Nα αθωωθεί ο συνάδελφος Νίκος Γαλιατσάτος!

Από το Νομαεχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα την εκδικητική συνέχιση για 13η χρονιά της δίωξης του συνδικαλιστή εκπαιδευτικού (για χρόνια Πρόεδρου και Γραμματέα της ΕΛΜΕ-ΚΙ, σήμερα συνταξιούχου), και εκ των ιδρυτικών μελών του ΝΤ Νικόλα Γαλιατσάτου. Το έωλο των κατηγοριών αποκαλύφθηκε από ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης τοπικά και πανελλαδικά, στο οποίο ηγήθηκε η ΕΛΜΕ-ΚΙ και οδήγησε σε πανηγυρικές αθωώσεις του συναδέλφου (ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων το 2008, δευτεροβάθμιο πειθαρχικό του Υπουργείου Εσωτερικών κλπ.).

Υπενθυμίζουμε ότι ο συνάδελφος στο τοπικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ), ως αιρετός, υλοποιώντας ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ψήφισε υπέρ να γίνει δεκτή αίτηση παραίτησης νεοδιόριστης συναδέλφου, που – λόγω προσωπικών προβλημάτων – αδυνατούσε να παρουσιαστεί στην υπηρεσία. Ψήφισε λευκό στην τελική πρόταση για την παραπομπή της σε πειθαρχικό με πρόταση για την απόλυσή της (μειοψηφώντας σε σχέση με τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ). Για το ζήτημα αυτό, κι ενώ εκ των υστέρων υπήρξε τελεσίδικη δικαστική απόφαση υπέρ της συναδέλφου, ο συνδικαλιστής και αιρετός συνεχίζει να διώκεται, αφού, βάσει του πειθαρχικού δικαίου, ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης προσφεύγει διαρκώς κατά των αθωωτικών αποφάσεων, θεωρώντας πως έπρεπε υποχρεωτικά ο συνάδελφος να έχει ψηφίσει υπέρ κάποιας ποινής!!! Έτσι και τώρα, μετά από νέα ένσταση του επιθεωρητή στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο στην συνέχεια έκρινε τον εαυτό του αναρμόδιο, παραπέμπεται η υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, για να εκδικαστεί στις 23 Οκτωβρίου 2019 στην Κέρκυρα.

Οι διώξεις αυτές δεν αποτελούν απλά «βίτσιο» κάθε επιθεωρητή. Στηρίζονται στο απαράδεκτο πειθαρχικό δίκαιο που έχουν θεσπίσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η ΕΕ, για να τρομοκρατούν και να χειραγωγούν τους αγωνιστές, την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση, κάθε εκπαιδευτικό και Δημόσιο Υπάλληλο, που σηκώνει κεφάλι στην αντιλαϊκή πολιτική τους.

Το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση συνεχίζεται καταδεικνύει ότι είναι στρατηγική στόχευση το δόγμα «νόμος και τάξη», απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα, που έχει υπηρετηθεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε και όλες οι αντιδραστικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις παλαιότερα των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και άλλων δυνάμεων, μονοκομματικές ή πολυκομματικές, πρόσφατα του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ξανά της ΝΔ.

Συμπληρώνοντας η μια την άλλη, προσαρμόζουν την συνδικαλιστική δράση στις «βέλτιστες πρακτικές» που ακολουθούνται σε όλη την ΕΕ, προκειμένου να θωρακίσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, οξύνοντας την επίθεση και πιάνοντας το νήμα από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και με την συναίνεσή του, προσπαθεί να μετατρέψει πλήρως τα συνδικάτα σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, απόλυτα ελεγχόμενους από το κράτος και την εργοδοσία. Μαγειρεύει νέο συνδικαλιστικό νόμο, που επιδιώκει το παραπέρα χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, την αφαίρεση από τη Γενική Συνέλευση του δικαιώματος να αποφασίζει και να οργανώνει απεργία, την ενίσχυση του φακελώματος των εργαζομένων και κάνει την κυβέρνηση «αφεντικό» στα συνδικάτα.

Ως ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο και καλούμε τα σωματεία της δύναμής μας σε συναγερμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • n Την οριστική και αμετάκλητη αθώωση του συναδέλφου.
  • n Την κατάργηση όλου του αντιδραστικού αντισυνδικαλιστικού νομοθετικού πλαισίου.
  • n Να μην περάσει ο αντισυνδικαλιστικός νόμος.

Καλούμε σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/9 και συγκέντρωση 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο (υλοποιώντας και σχετική απόφαση του ΝΤ για ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο).

Στηρίζουμε την ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ (23/10/19).

Αργοστόλι 18/09/2019
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Μαντζουράτος
Η Γραμματέας
Σοφία Μισαηλίδου