H Δημοτική Αρχή και τα συμφέροντα του Δήμου …άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

Από την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Κατά πως φαίνεται η υπόθεση της διαθήκης Τυπάλδου και οι τουριστικές εγκαταστάσεις στη Συκιά Κορινθίας θα μας απασχολούν για πολύ καιρό ακόμα.

Όπως είναι γνωστό στις 21 Σεπτεμβρίου θα εκδικαζόταν στο Εφετείο Πατρών η προσφυγή του Δήμου για την ερμηνεία της δήλωσης βούλησης του διαθέτη (Τυπάλδου). Ενώ λοιπόν όλοι περιμέναμε ότι επιτέλους θα άρχιζε να μπαίνει το νερό στο αυλάκι, παρά την 7χρονη απραξία της Δημοτικής Αρχής, όλως αιφνιδίως και όλως περιέργως μάθαμε ότι υπήρξε παραίτηση του Δήμου από τη δίκη, τάχα μου επειδή κρίθηκε απαραίτητο να συνταχθεί μελέτη από το νομικό γραφείο που ανέλαβε να ερευνήσει το θέμα επισταμένως.

Και το ερώτημα που τίθεται από κάθε συμπολίτη μας είναι:

-Έπρεπε ή δεν έπρεπε να προηγηθεί της παραίτησης από τη δίκη η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου;

-Έπρεπε ή δεν έπρεπε να ενημερωθεί, μετά την παραίτηση, έστω και καθυστερημένα το Δημοτικό Συμβούλιο;

-Στα «αναπαυτικά» γραφεία του Μεγάρου πιστεύουν ή όχι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί το κορυφαίο όργανο στο Δήμο και επομένως οφείλουν να ζητούν την τεκμηριωμένη άποψη του για κάθε σημαντικό θέμα που προκύπτει ή θεωρούν ότι είναι απλά ένα χωρίς υπόληψη όργανο μόνο και μόνο για διακοσμητικούς λόγους και για να εγκρίνει μισθώσεις ακινήτων που θα στεγάζουν υπηρεσίες του Δήμου ή τη συμμετοχή του Δήμου στα σχέδια βόσκησης;

-Από πού προκύπτει ότι έχουν δικαίωμα να αντιμετωπίζουν το Δ.Σ. ως ουραγό και παρία;

-Πόσο θράσος χρειάζονται για να αγνοούν και να ευτελίζουν κατά βούληση το ανώτατο όργανο του Δήμου;

Κανένας πλέον σε αυτόν τον τόπο, ούτε και ο πλέον αφελής, δε πιστεύει έστω και κατ’ ελάχιστον ότι η Δημοτική Αρχή μπορεί να υπερασπιστεί με αξιοπιστία τα συμφέροντα του Δήμου και να προασπίσει την περιουσία του.

Αβίαστα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έχει άλλα στο μυαλό της που την βασανίζουν. Φαίνεται ότι πιο πολύ από τη διασφάλιση και κατοχύρωση της περιουσίας του Δήμου την απασχολεί:

-Να δει πως θα τρέξει το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπόγραψε πέρυσι με τον κ. Ψινάκη, Δήμαρχο Μαραθώνα, για την ίδρυση της νέας αμφικτιονίας αρχαίων ελληνικών πόλεων

-Να ψάξει για αδελφοποίηση καμία ξεχασμένη πόλη των Βαλκανίων ή της Άπω Ανατολής

-Να προγραμματίσει την συμμετοχή της στο γαμήλιο show του Λονδίνου που γίνεται στα τέλη Οκτωβρίου

-Να ηρεμήσει τα πνεύματα στα Διλινάτα, αφού άφησε απλήρωτο το ρεύμα στον ξενώνα του Μπασιά έτσι ώστε ο δραστήριος αλλά και «αντιδραστικός» σύλλογος του χωριού να μην μπορεί να πραγματοποιήσει τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις.

– Να διαφημίσει τον «εκλεκτό» της στις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου

Όσο για την διεκδίκηση των συμφερόντων του Δήμου από τη διαθήκη Τυπάλδου …άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Εκ του Γραφείου Τύπου της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ

ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