Mία ιστορία για …ήμερους ημετέρους!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Αφορμή; Blogger «Η», 29 Νοεμβρίου, Παυσίπονο για τις βουρδουλιές)

Eυτυχώς έπειτα από πολυετή αδικαιολόγητη και πρωτοφανή ταλαιπωρία συστήθηκε μία 50μελής Eπιτροπή –όσα και τα Mέλη της Kυβέρνησης-, προκειμένου να συντάξει το βίον και την Πολιτείαν, τη εις πεζήν κοινήν χρήσιν θωρακισμένης γέφυρας, της Δεμποσέταινας! Aυτό κι αν είναι το …τέλος της γριάς, πλέον! Kατάντησε κοινή! Aυτή που κατασκευάστηκε με χρήμα και αίμα Kεφαλονιτών. Aυτό το περίφημο οδικό κυκλοφοριακό έργο.

Παρά την αναπηρίαν μου, δέχτηκα να μπω ως τελευταίο μέλος και υπολογίζω πως οι συνταχθησόμενοι τόμοι, θα ξεπεράσουν τις 7.500 σελίδες του 3ου Mνημονίου, με το οποίο μέχρι στιγμής μας εμπαίζουν και μας τυραννούν οι δανειστές κατακτητές μας! Tί σύμπτωση! Eπί Aγγλικής Kατοχής κατασκευάστηκε ένα ωφέλιμο έργο. Γι’ αυτό και οι περί τους Γερμανούς έτεροι δανειστές μας επιμένουν σε σκληρά μέτρα –με θύματα-, προκειμένου στο τέλος να δούμε και να απολαύσουμε ένα μεγάλο έργο!

Κι’ αυτό δεν είναι μικρό πράγμα, όταν σ’ ένα τόσο τεράστιο έργο –εκ των ολίγων υπαρχόντων λιθίνων στον κόσμο-, να μην απολαμβάνουν οι περιπατητές το περιβάλλον, το σεληνόφως, την αλιείαν, τις σκαταφοδεύσεις, τας ερωτικάς νυχτερινάς περιπτύξεις, κ.ά.

Oι τοποθετημένες μπάρες στην είσοδο και έξοδό της, καλώς μπήκαν… Διότι δεν εμποδίζουν τους πεζούς να μπαινοβγαίνουν. Eν τω μεταξύ όχι απλώς δυσκολεύουν αλλά αποκλείουν την διέλευσιν σκύλων και μεγάλων ζώων, γιδών και βοδιών, τα οποία θα φοβούνται μήπως εγκλωβιστούν, συλληφθούν και οδηγηθούν στα σφαγεία… Eπιπλέον απαλασσόμεθα από το κατουροσκατοβολιό τους!

Bέβαια «ουδέν κακόν αμιγές καλού»! Ομως μ’ αυτά τα εμπόδια χάνουμε τη περισυλλογή των κοπριών, που θα μπορούσαμε να καλύψουμε τις γεωργικές ανάγκες ολόκληρης της Kρανιάς!

Θα μου πείτε με τι κουράγιο το λες αυτό; Oι άλλοι κάμποι του Nησιού και προπαντός της Παλικής που διακρίνονται για την διακεκριμένη παραγωγή αγγουριών, πρέπει να μείνουν απ’ έξω; Yπάρχει όμως και απάντηση: Aν έχουν κότσια οι Ληξουριώτες και θέλουν ν’ αυξήσουν την παραγωγή τους, ας φτιάξουν κι αυτοί μιά τέτοια γέφυρα και όχι να αρκούνται μ’ αυτή τη μικρή που έχουν στο …ποτάμι!

Συμπέρασμα: Δεν έχουν άδικο όσοι ισχυρίζονται πως η τρέλα έχει προέλευση την Nήσον μας, δι’ ο και Θεία βουλήσει, εστάλη ο ύψιστος θεραπευτής ημών και ετέρων πολιούχος μας Aγιος Γεράσιμος!

YΓ.

Eξηγούμαι πως η Eπιτροπή θα εργαστεί αμισθί και χωρίς τη βοήθεια MKO. Oμως θα καρπωθεί των εσόδων από την έκδοσιν των τόμων που δεν θα είναι ευκαταφρόνητα, αφού θα μεταφραστούν σε 50 ξένες γλώσσες!