Kαλά κρατεί η κόντρα Θόδωρου-Ροδής, για το θέμα του Μουσείου Γιαλλινά στην Κέρκυρα

Συνεχίζεται η κόντρα του περιφερειάρχη και υποψήφιου περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου με την υποψήφια περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα για το θέμα του Μουσείου Γαλλινά.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Γαιατσάτος αναφέρει τα εξής:

H υποψήφια περιφερειάρχης κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία “συνελήφθη” να καλεί τους πολίτες του κόσμου να επισκεφθούν ένα μουσείο στην Κερκυρα ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, αντί να δει το λάθος της και να ζητήσει συγνώμη, μας επιτέθηκε κατηγορώντας μας μεχρι και για στήσιμο ψευδούς ιστοσελίδας(!). Φυσικά μια απλή περιήγηση στην ιστοσελίδα που η ΙΔΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΔΙΚΗ ΤΗΣ αποδεικνύει την αλήθεια των ισχυρισμών μας και εκθέτει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της εκλεκτής του κ. Μητσοτάκη.

Εμείς δεν χρησιμοποιούμε ψεύτικες ειδήσεις ούτε κατασκευάζουμε τέτοιες στην πολιτική μας πορεία. Αυτό ειναι μια πρακτική που γνωρίζει καλά η κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και ο μηχανισμός που την στηρίζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επικοινωνιακή μπαρούφα με την λακκούβα και το αυτοκίνητο της υποψήφιας που προβλήθηκε δεόντως από τα “φιλικά” της μέσα. Ακόμη πιο fake ειναι η ισχυρή προβολή από τα ίδια “φιλικά” μέσα για την δήθεν μεγάλη ευρωπαϊκή της συνεισφορά προς τα Ιόνια Νησιά ως ευρωβουλευτής που στην πραγματικότητα ειναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.

Αποστέλλω από εδώ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ στην κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με θέμα ακριβώς αυτό: “Τι πράξατε 15 χρόνια στην Ευρωβουλή για τα Ιόνια Νησιά;”

Οποτε μπορείτε κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τωρα, αργότερα, πάντως φροντίστε να ειναι πρίν τις εκλογες της 26ης Μαίου 2019!

  • Ρόδη Κράτσα –Τσαγκαροπούλου: «λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του»…

Μόνο με αυτή τη φράση θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να καλυφθεί πίσω από την αναλγησία και την αδιαφορία της Περιφερειακή του Αρχής για τα όσα θα έκανε, αλλά δεν έκανε….

Στο περιστατικό, ο λαγός προσπαθεί να κρυφτεί, την ώρα που τον κυνηγάνε, μέσα στις φτέρες. Αλλά ξεχνά και βόσκει μέσα σ’ αυτές και δυστυχώς για αυτόν γίνεται αντιληπτός…

Έτσι και ο Περιφερειάρχης περίτρανα ρωτά που είναι το Μουσείο Γιαλλινά; Και αποκαλύπτεται…

Να του θυμίσουμε πως μπορεί ο ίδιος όταν ήρθε στην Κέρκυρα, να μην επισκέφθηκε κανένα από τα ιστορικά αξιοθέατα του νησιού, εντούτοις, από το 2010  όταν εκλάπησαν πίνακες από την οικία  Γιαλλινά, του σημαντικού επτανήσιου ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά (1857-1939), ξεκίνησαν όλες οι προσπάθειες της αναστήλωσης του κτιρίου το οποίο ακόμη και σήμερα βρίσκεται υπό κατάρρευση, παρότι από το 2017 εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση (προϋπολογισμού 5.070 εκ €), (βασιζόμενη σε ώριμη μελέτη που προϋπήρχε), μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Κέρκυρας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιδρύματος Γιαλλινά, για την υλοποίηση της Πράξης «Αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέου κτιρίου Πινακοθήκης Άγγελου Γιαλλινά» και της υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της,

