Oταν «μένουμε» στα σφάλματα, παραμένουμε στο παρελθόν

Πρόσεξε τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου, κάθε φορά που θυμάσαι ένα γεγονός αρνητικό (σφάλμα) σε εσένα ή κάποιον άλλον.

Υπογράμμισε αυτά που αναφέρω: Θυμός, απογοήτευση, πληγωμένος,η, αδικία, ενοχές, προσβολή, ηλιθιότητα, δειλία, φόβος, ανασφάλεια κ.λ.π.

Κάπως έτσι ένοιωσες τότε που το γεγονός έλαβε χώρα. Το ίδιο αισθάνεσαι και τώρα που το θυμάσαι. Ο εγκέφαλος σου δεν ξεχωρίζει το πραγματικό από την ανάμνηση. Αντιδρά στις εικόνες που ο Νους εμφανίζει στην οθόνη του.

Δεν το θέλω απαντάς, τα συναισθήματα αυτά συνοδεύουν τις εικόνες.

Σύμφωνοι, χρειάζεται να ολοκληρώσεις τη διαδικασία για να απαλλαχτείς από το παρελθόν με τις αρνητικές του επιρροές. Διαφορετικά το μέλλον σου κάθε φορά που σκέπτεσαι αυτό το γεγονός, το αμφισβητείς και το υπονομεύεις.

Πολύ απλά, δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθείς στις ανάγκες του παρόντος σου, όταν έχεις κολλήσει στο χθες που δεν υπάρχει πια, αλλά όμως κυριαρχεί στη σκέψη σου.

Το Μέλλον είναι για τους οραματιστές, για τους αισιόδοξους, που έχουν αναλυτικό σχέδιο που το ενισχύουν με τα κατάλληλα θετικά συναισθήματα που σύμφωνα με την Κβαντική Φυσική οι εικόνες και οι δονήσεις του εγκεφάλου τους προγραμματίζουν και δημιουργούν τη νέα πραγματικότητα που έχει «σχηματιστεί» πρώτα στο Νου τους και στη συνέχεια απεικονίζεται στο Κβαντικό Ολογράφημα.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είσαι ο μόνος που ζει τέτοιες στιγμές. ‘Ολοι περνάμε από αυτή την διαδικασία σαν παιδιά και εκπαιδευόμαστε για να τα καταφέρουμε. όταν θα μεγαλώσουμε.

Οι γονείς παίζουν το ρόλο του δασκάλου, του προστάτη του τιμωρού, συμβούλου, χω ροφύλακα ή και άλλους ρόλους. (όχι πάντα ομολογουμένως με επιτυχία)

Υπάρχει ένας τρόπος να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να «διορθώσεις» τα πράγματα.

Δεν μπορείς να αλλάξεις το γεγονός, ότι έγινε έγινε. Με την φαντασία σου όμως μπορείς να δημιουργήσεις ότι εικόνα θέλεις και όποιο γεγονός επίσης θέλεις και με τα συναισθήματα που θέλεις γιαυτό. Η μαγική λέξη (το χρυσό κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες) είναι μία. ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ

Συγχωρείς αυτούς που σε πίκραναν, έβλαψαν, ειρωνεύτηκαν, κτύπησαν ,μείωσαν, κακοποίησαν, αδίκησαν, έκλεψαν, στενοχώρησαν κ.λ.π.

Συγχωρείς τον εαυτό σου για την στάση που είχε στο γεγονός και που σου δημιούργησε ενοχές. Όταν συγχωρείς κάποιον ή εσένα, σημαίνει α γ ά π η για τον εαυτό σου, αφού βγάζεις το αγκάθι που σε πονούσε από το σώμα σου. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να δεις το μέλλον σου όπως θα ήθελες, απαλλαγμένο από θυμό ,μίσος, κακία, εκδίκηση, ενοχή κ.λ.π.

Ξεκίνησε με αυτούς που εσύ έχεις βλάψει και αν δεν μπορείς να το κάνεις πραγματικά, κάντο φανταστικά με τη σκέψη σου με κλειστά μάτια και ήρεμο εγκέφαλο, θετικά συναισθήματα, αποδοχής και αγάπης για 10 λεπτά.

Το Μύνημα Εστάλη!

Τι θα κάνουν αυτοί γι αυτό είναι δικό τους ζήτημα. Το δικό σου λύθηκε. Δεν αδιαφορείς, πολλές φορές σε δοκιμάζουν για να διαπιστώσουν πόση αλήθεια έχει η νέα σου συμπεριφορά .Μ ηΤ σ ι μ π ά ς Μείνε σταθερός. Δώσε μια ευκαιρία.

Καλύτερα Ευτυχισμένος παρά Δικαιομένος.

Με εσένα μερικές φορές είναι πιο δύσκολο να διαγράψεις την αδικία, το παράπονο την απογοήτευση για την εικόνα που σου γκρέμισαν και υπέφερες τόσο. Η απάντηση είναι:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Άρχισε να αγαπάς τον εαυτό σου και μη τον τροφοδοτείς με τα παραπάνω αρνητικά συναισθήματα. Μη τον πληγώνεις άλλο.

Πέταξε από το μυαλό σου τα νοητικά «σκουπίδια» που σου μολύνουν τη σκέψη.

Στη Μέθοδο SILVA που παρουσιάζω με την γυναίκα μου Μαριάννα, σχεδόν μισό αιώνα, το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν όσοι μας παρακολουθούν είναι:

Κάνε ένα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ και εξηγούμε: Εντόπισε και ακύρωσε τις αρνητικές λέξεις, εκφράσεις που αυτόματα χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος σου, σαν εξηρτημένα αντανακλαστικά στην καθημερινότητα σου, για να μπει καθαρή θετική σκέψη και προσδοκία, που θα αλλάξει αμέσως την πραγματικότητα σου.

Πρόσεξε μερικές λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιείς και αντικατέστησε τες με αυτές που σου προτείνουμε.

Μη, Δεν, προσπαθώ, χάλια κ.λ.π.

Για να κατανοήσεις τη δύναμη των λέξεων, ας δούμε τι επίδραση έχουν αυτές σε ένα παιδί.

-Φέρε μου ένα ποτήρι νερό και ΜΗ το χύσεις. Τι εικόνα δημιουργήθηκε στο μυαλό του παιδιού; Ένα ποτήρι νερό που χύνεται. Αν θέλω να μου φέρει το ποτήρι γεμάτο θα πω. -Φέρε μου ένα ποτήρι νερό γεμάτο. Το ίδιο θα γίνει αν πω: -Μη κτυπάς την πόρτα. -Κλείσε σιγά την πόρτα. Η λέξη προσπαθώ είναι από τις πλέον «αρνητικές» λέξεις, γιατί δεν δείχνει αποτέλεσμα διαδικασία μάλλον και πρόθεση. Καλύτερα είναι: Κ ά ν ε  ή Φ έ ρ ε ή  Βελτίωσε τα αποτελέσματα σου κ.λ.π.

Η νοητική μας «σκούπα» κάθε φορά που ακούει ο εγκέφαλος μας μια αρνητική λέξη είναι CANCEL CANCEL δηλαδή ΑΚΥΡΟ ΑΚΥΡΟ.

Το μυαλό σας δεν γνωρίζει για ποιον ηλίθιο πιθανόν αναφέρεται ο συνομιλητής σας, εσείς προστατεύεστε με το cancel. Όταν κάποιος μας ρωτά, πως είμαστε; Η απάντηση μας είναι: ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, είναι μια προσταγή για τον Νου και τον εγκέφαλο. Όχι ευχή.

Το επόμενο μας βήμα είναι να σου δείξουμε το απεριόριστο δυναμικό του ίδιου σου του Νου. Ο Jose SIlv έλεγε: «Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΑΣΤΟΥ ΝΟΥ».

Αυτές είναι οι δύο πρώτες ώρες του σεμιναρίου και ακολουθεί η ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ νοητική άσκηση αντιστρές. Αυτό είναι το πρώτο και ισχυρότερο όπλο σου ενάντια στο στρες που η επιστήμη πλέον δέχεται σαν την αιτία του 90% των ασθενειών του σύγχρονου ανθρώπου.

Η συνέχεια έχει τεχνικές με τις οποίες μπορείς να ελέγξεις νοητικά τον πονοκέφαλο, την αϋπνία, την αιμορραγία, να θυμάσαι τα όνειρα σου και να τα χρησιμοποιείς για να παίρνεις διαισθητικές απαντήσεις σε διλήματα σου. Η επόμενη ημέρα ξεκινά με ένα ευχάριστο παιχνίδι μνήμης, για να διατηρείται ο εγκέφαλος σε εγρήγορση και για να αυξήσει μια από τις σπουδαιότερες νοητικές σου ικανότητες τη ΜΝΗΜΗ.

Η συνέχεια έχει απόλυτα πρακτικό αποτέλεσμα γιατί μαθαίνεις να κινείς το τεράστιο δυναμικό του συμπαντικού δέκτη και πομπού που είναι ο εγκέφαλος σου. Μπορείς να πετύχεις ότι θέλεις, να κάνεις, να γίνεις, να απολαύσεις. Την ίδια τεχνική χρησιμοποιούμε και για να απαλλαγούμε από «κακές συνήθειες» (κάπνισμα,πολυφαγία, ποτό κ.λ.π.)

Το απόγευμα σε «ταξιδεύουμε» σε ένα φανταστικό ταξίδι στο Σύμπαν, αλλά και μέσα στη δομή ενός κυττάρου σου. Τέλος θα μάθεις να χρησιμοποιείς τη δημιουργική δύναμη του Νού σου με το πνευματικό εργαστήριο και τους συμβούλους, που σε συνδέουν με την Ανώτερη Ευφυία, όπως εσύ την αντιλαμβάνεσαι.

Αν το ενδιαφέρον σου δυνάμωσε τόσο, που θέλεις να μάθεις περισσότερα, τότε μπες στο silva.gr και παρακολούθησε το σχετικό webinar.

Εγώ να ευχηθώ να είσαι ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Θα τα πούμε στο επόμενο σεμινάριο.