Hρθε ο Μάρτιος, ας είναι ευλογημένος!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

Ο ΠΡΩΤΟΣ, της ευλογημένης Άνοιξης, μήνας! Ενθουσιωδώς, τον υποδεχόμεθα!

ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ να υπάρξει για όλες σας, για όλους σας, για όλους μας!

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟΝ ονομάζουν «Π ε ν τ ά γ ν ω μ ο ν », επειδή… αλλάζει «γνώμη» τόσο συχνά, και επειδή συνήθως μας επιφυλάσσει τέτοιες και τόσες διαφορές στον καιρό, ακόμα και εντός του ιδίου εικοσιτετραώρου!

ΤΟΝ ονομάζουν «κ λ α ψ ι ά ρ η», επειδή … κλαίει τακτικότατα, επειδή βρέχει δηλαδή αρκετά συχνά, και ενίοτε… επίμονα!

ΤΟΝ ονομάζουν «Β α γ γ ε λ ι ώ τ η», επειδή μας χαρίζει την Μεγάλην, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μας, Εορτήν!

ΤΟΝ ονομάζουν «Φ υ τ ε υ τ ή », «γ δ ά ρ τ η», «κ α κ ό… π α λ ο υ κ ο κ ά φ τ η»!

ΤΟΝ ονομάζουν… τον ονομάζουν…..τον ονομάζουν!

ΟΠΩΣ και να τον ονομάζουν, παραμένει ο ευλογημένος πρώτος μήνας της παρήγορης Άνοιξης, ειδικά της δικής μας Ελληνικής και υπέροχης τέτοιας, της όντως ευλογημένης εποχής, η οποία «ανοίγει» ανθοφορίες, αλλά και που συγχρόνως «ανοίγει» και δημιουργεί παρήγορα αισθήματα αγαλλίασης και αγάπης προς τον συνάνθρωπον, τέτοια ελπίδος μοναδικής και απαραίτητης, αλλά και ελπίδος σωτήριας και ανθρώπινης!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ συνθήκες, ως γνωρίζετε, έκπαλαι διεδραμάτιζαν λίαν  αποφασιστκόν ρόλον στην τελικήν διαμόρφωση του χαρακτήρος μας, του τρόπου με τον οποίον αισθανόμεθα, του τρόπου με τον οποίον «βλέπουμε» και νοιώθουμε τους γύρω μας, το περιβάλλον μας γενικότερα, την Ψυχή μας, την καρδιά μας την ίδια!

ΕΔΩ ακριβώς εστιάζεται και ένας σοβαρότατος λόγος για τον οποίον δεν συνηθίζω να σας «επιβαρύνω» πολύ συχνά, με εκάστοτε τρέχουσες ανησυχητικές χρηματο/οικονομικές  εξελίξεις, και  ειδικά όταν -αναπόφευκτα πλέον- οι πλείστες όσες τέτοιες αναμενόμενες, ηλίου φαεινότερον είναι ότι θα υπάρξουν αρκετά πιο  επώδυνες για πολλούς(αν και απόλυτα αντιμετωπίσιμες, εφ’ όσον έτσι το «θελήσουν», οι κινούντες τα τέτοια Παγκόσμια «νήματα»)!

ΚΑΤΙ το οποίον όμως, άλλοι του Χώρου μας μονίμως κάνουν, με συνήθεις… βαρύγδουπες, λίαν εντυπωσιακές, και οπωσδήποτε… μόνον εξόχως κουραστικές για τους περισσότερους, αναφορές, με «εξάρσεις» μαθηματικές, με δαιδαλώδεις – εν πολλοίς «ακαταλαβίστικες», για τους μη… μυημένους σε τέτοια-  στατιστικές, και με σωρείαν από  άλλες, τουλάχιστον… «λαβυρινθώδεις», πάντοτε περισσότερον… σοβαροφανείς, από όντως σοβαρές «προβλέψεις», για τα εκάστοτε διεθνή Χρηματο/Οικονομικά επερχόμενα!

ΟΥΤΩΣ ΕΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, μάλλον… ευτυχώς για τους αναγνώστες των πολλών άρθρων μου, αλλά και των πολύ ολίγων βιβλίων μου, αν και αρκετά … παραδόξως για Οικονομολόγον, όντως συχνάκις επιλέγω να αναφέρομαι (και) στις επιδράσεις της Μητέρας  Φύσης και του Πανδαμάτορος παρερχομένου Χρόνου στο σαρκίον μας, στην πολύτιμη υγεία μας, στην Σκέψη μας, στις γενικότερες συμπεριφορές μας, στην αντίληψή μας για τα διάφορα τεκταινόμενα γύρω μας, στην επιβεβλημένην, πάντοτε σθεναρότατην αντίστασή μας στον καταιγισμόν παραπλανητικών και πολύπλευρα ζημιογόνων για όλους μας ειδήσεων-δημοσιεύσεων- διαδικτυακών αναρτήσεων, στις Μεγάλες Αλήθειες της ζωής μας, στις τέτοιες της καρδιάς μας, και της ψυχής μας!

Με κείμενα πεζά, κάπως… «διανθισμένα» με τα ανάλογα έμμετρα, προκειμένου να καθίστανται πλέον «υποφερτές», οι ενίοτε και αναπόφευκτα  αρκετά «σκληρές» Αλήθειες, της ζωής μας!

ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ λοιπόν, πάντοτε με τα απαραίτητα αγαθά στην διάθεσή σας, έτσι ώστε να μπορείτε να διατηρείτε την υγεία σας, αφού, άνευ αυτών των ανθρώπινα απαραίτητων αγαθών – όπως επί δεκαετίες πολλές, επίμονα και ίσως…  κουραστικά τονίζω- αυτή ακριβώς η υγεία μας η πολύτιμη και η απαραίτητη, σταδιακά και αναπόφευκτα φθείρεται, και τελικά… εξαφανίζεται!

ΕΛΠΙΖΕΤΕ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΤΕ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!!!

ΑΣ ΕΙΣΘΕ ΒΕΒΑΙΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ, ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ, ΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΟΣ ΜΕΓΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ!!!

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ, αλλά προ πάντων όλων διατηρείτε την αισιοδοξίαν σας και το ηθικό σας ακμαίον, όπως μπορείτε, όσο μπορείτε!!!

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ! ΠΡΕΠΕΙ!!!