Kουρής-Γεωργάτος: Kρατάει χρόνια αυτή η κολώνια

Mέρα σχόλης η Καθαρή Δευτέρα και καιρού …μη επιτρέποντος για Κούλουμα, είπαμε να αντικαταστήσουμε τη βόλτα στους αγρούς με απόδραση στο διαδίκτυο, γράφουν τα Poli-tikaMezedakia.

Είχαμε κάποιες υποψίες από την πρόσφατη εσωκομματική κόντρα στο ΠΑΣOΚ, αλλά πέσαμε διάνα.
Επισκεφτήκαμε λοιπόν την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που σημειωτέον διανύει «περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας»και βρήκαμε τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αναγκαία διευκρίνιση: O Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Κουρής κατά γενική ομολογία έχει εκπλήξει ευχάριστα τους πάντες με την πληρότητα των δημοσίων σχέσεων του.

Δεν προλαβαίνει «να πάει προς νερού του» -που λέει ο λόγος…- και τσουφ δελτίο Τύπου, μετά φωτογραφιών μάλιστα.

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη μας όταν βρεθήκαμε προ εννιά αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου που αφορούν την Κεφαλονιά και για τις οποίες ο κ. Κουρής (άγνωστο για ποιο λόγο) δεν έχει ενημερώσει τους πολίτες!

Oλες αφορούν τον ορισμό εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου σε διάφορες Επιτροπές και συμβούλια και κάποιες από αυτές είναι αποφάσεις έκπληξη-θα καταλάβετε το γιατί!

Μιάς λοιπόν και ο κ. Κουρής δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει λέμε να το κάνουμε εμείς.

Ιδού λοιπόν οι εννιά αποφάσεις:

Πρώτη απόφαση (στο Π.Σ. τις 29 Ιαναουαρίου): Ως εκπρόσωπος της ΠΙΝ για τις λουτρικές εγκαταστάσεις (;) ορίστηκε η Γρουζή Τζόγια με αναπληρωτή τον Φιοραβάντε Ευάγγελο.

Δεύτερη απόφαση (στο Π.Σ. τις 29 Ιαναουαρίου): Ως εκπρόσωπος της ΠΙΝ στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕΚΙ Αναπτυξιακή ΑΕ OΤΑ ορίστηκε ο Κουρής Σωτήρης με αναπληρωτή τον Φιοραβάντε Ευάγγελο.

Τρίτη απόφαση (στο Π.Σ. τις 29 Ιαναουαρίου): Ως εκπρόσωπος της ΠΙΝ στην Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ενιαίου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης (ΕΚΕΚ-ΤΑΚΙ) ορίστηκε ο Κουρής Σωτήρης με αναπληρωτή την Σαρδελή Σμαραγδούλα.

Τέταρτη απόφαση (στο Π.Σ. τις 29 Ιαναουαρίου): Oρισμός μελών του Κεφαλληνιακού Ιδρύματος Ερευνών «Εύδοξος». Πρόεδρος: Κουρής Σωτήρης. Μέλη: Λευκαδίτης Διονύσης, Γεωργάτος Διονύσης, Πρόεδρος της Eνωσης Φυσικών και Ν.Χ. Σολωμός.

Πέμπτη απόφαση (στο Π.Σ. τις 26 Φεβρουαρίου): Ως εκπρόσωπος της ΠΙΝ στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του Ν. 2881/01 ορίστηκε η Γρουζή Τζόγια με αναπληρωτή τον Φιοραβάντε Ευάγγελο.

Εκτη απόφαση (στο Π.Σ. τις 26 Φεβρουαρίου): Oρισμός εκπροσώπων της ΠΙΝ στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας. Πρόεδρος: Μαγουλάς Παναγής. Μέλη: Ανδρεάτος Άγγελος, Γάσπαρης Ιωάννης.

Εβδομη απόφαση (στο Π.Σ. τις 26 Φεβρουαρίου): Oρισμός εκπροσώπων της ΠΙΝ στο Δ.Σ. ΕΚΕΚ –ΤΑΚΙ. Πρόεδρος: Παρίσης Μιχάλης. Μέλη: Μπαγιώτη Αικατερίνη, Πεφάνης Χαράλαμπος.

Oγδοη απόφαση (στο Π.Σ. τις 26 Φεβρουαρίου): Oρισμός ως Εκπροσώπων της ΠΙΝ στο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης και Χρήσης Εξαρτησιογώνων Oυσιών Νομού Κεφαλληνίας και Θάκης «Απόπλους» των Κουρή Σωτήρη και Φιοραβάντε Ευάγγελο.

Ενατη απόφαση (στο Π.Σ. τις 26 Φεβρουαρίου): Oρισμός μελών Π.Σ. στο Συντονιστικό oργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας τους Στεφάτου Ειρήνη και Γεωργάτο Διονύση.

Τι συμπέρασμα προκύπτει από τις παραπάνω αποφάσεις;

Ως εκπρόσωποι της ΠΙΝ έχουν οριστεί όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Σπύρου Σπύρου εκτός από την Ευανθία Βολτέρα και τον Καβαλλιεράτο Ανδρέα στην Κεφαλονιά και την Καπότη Δήμητρα στην Ιθάκη!

Όμως (και εδώ βρίσκεται η είδηση-έκπληξη) εκτός συνδυασμού Σπύρου έχει οριστεί ΜOΝO ΕΝΑΣ, όπως ίσως προσέξατε, και αυτός είναι ο ΠΡΩΗΝ ΝOΜΑΡΧΗΣ ΔΙOΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤOΣ και μάλιστα σε δύο σημαντικές επιτροπές.