Έκτοτε δεν έγινε δυστυχώς τίποτε…

Βεβαίως, η φήμη του σημαντικού επτανήσιου ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά, δεν περιορίστηκε όλα αυτά τα χρόνια στην αδιαφορία του κ. Γαλιατσάτου για την ανάδειξη της Κέρκυρας……

Άπειρα είναι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην οικία του Άγγελου Γιαλλινά, σε Ελλάδα και Ευρώπη, που προτρέπουν τους επισκέπτες της Κέρκυρας να δουν  το αρχοντικό του Κερκυραίου υδατογράφου Άγγελου Γιαλλινά, που το 1992 λειτούργησε ως πινακοθήκη, ενός ζωγράφου διεθνούς ακτινοβολίας, καθώς, τα έργα του έχουν αποκτήσει ευρωπαϊκή φήμη…

Ας μη κρίνει λοιπόν την προσπάθεια των Ελλήνων Ευρωβουλευτών να αναδείξουν την Ελλάδα και τη ιστορία της, δη εμού της ιδίας που επί δεκαπέντε συνεχή χρόνια ως Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήμουν κοντά στο Ιόνιο και το μεγάλο πολιτισμικό πλούτο των νησιών του.

Ο καθένας κρίνεται για το έργο του.

Μπορεί λοιπόν ο κ. Γαλιατσάτος να μην έχει γνώση της Κέρκυρας, και να μην ζει τον πολιτισμό της όπως το αποδεικνύει περίτρανα, ο θεσμός  όμως που εκπροσωπεί θα πρέπει να τον καταστήσει υπεύθυνο, έστω και την ύστατη στιγμή, πριν αποχωρήσει από το νησί!!!

  • Θόδωρος-ΑΝΑΣΑ:

Απάντηση στην κα. Κράτσα για τα δήθεν fake news – Το επίσημο site της προτείνει επίσκεψη στο ανύπαρκτο Μουσείο Γιαλλινά Κέρκυρας:

Μετά από την εικονική πραγματικότητα του Μουσείου Γιαλλινά στην Κέρκυρα, η κα. Κράτσα ανακάλυψε τις «κυβερνοεπιθέσεις» και τα δήθεν fake news.

Μόνο που δυστυχώς αυτό που υποστηρίζει ότι είναι fake news και μας εγκαλεί επί ποινή μετάνοιας, είναι το ακριβές περιεχόμενο της επίσημης ιστοσελίδας της, εκείνης που μας υποδεικνύει ως επίσημη πηγή ενημέρωσης.

Να την ενημερώσουμε λοιπόν, ότι στην ενότητα «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ», κατηγορία «Ας γνωρίσουμε κι ας προβάλλουμε την Ελλάδα», η κα. Κράτσα μας  προτείνει τα μέρη που πρέπει να επισκεφτούμε και τα οποία συστήνει, όπως λέει η ίδια στους φίλους και συναδέλφους της, προφανώς, τότε, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ένα από τα ελάχιστα μέρη που προτείνει στα Ιόνια Νησιά είναι το Μουσείο Γιαλλινά Κέρκυρας, το οποίο επαναλαμβάνουμε ότι δεν υφίσταται.

Συνεπώς δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο απ’ όλα. Το ότι η κ. Κράτσα δεν γνωρίζει καθόλου την Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά ή ότι δεν γνωρίζει ούτε τι περιλαμβάνει η ιστοσελίδα της;

Ας βγάλουν οι πολίτες στα Ιόνια νησιά τα δικά τους συμπεράσματα.

(Καλού – κακού επισυνάπτουμε και την σχετική φωτογραφική απόδειξη από το site της κας. Κράτσα, μήπως και οι «κυβερνοεπιθέσεις» το εξαφανίσουν!!! )

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών

-ΑΝ.Α.Σ.Α για τα

Ιόνια Νησιά

Θ. Γαλιατσάτος
Ρ. Κράτσα