Eδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους οι μαθητές-σκακιστές του ΣΚΚ

Aπό τον Σκακιστικό Σύλλογο Κεφαλονιάς ανακοινώθηκαν τα εξής:

Το Δ.Σ. του Σκακιστικού Συλλόγου Κεφαλονιάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά και τους συνοδούς τους για την συμμετοχή τους στο Σχολικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Πάτρα, τις 31/3/19.

Αν και συνηθίζεται να ξεκινάμε με αναφορά στις αγωνιστικές επιτυχίες, προτιμήσαμε να αναφερθούμε πρώτα απ’ όλα στο ήθος και την πολύ καλή συμπεριφορά που επέδειξαν τα παιδιά κατά την διάρκεια της διήμερης αποστολής. Ήταν με μία και μόνο λέξη όλα ΑΨΟΓΑ ! Αυτό δείχνει την καλλιέργειά τους, τους καλούς χαρακτήρες τους, την σωστή δουλειά που γίνεται στις οικογένειες τους αλλά και από τους εκπαιδευτικούς τους. Και αυτό για εμάς στον Σκακιστικό Σύλλογο Κεφαλονιάς είναι μεγαλύτερη χαρά από οποιοδήποτε μετάλλιο ή διάκριση που θα φέρει ένα παιδί σε ένα… παιχνίδι !

Η αποστολή ξεκίνησε το Σάββατο 30/3/19 το μεσημέρι με διανυκτέρευση στη Πάτρα, μιας και οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι για το πρωί της Κυριακής 31/3/19. Το νησί μας είναι το πιο απομακρυσμένο στην περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συμμετείχε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Τα δικά μας παιδιά ήθελαν 2 ημέρες ξεσηκωμό από τα σπίτια τους, όταν το 80% των συμμετεχόντων ήταν στην κυριολεξία 10’ λεπτά από τα σπίτια τους! Παρόλα αυτά η συμμετοχή μας ήταν πολύ μεγάλη. Ίσως η πολυπληθέστερη των τελευταίων χρόνων. Εικοσιπέντε (25) παιδιά, από όλες τις τάξης του Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου. Πολλά παιδιά – κυρίως αυτά που δεν ανήκουν στον Σ.Σ.Κ. – δεν είχαν καθόλου εμπειρίες από αγώνες σε μεγάλες διοργανώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα τα παιδιά προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Αν κάποια από αυτά πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα, δεν πρέπει να απογοητεύονται. Θα έχουν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον και με την δουλειά τους να αποδείξουν ότι ήταν μια κακή παρένθεση. Το μέλλον τους ανήκει και εμείς ως Σ.Σ.Κ. θα είμαστε πάντα κοντά για να τα βοηθήσουμε σε αυτό.

Τα μετάλλια, οι προκρίσεις και οι διακρίσεις ήταν πολλές, σε όλες τις κατηγορίες.

Στην Α’ δημοτικού, μια κατηγορία που είχε 50 συμμετοχές. Παπαδάτου Στεφανία με επίδοση 5/7, 1ο κορίτσι και Χρυσό Μετάλλιο. Πήρε πρόκριση για το Πανελλήνιο. Βεσυρόπουλος Μάριος με επίδοση 5/7, την 9η θέση, Παναγιωτόπουλος Γεράσιμος με επίδοση 4,5/7, την 11η θέση.

Στην Β’ τάξη ο Μαγουλάς Παναγής κατέλαβε την 41η θέση ανάμεσα σε 61 αθλητές.

Στην Γ’ τάξη είχαμε 3 παιδιά στην 1η εικοσάδα, σε μια κατηγορία που είχε 54 αθλητές. Πανέρης Χρήστος με 4,5/7, την 11η θέση, Τζουγανάτος Δημήτρης με 4/7, την 17η θέση, Γαρμπής Σπύρος με 4/7, την 18η θέση.

Στην Δ’ τάξη με τις πιο πολλές συμμετοχές (68), και 2 παιδιά μας στην 1η δεκάδα. Παπαδημητράτος Γιώργος με 5/7, την 9η θέση, Ανδρεάτος Άγγελος με 5/7, την 10η θέση, Πετεινάτος Θοδωρής με 4/7, την 30η θέση, Κρεμμύδας Παύλος με 4/7, την 32η θέση, Αλυσανδράτος Ανδρέας με 3/7, την 36η θέση και Αλυσανδράτος Διονύσης με 3/7, την 45η θέση.

Η Ε’ τάξη είχε και αυτή πολλές συμμετοχές (63). Μουρελάτος Διονύσης με 4/7, την 21η θέση, Γαλάτης Άγγελος με 4/7, την 30η θέση και Βαγγελάτος Παναγής, την 52η, θέση.

Στην Στ’ τάξη υπήρχαν 49 συμμετοχές, με δικές μας μεγάλες επιτυχίες. Μαγουλά Τζένη με 5/7, 2ο κορίτσι, Ασημένιο Μετάλλιο και πρόκριση για το Πανελλήνιο. Αναλυτής Παναγιώτης με 5/7, την 5η θέση και πρόκριση για το Πανελλήνιο. Μαυρογιάννης Παναγής με 4/7, την 16η θέση. Χάλδα Λυδία με 3,5/7 ήταν το 6ο κορίτσι της κατηγορίας και 25η της γενικής. Κρεμμύδας Σταύρος κατέλαβε την 33η θέση.

Στην Β’ Γυμνασίου είχαμε επίσης πολύ καλή εκπροσώπηση. Ανδρεάτος Γιώργος με 5,5/7, την 2η θέση και Ασημένιο Μετάλλιο, χάνοντας στην ισοβαθμία το χρυσό. Πρόκριση στο Πανελλήνιο. Αναλυτής Ιωάννης με 4/7, την 5η θέση και πρόκριση στο Πανελλήνιο και Χάλδας Γεράσιμος με 4/7, την 6η θέση και πρόκριση στο Πανελλήνιο.

Στα Λύκεια που ήταν ενιαία κατηγορία και όλες οι τάξεις μαζί, ο Γιαλούμης Άρης της Α’ Λυκείου κατέλαβε την 10η θέση.

Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε τον οδηγό του λεωφορείου μας, Κυρ. Κουρκουμέλη Ηλία, όχι μόνο για το άνετο ταξίδι που μας πρόσφερε, αλλά για την γενικότερη προσφορά του σε όλα τα αθλητικά δρώμενα του νησιού!

Ως επίλογο, το Δ.Σ. του Σκακιστικού Συλλόγου Κεφαλονιάς θέλει να ευχαριστήσει όλους τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και να ενημερώσει ότι παραδίδει μαθήματα στο 4ο Δημ. Αργοστολίου (περιοχή Ξενία) κάθε Σάββατο και Κυριακή 17:00-19:00. Όλοι, μικροί μεγάλοι είναι ευπρόσδεκτοι! Τηλ. Επικοινωνίας: 6944267405 Πετράτος Φώτης.

Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