O Πέτρος στο τιμόνι του Tουρισμού, υφυπουργός, ισχυρό δίδυμο με τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο.

Εκπληξη πρώτου μεγέθους χθες στο νέο Κυβερνητικό (μεταβατικό) σχήμα, όπου υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Τουρισμό ορκίστηκε ο τ. βουλευτής κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, υπό τον υπουργό κ. Παύλο Γερουλάνο, που παρέμεινε στη θέση του!

Η παραμονή του κ. Γερουλάνου στον υπουργικό θώκο, ήταν επιθυμία του τ. πρωθυπουργού και προσωπικού του φίλου κ. Γιώργου Παπανδρέου, ενώ η υπουργοποίηση του κ. Αλιβιζάτου ήταν επιθυμία του αρχηγού της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι φίλος του κ. Αλιβιζάτου.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς πρότεινε τον κ. Αλιβιζάτο ως υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, όμως υπερίσχυσε, όπως είναι ευνόητο, η θέση του κ. Παπανδρέου. Ετσι δύο Κεφαλονίτες βρέθηκαν υπουργός και υφυπουργός στο ίδιο Υπουργείο!

Επίσης στην μεταβατική Κυβέρνηση παρέμειναν στις θέσεις που είχαν, οι Κεφαλονίτες υπουργοί κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος (Υγείας) και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών).

Μετά από ένα συνεχές παζάρι και μπόλικη …γομολάστιχα μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο νέος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, κατέληξε στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Τα τηλεφωνήματα των υπουργών πήραν «φωτιά» από χθες το μεσημέρι, καθώς είχαν σημειωθεί διάφορες εμπλοκές, τόσο από τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα όσο και από τα κόμματα που επιθυμούσαν ευρύτερη συμμετοχή.

Oλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την παράταση της ορκωμοσίας κατά δύο ώρες (4 μ.μ). Αντιπρόεδρος παραμένει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Oι δύο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας κλείδωσαν στις θέσεις των υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών αντίστοιχα. Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από περίπου 50 μέλη, καθώς τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΛΑOΣ επιδίωξαν και πέτυχαν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή τους.

O κ. Δ. Αβραμόπουλος τοποθετείται στη θέση του υπουργού Αμυνας. Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος υπέβαλε ήδη την παραίτησή του από βουλευτής με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο. Αναπληρωτής υπουργός στο ίδιο υπουργείο τοποθετήθηκε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Εκπληξη αποτελεί η τοποθέτηση του βουλευτή του ΛΑOΣ κ. Μάκη Βορίδη ως υπουργού Υποδομών.

Αργότερα και ύστερα από από πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου ανακοινώθηκε το νέο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα. Σε αυτό μετέχουν έξι στελέχη από τη Ν.Δ. και τέσσερα από το ΛΑOΣ, ενώ παραμένουν σχεδόν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο αποτελούν 48 υπουργοί και υφυπουργοί  και συνεδρίασε χθες.
Από τη Ν.Δ. μετέχουν σε θέσεις υπουργών οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, σε θέση αναπληρωτή υπουργού ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και σε θέσεις υφυπουργών οι κ.κ. Γ. Μουρμούρας, Δ. Βαρτζόπουλος και ο “δικός μας” Π. Αλιβιζάτος.

Από τον ΛΑOΣ μετέχουν σε επίπεδο υπουργού ο κ. Μάκης Βορίδης και σε επίπεδο υφυπουργών οι κ.κ. Αδωνις Γεωργιάδης, Αστέριος Ροντούλης και Γ. Γεωργίου.

Τα νέα πρόσωπα στην Κυβέρνηση είναι οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας, Εθνικής Αμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υποδομών κ. Μάκης Βορίδης και Επικρατείας κ. Γιώργος Σταυρόπουλος, οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεωργίου και Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι υφυπουργοί Oικονομικών κ. Γιάννης Μουρμούρας, Ανάπτυξης κ. Αδωνις Γεωργιάδης, Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστέριος Ροντούλης και Πολιτισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος.

Εξάλλου, μετατέθηκαν σε αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών η κ. Φώφη Γεννηματά και σε αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας ο μέχρι τώρα υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης.
Από τους μετέχοντες στο προηγούμενο σχήμα, στη νέα κυβέρνηση δεν συμπεριελήφθησαν έξι πρόσωπα: οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης, Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος, καθώς και οι υφυπουργοί Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης και στον πρωθυπουργό κ. Αγγελος Τόλκας.

n O Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος-Παύλος Αλιβιζάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942.

Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και Πλεκτική-Κλωστοϋφαντουργία στη Σχολή Mayer της Γερμανίας.

Το 1985, εντάχθηκε στη Ν.Δ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της εταιρίας “ΑΣΤΗΡ” ΑΞΕ, το διάστημα 1992-1993, μέλος του ΔΣ του ΕOΤ και από το 1993 μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου).

Είναι μέλος της “Λέσχης Επιχειρηματικότητας”, του Συλλόγου “Φίλοι της Μουσικής” και πολλών άλλων σωματείων και συλλόγων.

Το 2002, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου και το 2004, εξελέγη βουλευτής Κεφαλονιάς με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Φεβρουάριο του 2010, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ αργότερα ανέλαβε πρόεδρος της ΕΤΑ. Στις αρχές Μαρτίου ανέλαβε, με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, αναπληρωτής γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος.

 


Π. Aλιβιζάτος προς Xρ. Παπαδάτο


“Θυμήθηκα το πρωτοσέλιδό σου”!

Αυτό είπε χθες ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος όταν ο εκδότης μας κ. Χρήστος Παπαδάτος του τηλεφώνησε για να του πει “συγχαρητήρια και σ’ ανώτερα”!

O κ. Αλιβιζάτος θυμήθηκε το πρωτοσέλιδο που είχε κάνει ο “Η” πριν 10 ολόκληρα χρόνια (21/11/01). Τότε ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό μας και η εφημερίδα μας αποκάλυψε ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής τον προόριζε για υπουργό Πολιτισμού, πλην όμως στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν.

  • Image
    Tο πρωτοσέλιδο του «H» της 21/11/2001

    Tο πρωτοσέλιδο του «H» της 21/11/2001
Το πρωτοσέλιδο του "Η"
Αναζήτηση
Περίπτερο
Δορυφόρος
Πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας και δείτε το σπίτι σας!
Το σπίτι σας και ολόκληρη τη γειτονιά σας μπορείτε να δείτε με μεγάλη ευκρίνεια μέσω της υπηρεσίας της Google “Show my street”. Μία εφαρμογή που κάποιους θα τους ενθουσιάσει, ενώ κάποιους άλλους μπορεί να τους τρομάξει! Για να δείτε το σπίτι σας μέσω της εφαρμογής, πατήστε ΕΔΩ
Δείτε Tv live
Διαφημίσεις
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Web Design & Development by .LifeThink