H μηχανικός Μίνα Θεοφιλάτου «αδειάζει» τον Αλέξανδρο Παντελειό

Μ. Θεοφιλάτου

Στην υπόθεση της επιστολής του υποψήφιου δημάρχου και προέδρου του ΤΕΕ Αλέξανδρου Παντελειού, αναφέρεται με ανάρτησή της στο Διαδίκτυο η μηχανικός Μίνα Θεοφιλάτου.

Οπως αποκαλύψαμε, ενώ ο Αλ. Παντελειός δημοσιοποίησε τη δική του επιστολή σχετικά με τις παραλείψεις στον τομέα ασφάλειας και υγείας των έργων ανάπλασης στο Αργοστόλι, ΑΠΕΦΥΓΕ να δημοσιοποιήσει την …απάντηση-μνημείο του αντιδημάρχου Εργων Διονύσιου Λυκούδη!

Γράφει, λοιπόν, η Μίνα Θεοφιλάτου:

Επειδή τώρα είδα την απάντηση του κ. Παντελειού, και επειδή θίγει ευθέως τη ΔΙΚΗ μου ευθύτητα και αμεσότητα, επανέρχομαι:

Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι η επιστολή του ΤΕΕ έγινε “ταπετσαρία” σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ στις 22-2-19. Δεν κυκλοφόρησε ΜΟΝΟ στη λίστα αλληλογραφίας του ΤΕΕ, ΔΕΝ την αντιλήφθηκα από τη λίστα. Την είχα ήδη βρει με απλή αναζήτηση Google όταν άρχισα να αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ να είμαι η μόνη μηχανικός σε όλοκληρη την πόλη που να ασχολείται με τις επικίνδυνες παρατυπίες των έργων.

Μ. Θεοφιλάτου

Τα τοπικά ΜΜΕ δεν τα διαβάζουν μόνο μηχανικοί. Όταν λοιπόν ο πρόεδρος του ΤΕΕ ανακοινώνει με τόση ζέση την παρέμβαση του ΤΕΕ, λογικό και αναμενόμενο δεν είναι να δημιουργήσει στο κοινό της Κεφαλονιάς αγωνία για την εξέλιξη της υπόθεσης;

Όμως δείτε τι έγινε: η απάντηση Λυκούδη στις 25-2 ΔΕΝ πήγε στα ΜΜΕ! Ούτε καν στη λίστα ΤΕΕ δεν κοινοποιήθηκε, παρά μόνον αφότου ζήτησα να τη δω στις 18-03, μετά τον τρίτο τραυματισμό στην οικογένειά μου όπου πλέον εξαντλήθηκε η υπομονή μου με το εργοτάξιο. Και ΝΑΙ, μόλις τη ζήτησα έσπευσε ο κ. Παντελειός να τη στείλει στη λίστα! Και άντε να δεχτώ ότι λόγω του φόρτου εργασίας από τη διπλή ιδιότητα “πρόεδρος ΤΕΕ-υποψήφιος δήμαρχος” μέσα σε 3 εβδομάδες που μεσολάβησαν από 25-2 μέχρι 18-3 δεν πρόλαβε να τη στείλει στη λίστα ΤΕΕ πριν το ζητήσω εγώ. Όμως έχει και συνέχεια:

Αλ. Παντελειός

Όταν κοινοποίησα στο μέιλ “TEE Kefalonia” την επιστολή μου προς φορείς που ανέφερα στην τελευταία μου ανάρτηση στο agrypnocoma, ζήτησα στη συνέχεια από τον κ. Παντελειό τον Α.Π. που πήρε η επιστολή. Μου τον έδωσε, αλλά μου είπε πως δεν ανέφερα καθόλου στην επιστολή την παρέμβαση ΤΕΕ. Ρώτησα αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την απάντηση του Λυκούδη και μου είπε ναι, ελεύθερα. Όμως όταν του ζήτησα ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ να δημοσιεύσει ΕΚΕΙΝΟΣ την απάντηση – αν το έκανα εγώ θα μπορούσε ευλόγως να σκεφτεί κανείς ότι την έχω παραποιήσει, ενώ επίσημη κοινοποίηση στα ΜΜΕ από μέρους του προέδρου του ΤΕΕ δεν θα άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης – ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΆ.

Αντιγράφω λοιπόν από τον παρακάτω σύνδεσμο την επίμαχη παράγραφο του κ. Παντελειού:

“Παρακαλώ λοιπόν, δημόσια, όσοι δημοσίευσαν αυτά τα ελλιπή ρεπορτάζ να τα διορθώσουν ως οφείλουν και να μην εξαλείφουν από αυτά το γεγονός ότι όχι μόνο δεν αποκρύψαμε την απαντητική επιστολή του Δήμου Κεφαλονιάς αλλά αντιθέτως ενημερώσαμε ΟΛΑ τα μέλη του ΤΕΕ.”

Αγαπητέ συνάδελφε: αν δεν ζητούσα να δω την απάντηση ΚΑΝΕΙΣ δεν θα την είχε δει, ούτε καν οι 180 μηχανικοί. Αν δεν έβγαζα την επιστολή στο μπλογκ μου ΚΑΝΕΙΣ (πλην των 180 μηχανικών) δεν θα την είχε δει. Τώρα που την έχει δει ΟΛΗ η Κεφαλονιά, επειδή την έβγαλα εγώ ΔΗΜΟΣΙΑ και όχι εσύ – που κατά τα άλλα προβάλλεις τη διαφάνεια ως κεντρικό άξονα της Κίνησης Πολιτών – εγκαλείς άλλους να διορθώσουν. Κάτι δεν καταλαβαίνω εδώ…

(Εκτός αν αυτό που λες για διακριτούς ρόλους της ιδιότητας “πρόεδρος ΤΕΕ” και της ιδιότητας “υποψήφιος δήμαρχος” έγκειται στο ότι η διαφάνεια αφορά ΜΟΝΟ τη δεύτερη ιδιότητα ως αιωρούμενη υπόσχεση γιατί δήμαρχος δεν είσαι ακόμα, και όχι την πρώτη. Τότε ναι, πάω πάσο. Τέλος, βαρέθηκα να επαναλαμβάνω ότι ούτε υποψήφια είμαι, ούτε μηχανικός σε εργοτάξιο είμαι για να έχω κάποιο κρυφό συμφέρον. Αγαπώ και υπηρετώ με πάθος την ΑΛΗΘΕΙΑ. Μη με αναγκάσεις να δημοσιεύσω τις προσωπικές μας συνομιλίες, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ανήθικο και αντιδεοντολογικό και δεν το έχω κάνει ποτέ. Πιο ανήθικο όμως είναι να προσπαθεί κανείς να παραπλανήσει την κοινή γνώμη με ανακρίβειες και αν αναγκαστώ να ξέρεις θα το κάνω, με όποιες τυχόν νομικές συνέπειες θα είχε πάνω μου κάτι τέτοιο. Μην παίζεις με τη νοημοσύνη μου. Η ανάρτηση ανοίγει δημόσια για να είναι διαθέσιμη στον καθένα, καλό σου βράδυ).