Eξις, δευτέρα φύσις!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Μην το διαβάσετε. Τα γνωρίζετε πολύ καλά, τόσα χρόνια…)

EXOYME κατουρηθεί -ίνα μη κάλλιον είπω-, από την χαρά μας που έπειτα από πολύμηνους «σκληρούς» αγώνες με τους Χριστιανούς «ανθρωπιστές», δανειστές μας και αφού τους τραγουδήσαμε το γνωστό άσμα «Ναι, ναι σε όλα» πήραμε τη δόση μας. (Θα μας τη δώσουν σε δόσεις). Γιατί την πήραμε; Απλούστατα. Για να πληρώσουμε οφειλόμενες άμεσες δόσεις. Οπως συμβαίνει με τους πολύχρονους χρήστες ναρκωτικών. Πρέπει να πάρουνε «εμπρόθεσμα» τη δόση τους. Χαρήκαμε, λοιπόν, χορεύουμε όχι μόνον με νταούλια και ζουρνάδες, αλλά και με γαϊτανάκι! Aπό τη μεγάλη δόση, θα μας μείνουν και ολίγα εκατομμύρια, να διανεμηθούν -όπου δει- δίκην στραγαλίων ή πασατέμπου! Για να περνούν ολίγοι, ολίγον καλύτερα …την ώρα τους.

Μήπως εν γένει αυταπατώμεθα; Αυτογελοιοποιούμεθα; Αυτοφλεγόμεθα οι αυτόχθονες; Αυτοβυθιζόμεθα; (Το πλοίον βυθίζεται αύτανδρον πλην …Κυβερνήτου). Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι χάνουμε την Χώρα μας;

Πολλοί ισχυρίζονται πως αυτοκτονούμε μόνο και μόνο για να αποδείξουμε στους αιμοβόρους δανειστές μας πως οι Ελληνες «Είμαστε συνεπείς και έντιμοι απέναντι τους, στις οικονομικές μας υποχρεώσεις». Ναι, έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε μέχρι της …τελικής πτώσεώς μας!

Αλλοι πάλι επιμένουν πεισμώνως και διαρκώς πως δεν είναι δυνατόν να αποπληρώσουμε τα εκ πολλών δισεκατομμύριων χρέη μας. Αν όμως επιμείνουμε να τα αποπληρώσουμε μακροπρόθεσμα (έως το 2100 μ.Χ!) θα τα έχουμε πληρώσει πολλές φορές -τόκους +κεφάλαιο! Τότε τί θ’ απομείνει σ’ αυτή τη Χώρα, αφού μέχρι στιγμής έχουμε πωλήσει όλον τον εξωτερικόν ιματισμόν μας;

Και αυτό το γνωρίζουν άπαντες οι κατοικούντες και στις πέντε Ηπείρους του πλανήτη Γη!

Η παράταση της ζωής μας, ως Εθνους, συνίσταται εις την διατήρηση «θερμών» σχέσεων κυρίως με τον Οικονομικό Διοικητή της Ε.Ε. Γερμανό Υπουργό Σόϊμπλε! Και όμως αυτός ο αδηφάγος αποβλέπει εις την κερδοφορίαν από τον άφθονο επίγειο και υποθαλάσσιο χώρο μας! Αυτό επιδιώκουν Αμερικάνοι, Ευρωπαϊοι και Τούρκοι.

Προστίθενται και κυριαρχικά «διακιώματα. εις βάρος της Χώρας μας από Τούρκους +Σκοπιανούς+ Αλβανούς!

Ποιός μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενά μας; Ας σταματήσουμε τώρα μέχρις εδώ και το 2100, γεια νάχουμε να τα ξαναπούμε, να τα ξαναπούμε, να τα ξαναεξετάσουμε! Θα έχουμε -προφανώς- απαλλαγεί από την κατοχή μας του μέχρι τότε (μάλλον) μη υπάρχοντος Δ’ Ράϊχ! Μετά την πρόσφατη δοσοεπιτυχία που κατάφερε ο Πρωθυπουργός μας, σερβίρει μετ’ επιτάσεως ό,τι θα ακολουθήσει η άνοδος της «δίκαιης ανάπτυξης». Επειδή τυγχάνω και μειωμένης πολιτικής ενημέρωσης, θα βρεθεί κάποιος συμπολίτης μας, εγγράματος και -ει δυνατόν-, Νομικός να μας …αναπτύξει, πως ερμηνεύεται η «δίκαιη ανάπτυξη» ; Γιατί κάπιοι κακόβουλοι ισχυρίζονται πως είναι «φόλα»!

Δεν έμαθα ακόμη, σε ποιούς σεισμούς μετέβη …με κλιμάκια, στης Λέσβου ή της Μυτιλήνης, τώρα τελευταία;

ΥΓ.

«Από τη γέννησή τους μερικά όντα είναι προικισμένα να υποτάσσονται, και άλλα να εξουσιάζουν» Αριστοτέλης