«Kατ’ εικόνα» του Γιώργου Παξινού. Μιά ιστορία πίσω απ’ τον μύθο, ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα

Γ. Παξινός

Σε μια ζεστή διοργάνωση στο Πολιτιστικό κέντρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη 144) θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε την ιστορία πίσω από το μύθο και θα συζητήσουν για την ταυτότητα του ανθρώπου, τα μεγάλα ζητήματα της ζωής, αλλά και τις προσωπικές τους ανησυχίες και αναζητήσεις με τον Καθηγητή.
Την λογοτεχνική διάσταση στην συνάντηση θα δώσει η βιβλιοκριτικός κ. Π. Βαρβαρήγου και η παρέμβαση του Προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Κ. Καρούσου, ενώ ένα εκλεκτό σώμα του Δ.Σ. της Αδελφότητας θα συμμετέχει στις εργασίες και το πάνελ.
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το πρώτο μυθιστόρημα του Γιώργου Παξινού “Κατ’ Εικόνα” παρουσιάστηκε από τις Εκδόσεις ΛIBANH στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2015 και στις 9 Μαρτίου 2016 στην Αυστραλία και πολύ γρήγορα καταξιώθηκε από το αναγνωστικό κοινό και τους κριτικούς.
Το “Κατ’ Εικόνα” είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό μυθιστόρημα, με στιβαρή δομή και καλοδουλεμένους, ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Η Έβελιν, γενετίστρια και ερασιτέχνης αρχαιολόγος, κάνει τυχαία μια τρομερή ανακάλυψη στο Ισραήλ. Ως αποτέλεσμα, γεννιούνται δύο δίδυμα αδέρφια που μεγαλώνουν αγνοώντας ο ένας την ύπαρξη του άλλου ο πρώτος στο εύπορο Σίδνεϊ και ο δεύτερος στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες, σε ανελεύθερο καθεστώς. O Κρίστοφερ και ο Χοσέ θα συναντηθούν πρώτη φορά στον Αμαζόνιο, για να ξαναχαθούν αμέσως μετά.
To “Κατ’ Εικόνα” είναι ένα μυθιστόρημα πάνω στην ανθρώπινη ταυτότητα, πάνω σε όσα καθορίζουν τον άνθρωπο και την πορεία του. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που μας μιλάει για το πώς αξίες όπως η Αγάπη, η Πίστη, η Συγχώρεση και η Ελευθερία μπορούν να αλλάξουν τις ζωές, ποια είναι τα όρια της επιστήμης και του νου, πώς μπορεί ο άνθρωπος να συμφιλιωθεί με τη φύση.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Kαθ. Γ. Παξινό: Γεννήθηκε στην Λεύκη της Ιθάκης το 1944 και μετά το Γυμνάσιο έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ του Καναδά και έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο πανεπιστήμιο Γιέηλ των ΗΠΑ. Από το 1974 ζει μόνιμα στην Αυστραλία, όπου μέχρι σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Oυαλίας στο Σίδνεϊ και βασικός ερευνητής-επικεφαλής ομάδας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας. Είναι ο συγγραφέας του “The Rat Brain In Stereotaxic Coordinates”/“O Εγκέφαλος του Αρουραίου σε Στερεοταξικές Oρίζουσες”, το οποίο κατατάσσεται στην 10η θέση στον κατάλογο των πενήντα πιο δημοφιλών επιστημονικών συγγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.
Έχει γράψει 38 βιβλία για τη δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου αλλά και των ζώων, που διδάσκονται σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, καθώς άνοιξαν νέους δρόμους στην καταπολέμηση νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.
Για την συμβολή του στην Επιστήμη, ο Καθ. Γ. Παξινός έχει τιμηθεί με 9 κορυφαία διεθνή βραβεία, ενώ το 2011 έγινε Επίτιμος Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του City Unity College της Αθήνας και η Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών θέσπισε βραβείο στο όνομά του.
Εξελέγη Μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών το 2009 και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 2012.