O πόλεμος ανακοινώσεων ΝΟΔΕ και Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Α. Κατσιγιάννης

«Το κέρας της Αμάλθειας…». Απάντηση της ΝΟΔΕ Κεφαλλονιάς στον ΣΥΡΙΖΑ (23/2)


Απαιτεί περίσσεια θράσους και υποκρισίας η απονενοημένη προσπάθεια του Τομέα Υγείας της Ν.Ε. Σύριζα Κεφαλονιάς να βαφτίσει το κρέας ψάρι και να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα της κατάστασης της Υγείας στο νησί μας. Προφανώς η επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας και Ιονίων Νήσων, Βουλευτή Επικρατείας, κου Βασίλη Οικονόμου προκάλεσε ανησυχία στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος, αφού τόλμησε να βάλει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων και να μιλήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, καθιστώντας σαφές ότι δεν ήρθε να κατακρίνει αλλά να βοηθήσει και να συνδράμει τους πολίτες της Κεφαλονιάς μέσω του Κοινοβουλευτικού Έργου και Ελέγχου.

Μάλλον οδυνηρή έκπληξη σας προκάλεσε το γεγονός ότι ήταν ενδελεχώς ενημερωμένος για τα προβλήματά μας, ότι αφουγκράστηκε με προσοχή το προσωπικό και τους ασθενείς σε όλες τις δομές τις οποίες με μεθοδικότητα επισκέφτηκε, ότι ανέδειξε στην συνέντευξη τύπου όλα εκείνα τα φλέγοντα θέματα υγείας της κοινωνίας του νησιού μας που όλοι καθημερινά συζητούμε και που εσείς αποσιωπάτε ή συσκοτίζετε συστηματικά.

Είναι το λιγότερο προκλητικό να περιγράφεται το κέρας της Αμάλθειας που «βρέχει» προσλήψεις στα δύο νοσοκομεία μας. Οι Κεφαλλονίτες καθημερινά έρχονται σε επαφή με την ζοφερή πραγματικότητα και θα σας καταδικάσουν σύντομα για την ψευδολογία και την αμετροέπειά σας: Οι ιατροί, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό φεύγουν κύριοι, δεν έρχονται. Απολύονται σε λίγους μήνες οι επικουρικοί, συνταξιοδοτούνται ιατροί, αποσπώνται νοσηλευτές και διοικητικοί, αρνούνται τις προσλήψεις, μετατίθενται με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, καταλήγουν παντού αλλού εκτός των νοσοκομείων μας. Υπερσύγχρονες μονάδες, όπως η ΜΕΘ Αργοστολίου, αραχνιάζουν, δωρεές σπαταλούνται ή μένουν στα αζήτητα.

Ο Υποδιοικητής του Μαντζαβινάτειου προσελήφθη, αλλά σε λίγο θα διοικεί ένα άδειο νοσοκομείο, αφού και η έσχατη κλινική που απέμεινε, η Παθολογική, θα κλείσει λόγω συνταξιοδότησης των τελευταίων ιατρών της. Αν είχατε την στοιχειώδη παρρησία θα παίρνατε σαφή θέση ευθύνης για την διατήρηση και ενδυνάμωση του Νοσοκομείου στο Ληξούρι. Αλλά δεν το κάνετε: το αφήνετε να παρακμάζει, να φθίνει σταδιακά και να οδεύει προς την ανυπαρξία. Όπως το πάτε το Νοσοκομείο του Ληξουρίου θα κλείσει «μόνο του» και εσείς θα σφυρίζετε αδιάφορα…

Δεν είστε συνηθισμένοι κύριοι του Σύριζα ούτε στην ουσιαστική δουλειά, ούτε στην γόνιμη κριτική. Καλά θα κάνετε να τα συνηθίσετε γιατί η Νέα Διακυβέρνηση πολιτεύεται με πρόταγμα την σκληρή συστηματική και εμπεριστατωμένη δουλειά, την αξιολόγηση παντού, την ειλικρίνεια στην σχέση της με τον πολίτη τον οποίο εσείς επί τρία χρόνια αγνοείτε, υποτιμάτε, παραπλανάτε καιπαραπληροφορείτε ανερυθρίαστα.