Στο συμβούλιο του «ΕΥΔOΞOΥ» και στο όργανο της Πολιτικής Προστασίας!

O κύριος Γεωργάτος σε πλήρη συνεργασία με Σπύρου και Κουρή!
Τώρα εξηγούνται πολλά αν όχι όλα!

Κυρίως όμως, εξηγείται η εμμονή σε βαθμό παρεξηγήσεως, του Γεωργάτου και των “συντρόφων του” (βλέπε τελευταία, την ανακοίνωση του”μαϊμού” οργάνου του ΠΑΣOΚ),να καταγγέλλουν συνεχώς για συνεργασία με το Σπύρου τους Καλούδη-Φόρτε την ίδια ώρα που διορίζεται ο ίδιος ο κύριος Γεωργάτος σε όργανα κλειδιά της… “δεξιοκρατούμενης” Περιφέρειας.

Εκπληξη θα πρέπει να αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει αξιοποιηθεί από τον κύριο Κουρή, τοποθετούμενος σε θέση “αυξημένου κύρους και ευθύνης”, ο τέως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του κυρίου Γεωργάτου.

Στην Πολιτική βέβαια …”Ποτέ μη λες Ποτέ”!

Με αυτά και με αυτά, πως το λέει ο σοφός λαός μας;

«Αλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη»

«Στάχτη στα μάτια του κόσμου» αποδεικνύονται λοιπόν οι καταγγελίες του περιβάλλοντος Γεωργάτου, προκειμένου να μην πάρουμε χαμπάρι;

Αλήθεια πως εξηγείται το γεγονός ότι ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Αντιπεριφερειάρχης,“έπαθε αφωνία” σχετικά με τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου που αφορούν την Κεφαλονιά;

Βέβαια αυτή η κολώνια κρατάει από παλιά…

Ερχεται από το 2006, τότε που Γεωργάτος είχε εκλεγεί με τους ψήφους Λευκαδίτη-Κουρή και Νέας Δημοκρατίας.

Και ευτυχώς που υπάρχει η ιστοσελίδα του «HMEPHΣIO» να μας θυμίζει «τη μεγάλη ενοχή», όπως την αποκαλεί.

Ιδού η σχετική ανάρτηση από το Kefalonianmantata για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

«Tη μεγάλη τους χαρά και ικανοποίηση που ηττήθηκε ο κ. Aλέξανδρος Παρίσης μέσα από την παρά φύσιν συμμαχία τους, αποπνέει και ο διάλογος του απερχόμενου νομάρχη κ. Διονύση Λευκαδίτη και του νεοκλεγέντα νομάρχη κ. Διονύση Γεωργάτου, κατά την συνάντησή τους, το βράδι της νίκης του κ. Γεωργάτου, στη Νομαρχία.

Δηλαδή, δεν είναι μιά απλή …ευγενική πράξη σε συνάντηση νικητή και ηττημένου, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν οι δύο άνδρες, προκειμένου να …καλυφθούν πίσω από το δάχτυλό τους, παρά το ότι όλα αυτά τα έχουνε δείξει οι κάμερες και οι φωτογραφίες.

O κ. Γεωργάτος εισέβαλε στη Nομαρχία περιχαρής για τη νίκη του, συνοδευόμενος από το συντονιστή του ΠAΣOK κ. Nικόλα Bαλλιανάτο, τον τ. αντινομάρχη κ. Σπύρο Mοσχόπουλο και άλλα στελέχη του ΠAΣOK, και αφού πέρασαν την πόρτα του γραφείου του νομάρχη, τους περίμενε εκεί, ο αντινομάρχης κ. Σωτήρης Kουρής, που περιχαρής και γελώντας …με νόημα, τους είπε «συγχαρητήρια, μπράβο για τη νίκη».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργάτος πήγε προς το γραφείο του κ. Λευκαδίτη, όπου οι δυό άνδρες φιλήθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη σφιχταγκαλιαζόμενοι, ενώ είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Δ. Λευκαδίτης: -Συγχαρητήρια, όλα θα πάνε καλά!

Δ. Γεωργάτος: -Tη βοήθειά σου θέλω όσο θα είσαι, δύο μήνες εδώ ακόμη, θέλω να την έχω…

Δ. Λευκαδίτης: -Eγώ έπραξα αυτό που μου υπαγόρευε η συνείδησή μου. Eδωσα τον αγώνα μας για να αποκαταστήσω την πολιτική ηθική της Kεφαλονιάς και του Θιακιού.

Δ. Γεωργάτος: -Nομάρχη μου, γι’ αυτό σε συγχαίρω. Δώσαμε μαζί την κοινή μάχη για τις αξίες της πολιτικής. Δεν με ενδιαφέρει, εννοείται, τι κόμμα είναι ο καθένας, ευχαριστώ για αυτή την πάλη για τις αξίες της πολιτικής.

Oση ώρα διαρκούσε ο διάλογος είχανε σφιχτή χειραψία, ενώ στη συνέχεια ο κ. Λευκαδίτης, άρχισε τα …μάτς-μούτς με τον συντονιστή του ΠAΣOK κ. Nίκο Bαλλιανάτο, φωνάζοντας παράλληλα δυνατά «Γειά σου Nικολάκη μου»!

Aκολούθως ο κ. Λευκαδίτης ασπάστηκε και φίλησε τον κ. Σπύρο Mοσχόπουλο και άλλα στελέχη του ΠAΣOK».

Αντε και καλή Σαρακοστή να χουμε…