H Τουρκία του Ερντογάν και η Ελλάς του Σώρρα…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

H Tουρκία, από πολλά χρόνια, έχει έναν ηγέτη φανατικό Μουσουλμάνο, τον Ερντογάν. Θεωρεί εαυτόν εξέχοντα δημοκράτη μιας ευνομούμενης Χώρας, της αχανούς Ασίας. Μιάς Χώρας όμως που η Ευρώπη την βλέπει με πολλά εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα, ευρισκόμενη σε εμπόλεμη κατάσταση και αποβλέπουσα σε μεταπολεμικά εδαφικά οφέλη! Εχει βέβαια -εκ παραδόσεως- ένα μέγιστο πλεονέκτημα αφού αποδεικνύεται πρώτη στη διπλωματία! Βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση με την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού αερπλάνου. Μετά από λίγους μήνες απάθειας και αδιαφορίας, έκρινε, αποφάσισε αυτός ο Τούρκος Δημοκράτης, να μεταβεί στη Μόσχα, να ζητήσει «συγγνώμην» από τον Πούτιν, ξεκουμπώνοντας φυσικά λίγα κουμπιά του παντελονιού του! Και αυτό για τα καλό της Χώρας του! Ο Πούτιν -απ’ την άλλη-, αποβλέποντας σε γενικότερα συμφέροντα και επειδή η Ευρώπη του έχει κηρύξει οικονομικό αποκλεισμό, έδωσε άφεση αμαρτιών στον Τούρκο …με χειραψία!

Ο Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 για την ανατροπή του, βρήκε αφορμή -αφού μάντρωσε και γέμισε τις φυλακές με τους αντιφρονούντες, πολλοί εκ των οποίων …αγνοούνται και άλλοι βασανίζονται-, να απαιτήσει και να πάρει όοολες τις κρατικές λειτουργίες και εξουσίες στα χέρια του! Να γίνει Σουλτάνος. Κήρυξε, λοιπόν, δημοψήφισμα σχετικό για τις 16 Απριλίου 2017 και κάνει ένα φοβερό και άνευ προηγουμένου αγώνα -βοηθούσης και της αντιπολίτευσης, για να πάνε τα μεμέτια του να υπερψηφίσουν το «ΝΑΙ». Και αλοίμονο τι έχει να γίνει σε αντίθεση περίπτωση. Θα κηρύξει στρατιωτικό Νόμο. Ο υποψήφιος μόνος Σουλτάνος μετά την απαγόρευση Κρατών της Ευρώπης, για να πάει να κουρδίσει τους Τούρκους που έχουν εγκατασταθεί εκεί -Γερμανία και Ολλανδία κυρίως να ψηφίσουνε-, άρχισε να απειλεί και να εκτοξεύει βαρειές εκφράσεις «Περί σκληρών Ναζιστών» και …«Αντιδημοκρατικής-τρομοκρατικής Ευρώπης», δηλαδή ότι δεν του ταιριάζει… Απύθμενο θράσσος. Καθημερινός λεκτικός πόλεμος κατά της Ευρώπης. Εχουμε κι εμείς το μερίδιό μας, σοβαρότερο γιατί επειλεί να …επανακτήσει τα μισά Νησιά του Αιγαίου, τα οποία κακώς οι πρόγονοί του, ξεγελάστηκαν με την Συνθήκη της Λωζάνης που …αποκοιμήθηκαν από τους Ευρωπαίους. Και πρέπει ν’ αναθεωρηθεί αυτή η ατυχής Συνθήκη! Το «έργο» συνεχίζεται και είναι απρόβλεπτες οι εξελίξεις. Μέχρι στιγμής το θέμα από ποδοσφαιρικής πλευράς, στο πρώτο ημίχρονο είναι υπέρ της Τουρκίας με 1-0!

Και τώρα ερχόμαστε στη Χώρα μας. Δηλαδή στην εναπομείνασα Ελλάδα, που είναι -φυσικά-, το υπόλοιπο εκ της πωληθείσης για 99 χρόνια γης, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται περιέργως και η Ακρόπολη!

Ως γνωστόν -προ διετίας και πλέον-, μετά από πολύχρονους αγώνες, ανεδείχθη ο Αλέξιος ο Αος, ο Λεγεωνάριος των εκ περισυλλογής αδεσπότων πολιτικών εριφίων, Πρωθυπουργός Ελλάδας με εννέα και τετταράκοντα τυράνους υπουργούς, να διοκεί την Χώρα! Μας είπε, μας είπε, μας έταξε όόόσα παραμύθια δεν μας είπαν οι γιαγιάδες μας -με υποσχέσεις σωτηρίας- και δεν τήρησε καιμιά.

Ο αλάνθαστος Ελληνικός λαός, δεν παραδειγματίζεται όμως. Λεισμονεί. Ξεχνά σύντομα. Μέσα στη δυστυχία του όμως ευτύχησε όταν παρουσιάστηκε νέος αστήρ-φωστήρ, ο Αρτέμης Σώρρας! Ο κάτοχος 600 δισεκ. δολλαρ. Εκαμε κόμμα -εν ονόματι του δωδεκάθεου του Ολύμπου-, άπλωσε τα πλοκάμια του στην Χώρα (συμπεριλαμβανομένης και της ημετέρας ευάνδρου Νήσου) και οι οπαδοί του τον ενισχύουν με ….συνδρομές και έκτακτες επιχορηγήσεις! Πολλοί τον αγκαλίασαν πάνω στη δυστυχία των και τον πίστεψαν για ημίθεο! Δεν άκουσε -φαίνεται-, πως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν ξεπερνά τα 75 δισεκ. δολ. Πϊστεψε πως ο Αρτέμης έχει 600 δισ. δολ. Αν τάχε …400 -λέω εγώ-, δεν θα μας είχε σώσει; Να δοξαστεί. Να του κάνουμε άγαλμα δίπλα στο του Μέγα Ααλεξάνδρου; Τώρα τον τσίμπησε -σε πρώτη φάση-, η δικαιοσύνη, τον καταδίκασε με την σύζυγό του επίσης, και αυτός ο δισεκατομμυριούχος κρύβεται! Αν είχαμε Δημοκρατία «αλά Τούρκα», θα βρίσκαμε Σώρρα;

Πότε θα βάλουμε μυαλό;