H ζωή μας στη ρουλέτα

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Η πολυμορφη δυστυχία των Ελλήνων είναι πρωτοφανής και απερίγραπτη. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο! Και στην Κατοχή πεθαίναμε πεινασμένη, αλλά οι περισσότεροι ζούσαμε με την πεποίθηση, με την ελπίδα, πως θάρθει κάποια μέρα η σωτηρία. Πως θ’ απαλλαγούμε από τη συμφορά της μπότας των «ανθρώπων» της Αρία (Αγριας) Φυλής;

Τότε ο κόσμος ήτανε ενωμένος, είχε ως αρετή την σύμπνοια και τη συμπόνεια. Σήμερα, πάλι υπό την ηγεσία των κατακτητών μας -κυρίως των Γερμανών- είναι διχασμένος και επερίσκεπτος. Δεν σκέπτεται -κατά βάθος- ούτε το σήμερον, ούτε το αύριον περισσότερο!

Το μέλλον της Ευρώπης είναι αβέβαιο και απροσδιόριστο. Πολλές οι προβλέψεις για σύντομη φθορά και ενδεχομένως διάλυση. Οι Αμερικάνοι έχουν προβλέψει σύντομη …διαγραφή μας! Κρίμα! Επαναλαμβάνεται η ιστορία. Υπαίτιοι οι Γερμανοί. Αυτοί που στο αίμα τους κυκλοφορεί άφθονο το στοιχείο της καταστροφής. Που τελικά καταλήγει και στην αυτοκαταστροφή των! Η Ελλάδα, που πριν από επτά χρόνια μπήκε για νοσηλεία στα μνημόνια, σήμερα ψυχορραγεί. Μας χορηγούνται φάρμακα ξεπερασμένα, αμφίβολα και αδύναμα. Οι σύμμαχοί μας ψύχραιμοι, ψυχρών κλιμάτων, επιμελούνται μεθοδικά την πολύχρονη νοσηλεία μας, μέχρι να μας αποτελειώσουν τρώγοντας τις σάρκες μας. Αλλωστε γιατί να μας συμπονέσουν; Αφού κύριοι φταίχτες, εγκληματίες, προδότες εις βάρος του Εθνους είναι οι Πολιτικοί μας. Σχεδόν όλοι είναι πολιτικοί απατεώνες, πρωθυπουργοί και υπουργοί σε καίριες θέσεις, δεν πρόσεξαν το Λαό. Κοίταζαν τις μίζες, τους μισθούς και τους θρόνους τους! Τιμωρήθηκε κανείς; Πρόκειται να τιμωρηθεί κανείς. Ενα «θύμα» πιάστηκε ο Ακης που πλήρωσε για όλους.

Χρωστούσαμε περίπου 320 δισ. Ε. Μας κούρεψαν πλέον από 100 δισ. Ε. Υποστήκαμε αφαίμαξη εξοντωτική οικονομικά, πεινάμε, υποφέρουμε και τα οφειλόμενα σήμερα υπερβαίνουν το αρχικό χρέος!

Οσοι είστε μαθηματικοί, λύστε την …εξίσωση. Πάντως μην απευθυνθείτε σε οικονομολόγους. Προτιμήστε σεισμολόγους…

Το χρέος δεν πρόκειται να εξοφληθεί ποτέ! Και μην ακούτε τους μορφωμένους Ευρωπαίους, όσους προβλέπουν πως θα βγούμε από την κρίση. Είναι γνωστό γιατί το λένε και σε τι αποβλέπουν. Το έχουμε πει εκατοντάκις! Βλέπετε και σήμερα τι τραβάμε. Πηγαινοέρχεται το κουαρτέτο, κάτι νεότερο μας προσθέτει και εμείς περιμένουμε την δια του χρόνου θεραπεία μας. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι έχουν άγνοια της παθήσεώς μας.

Θα σας αναφέρω ένα πρωτότυπο περιστατικό ενός επιχειρηματία -μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους-, όπως μου το διηγήθηκαν!

Είχε στην μικρή επιχείρησή του 12 άτομα. Ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται ματαίως για να κρατηθεί στα πόδια του. Κάθε μέρα έχει παθητικό. Αρκετά χρέη. Πώς θα τα ξεχρεώσει; Σκέφτηκε, λοιπόν, πως αν συνεχίσεινα φαίνεται «ζωντανός» θα αποκαταστραφεί και θα πάρει στο λαιμό του και τους υπαλλήλους του. Αποφάσισε, σε πρώτη φάση, να μειώσει το προσωπικό!!!

Να κρατήσει μόνο 3 και να παλέψει. Ποιούς όμως να κρατήσει και ποιους να διώξει; Τους κάλεσε και τους είπε: «Δεν αντέχω άλλο. Το βλέπετε, χάνομαι. Κλωνίζομαι. Θα κρατήσω μόνο 3. Σας αγαπώ όλους εξίσου. Λέγω να ρίξετε κλήρο με 3 σημαδεμένα χαρτάκια. Να μείνετε οι τυχεροί».

Καταλαβαίνετε που φθάνει η ζωή μας; Θα παίζεται σε ρουλέτα…