Kι’ αμά σου λένε: «Πως αντέχεις»;

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η λεωφόρος Γ. Βεργωτή και η παραλιακή της πόλης μας, δέχονται εντονότατη κίνηση οχημάτων, διαφόρων τύπων, μη εξαιρουμένων και των μοτοσικλετών, που θεωρούνται εφιάλτες!

Έχουν όμως το προσόν να είναι ισόπεδες και οι ταχύτητες των μέσων μεταφοράς εξ ανάγκης είναι χαμηλές καθόλο το 24ωρο με διαβάθμιση ημέρα και νύχτα.  Έτσι ο θόρυβος των μηχανών τους είναι σχετικός περιορισμένος αρκετά,  γι’ αυτό-πιστεύω, ότι οι διαμένοντες εκατέρωθεν των οδών θα μπορούμε να πούμε -ιδίως μεσημέρι και νύχτα-, δε θα έχουν ιδιαίτερα προβλήματα ήρεμου ύπνου.

Για ρωτήστε όμως αυτούς τους τυχερούς και ευτυχείς συμπολίτες μας από Νάπιερ-Λάσης-Φαραώ, για να σας περιγράψουν εν ολίγοις τη χαρούμενη ζωή τους; Φορτηγά λατομείου, άλλα διαφόρων τύπων και χρήσεων, λεωφορεία, Ι.Χ., λόγω της έντονης ανηφόρας …κάνουν αγώνα να την νικήσουν, ιδίως τα έμφορτα. Γκάζια; Στη διαπασών.

Eκείνα όμως που διακρίνονται ιδιαιτέρως είναι τα μηχανοκίνητα δίτροχα. Οι πιλότοι αυτών των μέσων -κατά μέγιστη πλειοψηφία έχουν ιδιαίτερες διακρίσεις στην αναισθησία που φθάνει σε βαθμό πλημμελήματος. Κάτι «χιλιαράδες» που καμαρώνονται για τα πολεμικά τους όπλα.. Μαρσαρίσματα «κατά ριπάς». Από την Άνοιξη μέχρι και το τέλος του Φθινοπώρου, έχουμε τις καλύτερες μουσικές απολαύσεις. Ορισμένα μηχανάκια μιμούνται τον θόρυβο των Γερμανικών STUKAS όταν έκαναν κάθετη εφόρμηση για να βομβαρδίσουν. Εκείνο το θόρυβο, του κουνουπιού, που δημιουργούσε πανικό και ανατριχίλα μέχρι να ακουστεί ο κρότος των εκρήξεων!

Αλλα πάλι πετυχαίνουν εκείνον της εκτόξευσης πυραύλων από τη βάση Πενεμούντε της Γερμανίας (Β’ Παγκ. Πόλεμο), που τους έστελναν δώρα στο Λονδίνο.

Πάντως η καλύτερη μπάντα είναι -πέραν των διώξεων-, όταν συμβαίνει και να καυγαδίζουν νύχτα αλλοδαποί μεθυσμένοι.

Σας διαβεβαιώ πως αν υπήρχε δυνατότητα διάθεσης ενός τροχονόμου (μεσημέρι και νύχτα), τα πρόστιμα από τους παραβάτες θα καλύπτουν το νυχτερινό φωτισμό της πόλης, για να μη σας πω και των περιχώρων, προς τη Δ.Ε.Η.

Ανάλογο φαινόμενο ευδαιμονίας, έχει και η οδός Βύρωνος (έντονη ανηφόρα).

Εκτιμώντας την όλη αυτή θαυμάσια εικόνα ανθρώπινης ζωής, εκφράζω κάποιες θέσεις και απόψεις και εφόσον οι αρμόδιοι εγκρίνουν κάποιες απ’ αυτές, θα θεωρήσω τον εαυτό μου πολύ ικανοποιημένο και αμειβόμενο για την ευχάριστη διαμονή μου στην οδό Λάσης.

  • n Οι Λασιώτες νέοι να υπηρετούν την θητεία τους στις ειδικές δυνάμεις χερσαίων και υποθαλάσσιων καταστροφών.
  • n Χορήγηση επιδόματος θορυβοπλήκτων.
  • n Έκπτωση 25% στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • n Προτεραιότητα στα συσσίτια.
  • n Χορήγηση ωτασπίδων τελευταίας τεχνολογίας στις ηλικίες άνω των 59 ετών!
  • n Διάθεση δεύτερης σειράς καθισμάτων στις διαλέξεις (τιμητική διάκριση).
  • n Διάθεση από μιάς κονκάρδας με παράσταση του Ηρακλέους, στους ενήλικες.

ΥΓ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: Σε πρόσφατη σχετική συζήτηση που είχα με φίλο, μου είπε: Όλοι εσείς οι οδοΛασιώτες, πρέπει να έχετε ψυχολογικά προβλήματα, και επιβάλλεται κάθε 6μηνο να περνάτε από Υγειονομική Επιτροπή, με συμμετοχή ψυχιάτρου, να ελέγχεσθε γιατί αποτελείτε δημόσιο κίνδυνο. Εδώ που τα λεμε, τέτοιο κακό, ούτε ο  ΚΟΥΦΟΝΤΙΚΑΣ δε θα μπορούσε να το αντέξει!

Ο δρόμος σας πρέπει να μετονομαστεί σε «ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ» (ειρωνικά) ή «ΔΙΚΙΜΑΣΙΑΣ ΚΟΠΩΣΕΩΣ» (αντικειμενικά).

ΕΥΧΑΙΣΤΟ: Αναφέρεται φετινό περιστατικό του καλοκαιριού, όπου έγκυος γυναίκα αισθάνθηκε αιφνίδιους πόνους γέννας και παρά τις φωνές της και τα ουρλιαχτά, ο παρακοιμώμενος σύζυγος δεν πήρε χαμπάρι, γιατί οι κραυγές της επισκιαζότανε από τους θορύβους των διερχόμενων ποικίλων μηχανών εσωτερικής καύσεως…

Το πρωϊ που ξύπνησε αντελήφθη στο μέσον του κρεβατιού ένα εύρωστο πανέμορφο αγοράκι, που του έμοιαζε καταπληκτικά. Χαρέεες, χαρέεες…

Να σας ζήσει!

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ: Ορισμένα μηχανάκια, ιδίως μικρού κυβισμού, δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν ανηφορίζοντας που ρυθμίζουν γκάζι και ήχο ακριβούς αποτύπωσης εκείνων που προκύπτουν μετά από πλούσια γεύση μιας καλοβρασμένης φασολάδας, με διαφορά μόνο στην όσφηση…