O Παναγής έφερε το μέλλον πιο κοντά με το νέο του βιβλίο- Εκδόσεις BELL

Μια βραδιά μεστή σε περιεχόμενο. Έτσι θα την χαρακτήριζα, μια και δεν ήταν μια απλή παρουσίαση βιβλίου, αλλά κατάθεση ζωής και προβληματισμού για το μέλλον Στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη την περασμένη Παρασκευή βρέθηκαν όσοι αψήφισαν τα άγρια καιρικά φαινόμενα που εκείνες τις ώρες επικρατούσαν στο νησί και η φιλική σχέση προς τον συγγραφέα δεν τους επέτρεψε να μείνουν στη θαλπωρή του καθιστικού τους. Πενήντα λοιπόν άνθρωποι, καθώς και η σύζυγος του Μαριάννα, τα τέσσερα παιδιά τους Εβίτα, Αθηνά, Χριστίνα και Αλέξανδρος αλλά και ο εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς, ο μικρός εγγονός Φίλιππος τίμησαν την εκδήλωση και παρακολούθησαν του φίλους του συγγραφέα να μιλούν για τον ίδιο και το βιβλίο του «Το Μέλλον ήρθε πιο νωρίς».

Συντονιστής της παρουσίασης ο Γιάγκος Μεταξάς παλιός φίλος του συγγραφέα και ”συνοδοιπόρος” τα τελευταία χρόνια στα μονοπάτια της αυτοβελτίωσης.

Ο πρώτος ομιλητής ο Παναγής Σιμωτάς ο Πρόεδρος όπως τον ξέρουν οι αναγνώστες του Ημερήσιου, και όχι μόνο. Θύμισε στους παρόντες την πολύχρονη γνωριμία του και φιλία με τον συνονόματο του και την συνεργασία τους στον ΤΟΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ (άτυπο σύλλογο πολιτών που προήδρευε, εξ ου και το προσωνύμιο). Aναφέρθηκε στο βιβλίο τονίζοντας τα σημεία που διάβασε δύο και τρεις φορές θεωρώντας πόσο χρηστικό είναι για εκείνους που θα θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν σαν οδηγό συνειδητότητος.

Ο Μάκης Μεταξάς τ. νομάρχης ήταν ο επόμενος ομιλητής. Αναφέρθηκε στην πολύχρονη σχέση του με το ζευγάρι την κουμπαριά τους (ο Μάκης είναι νονός του Αλέξανδρου) και στα φοιτητικά του χρόνια όταν δούλευε στις εκδόσεις ΑΛΚΥΩΝ εταιρίας του συγγραφέα. Ο Μάκης μίλησε για το συγκλονιστικό τριήμερο που ζήσαμε στην ΚΡΙΤΟΝΟΥ κατά την διάρκεια του πρώτου παγκόσμιου συμποσίου για την Ομηρική Ιθάκη που είχε διοργανώσει το ζεύγος Μεταξάτου πριν 15 χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κεκκάτος ήταν ο επόμενος ο οποίος λόγω και ιδιότητος (φυσικοθεραπευτής) αναφέρθηκε στη Μέθοδο SILVA λέγοντας πως όσοι από τους ασθενείς του την χρησιμοποιούσαν είχαν πολύ πιο γρήγορη ανάρωσση μια και οι τεχνικές που χρησιμοποιούσαν ενίσχυαν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Είπε ακόμη ο κος Κεκκάτος: Πριν 30 χρόνια μας φαινόντουσαν πολύ πρωτοποριακά όσα γινόντουσαν στην Κριτονού από το ζεύγος Μεταξάτου, αλλά και σήμερα την ίδια εντύπωση έχουμε, κάτι γίνεται εδώ πέρα….

Ο λόγος δόθηκε στον ”Νέστωρα” της βραδυάς τον αειθαλή Σταματάτο Γεράσιμο ο οποίος αποδέχθηκε την επιθυμία του συγγραφέα να πει δυο κουβέντες .Ο σοφός γέροντας δεν είχε μια τυπική συμμετοχή έκανε ολόκληρη αναφορά στο έργο της οικογένειας με κεντρική εικόνα το κτήμα όπου για μια ακόμα φορά θαυμάσαμε την λεκτική του δεινότητα και τον πλούτο της γνώσης του, μιλώντας για το εκκλησάκι του κτήματος και τον προστάτη αυτού τον Άγιο Ανδρέα.

Τέλος ήρθε η σειρά του συγγραφέα ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους. Μιλώντας για το βιβλίο είπε πως είναι αποτέλεσμα σημαντικών συμπτώσεων και πως πάνω από όλα το θεωρεί έναν οδηγό συνειδητότητος. Πιστεύει πως ο κόσμος έχει πάρει λάθος κατεύθυνση λόγω της κατά κανόνα χρήσης του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου που αναγνωρίζει λειτουργίες που έχουν να κάνουν με το άτομο και όχι το σύνολο. Λειτουργούμε με βάση το ΕΓΩ ενώ η επιβίωση μας εξαρτάται από το εμείς. Είπε ακόμη ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος για να τα επιλύσουμε χρειάζεται να μετασχηματίσουμε το επίπεδο της σκέψης μας (ΑΙΝΣΤΑΙΝ )Είναι αδιανόητο να ζούμε σε έναν κόσμο αφθονίας και να λιμοκτονούμε τα 2\3 αυτού του κόσμου. Έθεσε προβληματισμούς για το άμεσο μέλλον και τόνισε πως ένας σημαντικός παράγοντας για την ολοκλήρωση της πνευματικότητας κάποιου, είναι η δυνατότητα συγχώρησης των άλλων. Ευχήθηκε Καλή Χρονιά και έδωσε ραντεβού το καλοκαίρι στην Κριτονού.

Z.-