Η Νέα Δημοκρατία αντιθέτως δίνει τον λόγο στον Πολίτη αλλά και λογοδοτεί σε αυτόν. Ακούμε με προσοχή τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των πολιτών και συνδιαμορφώνουμε με τους πολίτες το ουσιαστικό, πλήρες και ρεαλιστικό κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Θα έχετε την ευκαιρία πολύ σύντομα να κάνετε τις σχετικές διαπιστώσεις κατά την διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στο νησί μας, τον Απρίλιο που έρχεται. Εις το επανιδείν.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ

Αντώνης Κατσιγιάννης


Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Εξωγήινος και με jet lag ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς… (24/2)


Εξωγήινος και με jet lag ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς, έρχεται από τον πλανήτη της βραχείας μνήμης. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς, μόλις έφτασε στη Γη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Μάλλον προέρχεται από τον πλανήτη της βραχείας μνήμης, με προγραμματισμένο λογισμικό, πρόσβασης στο παρελθόν, μόνο τα τρία τελευταία χρόνια. Όλα τα άλλα γύρω του, τοίχος λευκός σαν του ψυχιατρείου, αποδίδoνται σε jet lag!

Θα μιλήσουμε απλά, χωρίς καθόλου ιατρικούς όρους, αλλιώς θα αναγκαστεί να στείλει το κείμενο στα κεντρικά της ΝΔ, αφού εδώ δεν είδαμε ούτε ένα μέλος της τοπικής ΝΔ, γιατρό, οδοντίατρο, νοσηλευτή, διοικητικό έστω, να πλαισιώνει το πάνελ της συνέντευξης για την Υγεία.

Στα κεντρικά όμως, αν βρεθούν οδοντίατροι κοντά στον κ. Οικονόμου που φοβερίζει με σπάσιμο χεριών, υπάρχει διπλός κίνδυνος! Οι μεν οδοντίατροι που ασφαλίζουν δια βίου τα επιδέξια χέρια τους, κινδυνεύουν να χάσουν τα «εργαλεία» της δουλειάς και της δεξιότητάς τους. Ο δε κ. Οικονόμου κινδυνεύει να πουλήσει όλα τα Μεσόγεια για να τους αποζημιώσει!

Με ανθρωπιστικό λοιπόν πνεύμα, ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορεί τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς, ότι το νευρικό σύστημα στον άνθρωπο, αποτελείται χοντρικά, από τον Εγκέφαλο, τα νεύρα και τις νευρικές απολήξεις (τελικά τμήματα). Οι νευρικές απολήξεις δίνουν κίνηση και αίσθηση στο σώμα.

Με όλη μας τη συμπάθεια, τον συμβουλεύουμε να μην λειτουργεί όπως οι τελικές «νευρικές απολήξεις», ενεργοποιώντας στερεότυπα με καθοδήγηση από κεντρικούς και έντρομους πλέον «Εγκεφάλους».

◼︎ Οι Κεφαλονίτες, το ξέρετε, αγαπούν πολύ τον τόπο τους. Δεν είναι ούτε τοπικιστές, ούτε εθνικιστές. Είναι άτοπο λοιπόν να ξεσηκώνετε τοπικίστικα στερεότυπα στους Ληξουριώτες για το Μαντζαβινάτειο και στους Αργοστολιώτες για το ΓΝΚ. Σε όλους δε μαζί τους Κεφαλονίτες να στέλνετε μηνύματα φόβου ότι κινδυνεύει η ζωή τους από ελλιπείς ιατρικές υπηρεσίες. Αν δεν είναι αυτό κλασσικό fear appeal (πρόκληση φόβου), με τα γνωστά μοντέλα του συντηρητισμού για την Υγεία, τότε τι είναι; Έλλαμψη πάθατε ξαφνικά;

Όλοι γνωρίζουν τα χρόνια ελλείμματα στην Υγεία. Όλοι γνωρίζουν ποιος ευθύνεται 40 τόσα χρόνια γι αυτό. Όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βάζει το κεφάλι του στον ντορβά» των συμφερόντων, προκειμένου να εξυγιάνει την πολύπαθη Υγεία.

