Kοργιαλένειος Bιβλιοθήκη: 1.156 παιδιά πήραν μέρος φέτος στις 34 δράσεις από 15/6 έως 15/9

xxxxx

Από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και ο Oργανισμός Future Library με την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου και πολλές άλλες βιβλιοθήκες απ’ όλη τη χώρα και με τη συμμετοχή όλων σας διοργάνωσαν την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015!! Φέτος η Βιβλιοθήκη συμμετείχε με 34 δράσεις.

Σκοπός αυτών των δράσεων που γίνονται για 4η συνεχή χρονιά είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά, με τον φιλόξενο και μαγικό χώρο της βιβλιοθήκης μας και μέσα από μια σειρά δημιουργικών δράσεων, να ανακαλύψουν νέες μορφές έκφρασης και διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της γνώσης!
Στις καλοκαιρινές φετινές δραστηριότητες συμμετείχαν 1156 παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών.

Η πραγματοποίηση του προγράμματος στηρίχθηκε στην εθελοντική προσφορά των εμψυχωτών – εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό καθώς η βοήθειά τους, η στήριξη και η δράση τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για ένα τόσο γεμάτο και δημιουργικό καλοκαίρι στην βιβλιοθήκη μας.

Oι εθελοντές-εμψυχωτές που παρουσίασαν τις δράσεις μας είναι αλφαβητικά:

Η ειδική γραμματέας της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης Αντωνέλου Κάτε, η Ιστορικός Αρκούδη Αντζελίνα, η κτηνίατρος Βαβάση Σπυριδούλα, η διαιτολόγος Γεωργακάτου Σπυριδούλα, η Δασκάλα – Μουσειολόγο Γεωργούλη Άλκηστη, η συγγραφέας Γονατά-Μουστάκη Σωτηρούλας, η ζωγράφος Δαμιανίδου Βερονίκη, η φοιτήτρια Δημογιάννη Μαριαλένα, η βιβλιοθηκονόμος Δρακοπούλου Αγγελική, ο εικαστικός Ευαγγελάτος Κώστας, ο σκηνοθέτης/ηθοποιός/ εικαστικός Κακής Κωνσταντινάτος Γεώργιος,η Γεωπόνος – Νηπιαγωγός Κόντου Ειρήνη, η Χημικός Κουρή Δήμητρα, η Λυκούδη Ισιδώρα, η διαχειρίστρια πολιτισμικών πόρων Λυκούδη Oυρανία, η ψυχολόγος Μαρούλη Θεοδώρα, ο καραγκιοζοπαίκτης Μελισσηνός Αλέξανδρος, ο φοιτητής Μοσχόπουλος Βαγγέλης, η Νηπιαγωγός Μπίρμπα Νικολέτα, η Μουσειολόγος Ντούκα Λούκα, ο Μουσικός – Δάσκαλος κιθάρας Σκλαβουνάκης Γεράσιμος, η ζωγράφος Στελλάτου Μαρίνα, η ψυχολόγος Στρακάτου Αναστασία, η καθηγήτρια Τζαννάτου Ειρήνη, η κοινωνική λειτουργός Φωή Φωτεινή, η Ιδιωτική Υπάλληλος Φωκά Γερασιμούλα,, η δασκάλα Χαλιώτη Βασιλική, η βιβλιοθηκονόμος της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης Χατζηχρήστου Έμελη.

Δείγμα αισιόδοξο ότι, παρά τις κρίσεις (οικονομική και κυρίως κοινωνική), υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι. Πρόκειται πράγματι για προσφορά αποκατάστασης του διαρρηχθέντος κοινωνικού ιστού. Πρόκειται για προσφορά νέας ζωής.

Αισιόδοξο μήνυμα ενός καινούργιου κόσμου.

Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία: το Oρφανοτροφείο Αργοστολίου «O ΣΩΤΗΡ» το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Κεφαλονιάς, τον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου (Ν.O.Α.) και ιδιαίτερα τους προπονητές των τμημάτων του, Αλεξία Μωραΐτη, Μαρία Κουνάδη και Μάκη Βαρτελάτο, την υπεύθυνη Εύη Ματιάτου του Καλοκαιρινού Camp του Ιδρύματος Φωκά – Κοσμετάτου και το Σύλλογο Ζωόφιλων «Ντόρις» Δήμου Κεφαλονιάς.

Επίσης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους καταστηματάρχες της πόλης μας για την δωρεά γλυκών και αναψυκτικών, που προσφέρθηκαν στα παιδιά και συγκεκριμένα: το ΑΒ Food Market Εμπορικό Κέντρο Κοκκύλια ΕΠΕ ., το κατάστημα Τυροκομικά Γαλιατσιάτος, την αρτοποιεία – ζαχαροπλαστική Σπαθής, την αρτοποιεία – ζαχαροπλαστική Μέλισσα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού για την προβολή, δημοσίευση και κάλυψη όλων των εκδηλώσεών μας!

O Αντιπρόεδρος του ΚΔΣ
ΠANAΓIΩTHΣ MΠAZIΓOΣ
τεως Δ/ντης Παθ. Κλιν. Γ.Ν.Ν.Κ.