ERGA OMNES = την πωλούμε άνευ ανταλλάγματος

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

ΟΜΝΥΟΜΕΝ εις την τρισχιλιετή και πλέον λαμπράν ιστορίαν μας, στον πολιτισμό και τους θρυλικούς αγώνες για την ελευθερίαν και όνομάζομεν το …Εθνος των Σκοπίων -των οποίων οι Σλάβοι πρόγονοι κατέβηκαν εις τα Βαλκάνια του 6ου αιώνα μ.Χ.-, «Μακεδονία», με έναν -συζητούμενον-, προσδιορισμόν, διά πάσαν χρήσην και μελλοντική κατάχρηση. Να έχουν -δηλαδή-, την ευχέρεια -συνενούντων και των διακεκριμένων ιστορικώς συμμάχων μας της Ε.Ε.-, να αξιώσουν όπως είναι «λογικόν» την Ενωση Βορείας και Νοτίας Μακεδονίας. Να υπάρχουν -δηλαδή-, αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου και του Φιλίππου εις τη  χώραν των Βαρδάρσκων, με ονομασίες τους σε οδούς της χώρας.

Οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι -έθνη που διακρίνονται για το ήθος, τον πολιτισμό και την Χριστιανοσύνην των δεν αντιδρούν εις μίαν τοιαύτην βάπτισιν.

Αλλά, πως μπορεί να εκτιμηθεί αυτή η αποδοχή -ως «Μακεδόνων» αυτού του Σλάβικου λαού-, του βαθμού θράσους που θέλουν να υιοθετήσουν όνομα γειτονικής χώρας κρύβοντας δόλειον αλυτρωτισμόν εις το μέλλον;

Ακόμη είναι άκρως αποκαρδιωτικόν και άξιον χλευασμού, το γεγονός πως στο παρελθόν, αυτό το κρατίδιον, κυκλοφορούσε ως «Μακεδονία».

Αυτοί είναι ανιστόρητοι λαοί, αγνώμονες, και ταπεινοί συμφεροντολόγοι.

Τώρα -αν αξίζει σχολιασμού-, θα αναφερθεί πως ένα μεγάλο ποσοστό (30%) αποδέχονται ασμένως αυτή την ονομασία. Αυτοί οι άνθρωποί μας, μπολσεβίκοι, με αίμα που περιέχει πλείστα γονίδια πατροπαράδοτης προδοσίας, δεν κοκκινίζουν για την ασθένειά των -αθεράπευτων-, αστών, προοδευτικών!

Πρόσφατα, έγιναν δύο συλλαλητήρια. Στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Σκοπός των. Να μην δοθεί η ονομασία «Μακεδονία», στους Σλάβους. Το δήλωσαν έντονα ενάμιση εκατομμύριο Ελλήνων!

– Οι ηγέται εκπροσωπούν την βούλησιν των λαών των.

– Αν ο Κοτζιάς κι’ ο Τσίπρας -χωρίς τσίπα, αγνοήσουν αυτήν την αξίωση του λαού των, πως θεωρούνται, πως ονομάζονται;

– Αμαρτήματα ηγετών μας του παρελθόντος συντελούν -εμμέσως-, εις το έγκλημα το οποίον δεν έχουν τα κότσια να αποβάλλουν οι σημερινοί μας.

Ετερον σοβαρόν κέρδος μας είναι …η εξασφάλιση της ηρεμίας εν συνδυασμού πως τον Αύγουστο θα έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, εις εποχήν όπου κυριαρχούν τα σύκα, οι «Αυγουστέλες» και οι άλλες «συκιές», στις οποίες συμμετέχει ηγετικά και ο Σαλονικιός Δήμαρχος, που βαναύσως εκακοποιήθη προσφάτως από ακροδεξιούς φασίστες…

Τι περίεργον -αλήθεια, να συμβεί και να συμπέσει, πρόεδρος Δημοκρατίας Δεξιός και υπουργός Αμύνης Ακροδεξιός! Επικρατεί όμως ο …Αριστερός.

Με τις υγείες μας και σ’ άλλα… Αισιοδοξούμε για το μέλλον.