◼︎ Είναι προφανής ο στόχος σας, να στρέψετε τον κόσμο στον ιδιωτικό χώρο της εμπορευματοποίησης της υγείας από τους μεγαλογιατρούς. Ενέσεις Lucentis, ωχρά κηλίδα και ξερό ψωμί, σας θυμίζει κάτι; Ο ΣΥΡΙΖΑ και από συστηματική δουλειά γνωρίζει και γόνιμη κριτική δέχεται, αλλά όχι από «εξωγήινους» έντρομων Κυρίων.

Και όπως έλεγαν οι Έλληνες για τους Ενετούς «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» και λέγεται Novartis.

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ,

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης: «Απλά μαθήματα ιατρικής και σοβαρότητας» (28/2)


Στοιχειώδη μαθήματα ιατρικής γνώσης και δεοντολογίας, για αρχάριους.

  • Εκτός από τις κινητικές και αισθητικές απολήξεις υπάρχουν και οι αισθητηριακές. Προφανώς αγνοείτε τις βασικές αισθήσεις: Κωφεύετε στις εκκλήσεις και την κατακραυγή των πολιτών, είστε τυφλοί μπροστά στα καθημερινά προβλήματα του τόπου. Ανησυχητικό όμως είναι και το γεγονός ότι και οι αισθητικές δερματικές απολήξεις σας παρουσιάζουν λειτουργικές διαταραχές: Σας φτύνουν και εσείς νομίζετε ότι ψιχαλίζει.
  • Την …«ένεση» στην συγκεκριμένη περίπτωση την λέμε ενδοφθάλμια ή καλύτερα ενδοϋαλοειδική έγχυση -διήθηση, εκτός αν βγάλατε την ιατρική σε βυρσοδεψείο. Επίσης, δεν μας θυμίζουν τίποτα οι συγκεκριμένες θεραπείες ούτε με Lucentis ούτε με άλλο σκεύασμα: Στο νησί μας και στα νοσοκομεία μας ΔΕΝ γίνονται τέτοιες εγχύσεις εδώ και πολλούς μήνες – ελπίζουμε να επέστρεψε η μοναδική μας Οφθαλμίατρος από την γονική άδεια και να είναι σε θέση, μόνη της, να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα στους ασθενείς συμπολίτες μας.
  • Παραλήρημα: Σύμφωνα με το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο για Ψυχικές Διαταραχές (DSM-IV-TR) του Αμερικανικού Συνδέσμου Ψυχιάτρων, τα κλινικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη διάγνωση του παραληρήματος περιλαμβάνουν και τα ακόλουθα:

«…Διαταραχή αντίληψης: ψευδαισθήσεις, κυρίως οπτικές και ακουστικές. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορεί να παίρνουν το χαρακτήρα μικροσκοπικών τρομακτικών όντων, εξωγήινων πλασμάτων κτλ (σύνηθες στο τρομώδες παραλήρημα-deliriumtremens).

Διαταραχή σκέψης και λόγου: ο λόγος είναι αποδιοργανωμένος ή ασυνάρτητος. Το άτομο δεν έχει πλέον ικανότητα για ειρμό, καθαρότητα σκέψης, ικανότητα συγκέντρωσης και στόχο κατευθυνόμενης σκέψης…»

Η επιστήμη έχει περιγράψει τα περισσότερα επομένως. Κάντε μία προσπάθεια να σταματήσετε τον κατήφορό σας – ζητείστε και την βοήθεια του μοναδικού ψυχίατρου που περιπλανιέται στο μισοάδειο από ιατρούς και προσωπικό νοσοκομείο – δυστυχώς δεν θα βρείτε ψυχιατρική κλινική, δεν την ανοίξατε ποτέ.

