H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017 στο Ελληνικό

Με αυτόνομο περίπτερο συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην 4η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017, που ολοκληρώUHKE πρόσφατα στο Ελληνικό.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης το “παρών” έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος ήταν και ομιλητής, αμέσως μετά τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, στην επίσημη τελετή.

Στην ομιλία του ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τις δράσεις που έχει αναπτύξει για την προβολή των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας των Ιονίων Νήσων.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υπ. Ε. Αποστόλου για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα των νησιών του Ιονίου και συγκεκριμένα για την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων, όπως ισχύει στα νησιά του Αιγαίου, το πρόγραμμα Leader και το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. “Χρειάζεται στενή συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ώστε να υλοποιηθούν δράσεις και έργα που θα οδηγήσουν την ΠΙΝ σε ανάπτυξη και θα δώσουν διέξοδο από την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και του τομέα των υπηρεσιών”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συμμετοχή εκθετών και παραγωγών από τα Ιόνια Νησιά ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενώ τα περίπτερα με τα τοπικά προϊόντα (μέλι, λάδι, κρασί, μπύρα, κουμ-κουατ, μαντολάτο και μάντολες, όσπρια, φυσικά καλλυντικά, προϊόντα από οργανικές φάρμες, τσιτσιμπύρα κ.α.) συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, που έσπευσαν να δοκιμάσουν τις γεύσεις από τα Ιόνια Νησιά.