Nα καταργηθούν. Nα καταργηθούν. Δεν χρειάζονται…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Απόλυτα στα μέτρα μου είναι η δημόσια έκφραση της Ελληνόφωνης Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που έστω και όψιμα, επιθυμεί και θέλει την κατάργηση των παρελάσεων στις Εθνικές επετείους! Πόσο χάρηκαααα, δεν λέγεται. Και δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις… Γιατί -πέραν των ουσιαστικών λόγων-, έχουμε και τη φτώχεια μας. Γιατί τόσος χαμένος χρόνος; Γιατί τόσα έξοδα; Σε στολές μαθητών σε καύσιμα μηχανοκινήτων μονάδων και αεροπλάνων;

Και επιμένει -η νεολαία αυτή- που έχει ενστερνιστεί τον μπολσεβικισμό και τις προοδευτικές του αξίες και που εντάσσεται στο Δημοκρατικό τόξο-, να καταργηθεί και η πρωϊνή προσευχή στα Σχολεία! Μπράβο της, για δεύτερη φορά! Τι χρειάζεται, σε τι ωφελεί; Χαμένος χρόνος.

Και -το σπουδαιότερον-, στα Σχολεία μας σπουδάζουν -μορφώνονατι και λαθρομεταναστόπαιδα! Δεν πρέπει να τα τραυματίζουμε ψυχολογικά να τα προσβάλλουμε τόσο προκλητικά! Γιατί -γι’ αυτά-, μόνο ο Αλλάχ είναι μεγάλος!

Απορώ -μέχρι στιγμής-, πως ξέχασαν και δεν αξίωσαν να κατέβουν όλες οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας! Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα αφυπνιστούν για να ικανοποιηθούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος -περί των καταργήσεων-, συντάσσεται ο Κεμαλόσπορος, σκουλαρικάκιας, ξερακιανός σερνικός μπαμπουϊνος, ο πανάξιος δήμαρχος της πρωτεύουσης της Μακεδονίας, που λέγεται Γιάννης Μπουτάρης! Τιμά το επάγγελμα του, το ανέρωτο κρασί του. Ενίοτε μεθυσμένος, αλλά πράος και πειστικός…

Τώρα -μην είστε πολύ απαιτητικοί αγαπητοί αναγνώστες-, να μου ζητήσετε να κάμω αναλύσεις και εξηγήσεις πάνω στα θέματα που θίξαμε. Γιατί -νομίζω-, θα ξέρετε τι παιδεία διδάσκεται στα Σχολεία μας σχετικώς με την ιστορία και τη θρησκεία μας.

Ερώτημα: Μήπως μας άξιζε αυτή η δεύτερη Γερμανική κατοχή;

Το πρόβλημα είναι: Πότε οι Ελληνες θα αποφασίσουμε να αποτινάξουμε τον ζυγό και να μιμηθούμε το 1821; Οπωσδήποτε αυτό θα συμβεί μετά από 99 χρόνια. Ξέρετε το γιατί. Οχι πιο πριν…

ΥΓ.

  • Τώρα -όσον αφορά στην εμφάνιση ενίων δασκάλων-καθηγητών στη φετινή παρέλαση της Εθνικής Επετείου στις 25 Μαρτίου, με πουκάμισα και γυριστά μανίκια, με τζην παντελόνια, με πλαστικά παπούτσια, ας μην πούμε τίποτα το ιδιαίτερο! Ναι! Να μην φορούν γραββάτα, όπως κάνει και ο Πρωθυπουργός μας.

Μπορούσαν όμως να δανειστούν ένα σακκάκι από εύπορο συνάδελφό τους και να το φορέσουν. Θα μου πείτε: «Τα ρούχα δεν κάνουν τον παπά»… Οπότε, είμαι αναγκασμένος να ζητήσω συγγνώμη!

  • Εφέτος δεν υψώθηκε σε ιστό σπιτιού ή καταστήματος ελληνική σημαία. Καλά λένε «κάθε πέρυσι και καλύτερα» και ισχύει όχι μόνο για την κοιλιά μας, αλλά και για το εθνικό μας φρόνημα, που δείχνεται ευθέως ανάλογο και αντάξιο των προγόνων μας, των αγωνιστών του 1821, αλλά και του 1940.
  • Ομοίως, εφέτος, είχαμε τους από πάνω και τους από κάτω! (Εννοώ στην εξέδρα των επισήμων). Εχουμε, δηλαδή, την περσινή συνέχεια των …δύο υψομέτρων!