  • Σοβαρευτείτε. Σας μεταφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας με σαφήνεια την απτή πραγματικότητα και την απελπιστική κατάσταση που συναντούν οι ασθενείς συμπολίτες μας στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας. Αγνοήσατε τις εκκλήσεις, περιφρονήσατε τους συμπολίτες σας. Σας παραδίδουμε στην κρίση τους. Το μόνο που ενστικτωδώς καταλάβατε ήταν η πληρότητα και η σοβαρότητα του κειμένου και των εκφράσεων. Προσπαθήσατε να αμυνθείτε με τα μόνα όπλα που διαθέτει ο μέτριος και ο ημιμαθής: Τα φτηνά ευφυολογήματα και τους «κόπυ πάστε»(sic) σολοικισμούς – εμπνευσμένοι από τον τιτάνα της διανόησης που είναι το είδωλό σας. Όπως επίσης και τα «γκουγκλαρισμένα» Αγγλικά του έτερου ινδάλματός σας, που μας εκθέτει διεθνώς.
  • Σοβαρευτείτε. Η πολιτική έχει, έστω και μετά την λυσσαλέα προσπάθεια ευτελισμού της από μέρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στοιχειώδεις κανόνες ανταλλαγής επιχειρημάτων και πραγματικών δεδομένων. Η ιατρική επιστήμη επίσης. Αγνοείτε τους κανόνες παντελώς, όπως και η κεντρική σας διοίκηση: Μην έχοντας τίποτα να αντιπαρατάξετε στα αγαθά της πραγματικής δημοκρατίας και του φιλελευθερισμού καταφεύγετε σε αυτά που η κίβδηλη «αριστερά» γνωρίζει να κάνει καλύτερα εδώ και δεκαετίες – συστηματική ψευδολογία, κατασυκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων, διχαστικό λόγο και υπονόμευση των ελευθεριών του πολίτη και της ανεξαρτησίας των θεσμών και των εξουσιών.
  • Σοβαρευτείτε. Για να υπηρετήσετε τους πολίτες δεν αρκούν οι ατυχείς θεατρινισμοί, η εξομοίωση προς τα κάτω, η οριακή χρήση και ταλαιπωρία της ελληνικής γλώσσας, οι αστείες λεκτικές ακροβασίες (άλλο η έκλαμψη που είναι κάτι ξαφνικό όπως θα θέλατε να πείτε, άλλο η έλλαμψη που είναι βαθιά βιωματική και παρατεταμένη κατάσταση. Αφήστε στην ησυχία του τουλάχιστον τον Αυγουστίνο!).Δυστυχώς όμως ως εκεί φτάνετε, ως εκεί μπορείτε. Κάντε την χάρη στον ελληνικό λαό και αποσυρθείτε διακριτικά. Ανοίξτε μόνοι σας την πόρτα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και εισέλθετε ξανά – είναι η μόνη αγαθή υπηρεσία που θα έχετε προσφέρει στους έλληνες πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια.
  • Σοβαρευτείτε και δείξτε στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς. Είναι προφανές πόσο σας ενόχλησε η παρουσία του Τομεάρχη Υγείας και Ιονίων Νήσων, Βασίλη Οικονόμου στο νησί μας. Σας είναι αδιανόητο το γεγονός ότι έρχεται ο εντεταλμένος από τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Τομεάρχης να «βάλει πλάτη» για την επίλυση των προβλημάτων μας, για την ανάδειξή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν το χωράει το μυαλό σας πώς, αφού το νησί έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από την κυβέρνησή σας και τους τοπικούς αντιπροσώπους της, έρχεται η αντιπολίτευση και πασχίζει να μας στηρίξει στα πόδια μας. Είχατε, έχετε και θα έχετε(ακόμα και όταν επιστρέψετε σύντομα εκεί) στρεβλή αντίληψη για την έννοια της αντιπολίτευσης, όπως έχετε επιδερμική και εσφαλμένη νοοτροπία στην βραχύβια άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας.
  • Παρακαλούμε να σταματήσουν εδώ τα μαθήματα. Ανοίξτε κάποιο βιβλίο, παρακολουθείστε κάποιο CME course, κάποια συνέδρια (έστω και με έξοδα της Novartis που δεν φαίνεται να σταμάτησε αλλά μάλλον επεξέτεινε τις δραστηριότητές της επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι προδήλως μάχονται τα συμφέροντα όταν και μόνο όταν δεν συνάδουν με τα δικά τους!). Εσείς γελοιοποιείστε και εμείς έχουμε δύσκολο έργο μπροστά μας: να επαναφέρουμε την χώρα στην κανονικότητα που διαταράξατε, την τοπική μας κοινωνία στην αξιοπρέπεια και την ευημερία που της στερήσατε. Την Υγεία των Κεφαλλονιτών εκεί που της αξίζει.

(ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης)