O μιντιάρχης Γιώργος Kουρής τα είπε πάλι έξω από τα δόντια στην εκπομπή του Aιμίλιου Λιάτσου

Χείμαρρος ηταν για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Κουρής στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον Αιμίλιο Λιάτσο στο Kontra. Ξενύχτησε πάλι τους Έλληνες κάνοντας τα μηχανάκια της AGB να χτυπήσουν κόκκινο.

Χωρίς να μασάει τα λόγια του, χωρίς φίλτρα, χρωματισμούς και ωραιοποιήσεις ο Γ. Κουρής μίλησε για όλους και για όλα, καταθέτοντας τις προτάσεις του για τα φλέγοντα ζητήματα από το προσφυγικό και το χρέος μέχρι την οικονομία και την ανάπτυξη. Ασκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε «δεξιάρα» τη ΝΔ ενώ εκτόξευσε τα πυρά του κατά των Ευρωπαίων τοκογλύφων. Παράλληλα, τόλμησε να κάνει τις προβλέψεις του για το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας το 2016 εκτημώντας ότη η κυβέρνηση Τσίπρα «δεν πέφτει» και θα πάει σε εκλογές «όταν θέλει». Ακόμη, άνοιξε τα χαρτιά του για το μέλλον του Kontra, αποκαλύπτοντας ότι ο όμιλος Κουρή σε συνεργασία με τον Νίκο Χατζηνικολάου θα αξιώσουν να εξασφαλίσουν μια πανελλαδική αλλά και μια περιφερειακή τηλεοπτική άδεια. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2016 θα είναι χρονιά ανάπτυξης και πως φέτος θα τελειώσουν τα βάσανα του ελληνικού λαού.
«Να κόψει το λαιμό του να διορθώσει τα πράματα»

O Γ. Κουρής είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι γεννημένος για αρχηγός. Ωστόσο, «αυτοί που τον βρίζουν καλά κάνουν και τον βρίζουν γιατί περιμέναμε διαφορετικά πράγματα. Λίγα πράγματα έχουν προχωρήσει», τόνισε, επικαλούμενος βέβαια το γεγονός ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις «τα είχαν κάνει μαντάρα τα τελευταία 50 χρόνια. Είτε με Τσίπρα, είτε με άλλο Πρωθυπουργό η χώρα θα υποφέρει. Τα ψέματα τελείωσαν».
Προέβλεψε ότι το πρώτο εξάμηνο θα είναι δύσκολο, αλλά θα αρχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα. Όπως δήλωσε: «O Πρωθυπουργός θα κάνει αυτά που έχει συμφωνήσει με τους ξένους. Όποια μέτρα κι αν έρθουν θα είναι τραγωδία και θα τους πει έκανα αυτά που μου είπατε, τα ψήφισα χωρίς να πιστεύω. Ή διαγράψτε το χρέος ή σας στέλνω στο διάολο; Να μπορέσουμε να γλιτώσουμε το χρέος». O Γ. Κουρής εκτίμησε ότι ο Αλ. Τσίπρας θα κριθεί εντός του 2016. «Σε ένα χρόνο θα τον μετρήσουμε και θα τον ζυγίσουμε, αν έπραξε καλά ή κακά. Δεν τον έχουμε στεφανωθεί. Είναι λίγο μάγκας, τα έχει καταφέρει. Τα ΜΜΕ μιλάνε για τον Τσίπρα και αυτό δεν είναι τυχαίο», τόνισε.

O κ. Κουρής, προέτρεψε τον Πρωθυπουργό να κηρύξει ανένδοτο κατά των μνημονίων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «πρέπει να ξεφορτωθούμε τα μνημόνια, τους τοκογλύφους και τους ξένους. Είμαστε σκλάβοι, είμαστε υπό κατοχή, δεν είμαστε ελεύθεροι και δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε» και τόνισε: «Να κόψει το λαιμό του και να φτιάξει τα πράγματα». Τώρα, «ο Τσίπρας, θα τα περάσει και το κρίσιμο μέρος είναι στη συνέχεια. Μέχρι τώρα τα έχει βολέψει», είπε, αναφερόμενος στα δύσκολα νομοσχέδια. Ωστόσο, είπε πως οι πιέσεις από το εξωτερικό ήταν και θα είναι ασφυκτικές.
Αναφέρθηκε και στις …σχέσεις Τσίπρα-Καραμανλή επιβεβαιώνοντας ότι έχουν επικοινωνία και ότι πρέπει να μιλάνε.