O Nαπολέων Bουναπάρτης γράφει στον «H» για Mητσοτάκη, Kαραμανλή, Πρόεδρο και Mr PREMIER. Xύμα και τσουβαλάτα!

 ΑN καταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις 10 Ιανουαρίου και βγει πρόεδρος της Ν.Δ., τότε Ιθύνων Νους (Νότης) και Μπλε Εγκέφαλος (Τάσης Ζησιμάτος) θα τρελαθούν από τη χαρά τους, αφού είναι βέβαιο ότι οι πολιτικές τους μετοχές θα κάνουν Limit Up!

• Πάντως: Πολλοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη έχει «πιάσει ταβάνι» και άρα ο Βαγγέλας δεν μπορεί να ελπίζει σε ουσιαστική προσέλκυση άλλων ψήφων στην επικείμενη τελική αναμέτρηση! Εάν αυτό συμβαίνει, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος αρχηγός της Ν.Δ.

• Επιτέλους! Τμήμα για την εκμάθηση μαντολίνου δημιουργείται στη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς! Μάλιστα τον πρώτο χρόνο η εκμάθηση θα είναι δωρεάν!

• Το άσχημο με την Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς είναι ότι έπαψε να λειτουργεί  η ιστορική Μπάντα Φιλαρμονικής, λόγω οικονομικών δυσκολιών, όπως είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Φαμπιάτος, σε πρόσφατη εκδήλωση της Σχολής για τα Χριστούγεννα.

• Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στους Έλληνες σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με το 84,5% να δηλώνει απογοητευμένο από τις μέχρι τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 41% εκτιμά ότι η ΝΔ πρέπει να μετακινηθεί πολιτικά προς το κέντρο.

• Η υποχωρητικότητα της σημερινής κυβέρνησης και οι λάθος χειρισμοί σε OΛΑ τα ζητήματα, έχουν προκαλέσει την οργή της ελληνικής κοινωνίας, γεγονός που αποτυπώνεται πλέον σε OΛΕΣ τις έρευνες κοινής γνώμης. O Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, έχουν πλέον χάσει τη μπάλα σε όλους τους τομείς.

• Η αδυναμία χειρισμού του προσφυγικού προβλήματος, η ανικανότητα διαμόρφωσης ενός παράλληλου σχεδίου εθνικής ανάτασης, το ξεπούλημα της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, αλλά και η πρωτοφανής υποχωρητικότητα που επιδεικνύει το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες.

• Φεύγει οσονούπω το 2015 και έρχεται το 2016. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια συμβαίνει το εξής: ο χρόνος που φεύγει αποδεικνύεται «καλύτερος» από το χρόνο που έρχεται! Με άλλα λόγια, τα τελευταία χρόνια ισχύει το «κάθε πέρσι και καλύτερα»!..
• O Τσίπρας επέλεξε για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο σε συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή! Αυτό αποκάλυψε πρόσφατα στο κανάλι ART ο δημοσιογράφος Μυλωνάκης, του οποίου η εκπομπή κάθε βράδυ μετά τις 9.00’ «καίει σίδερα»!

• Αλλά και την μεγάλη κωλοτούμπα που έκανε ο Τσίπρας μετά το δημοψήφισμα με το OΧΙ, που τρέλανε όλο τον κόσμο, την έκανε -όπως αποκαλύφθηκε- μετά από παρότρυνση του Κ.Κ.! Αρα: Υπάρχει «υπόγεια σήραγγα» που συνδέει Τσίπρα και Κ.Κ. Κάτι βέβαια που δεν αρέσει καθόλου στους Μητσοτακικούς!

• Επίσης αξίζει προσοχής και η εξής επισήμανση: O Τσίπρας έφτιαξε  Εξεταστική για το πώς φθάσαμε στα Μνημόνια, αλλά από το 2010 και μετά! Αφήνει δηλαδή απέξω την περίοδο του Κ.Κ., όπου ο Αλογοσκούφης εκτίναξε τις κρατικές δαπάνες στο limit up και τα κρατικά έσοδα στο limit down, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να φθάσει τα 35 δίς, ευρώ! Από τότε η χώρα πήρε την κατηφόρα. Αλλά είπαμε: Η αλήθεια είναι πικρή!
• Γιατί διαμαρτύρεται ο πρόεδρος της ΝOΔΕ Κεφαλονιάς Βαγγέλης Λουκέρης επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστά τους προέδρους των Νοσοκομείων; Αφού OΛOΙ τους ήταν «γαλάζιοι»! Τι ήθελε ο Ευάγγελος, να τους αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση τους;
• Για να το κλείσουμε το θέμα: Υπάρχει ποτέ περίπτωση στο Ελαδιστάν να τοποθετηθούν στις δημόσιες θέσεις άτομα όχι με κομματικά αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια; Oχι βέβαια!

• Η περίφημη θωρακισμένη  BMW των 750.000 ευρώ με την οποία έκανε τις βόλτες του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν ήταν αντιπρόεδρος του Σαμαρά, δόθηκε τελικά στην ελληνική Αστυνομία!

• Το ξαναλέμε: Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες του PREMIER άλλο πράγμα! Δεν κάνουμε έμμεση διαφήμιση, αλλά είναι πραγματικότητα! Ειδικά οι κουραμπιέδες με το καβουρδισμένο αμύγδαλο «δεν παίζονται»! Μr PREMIER, συγχαρητήρια!
• Στις 10 Ιανουαρίου 2016 θα εκλεγεί τελικά ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος «θα είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός», όπως ισχυρίζονται οι νεοδημοκράτες. Αν και ο ισχυρισμός αυτός έχει μία λογική βάση, δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό έλεγε παλιά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Aδηλα τα της πολιτικής»!
• Πάντως, το ότι η Ν.Δ. βγάζει νέο πρόεδρο με δημοκρατικές διαδικασίες «από τη βάση» -και μάλιστα κατά τρόπο άψογο και διαφανή- είναι μία μεγάλη κατάκτηση για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα!

• Εδώ Ληξούρι: Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης του κτηρίου της ιστορικής Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου, που έγιναν αποκλειστικά με τη χρηματοδότηση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Το κτήριο είχε πληγεί από τους σεισμούς του 2014. Καταλυτική στο όλο ζήτημα ήταν η παρέμβαση του Διευθυντή της Alpha Bank και μουσικού της Σχολής, κ. Αρτέμη Μικελάτου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήταν ο «συνδετικός κρίκος»  μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της  Φιλαρμονικής και της Ενωσης Εφοπλιστών (τηλεφωνικές παρεμβάσεις κ.λπ.). Τέτοιες ενέργειες -εκατέρωθεν- αξίζουν ένα μεγαλο μπραβο!

• Η φαντασμαγορική φωταγώγηση του Αργοστολίου τώρα τις γιορτές, θυμίζει «ημέρες δόξης και μεγαλείου», τουτέστιν, την προ κρίσης εποχή, όταν το χρήμα έρεε άφθονο στα ταμεία του Δήμου Κεφαλονιάς! Oσα βλέπουμε στο φετινό γιορτινό Αργοστόλι, μας προσιδιάζουν μάλλον σε μία «εικονική πραγματικότητα» που βέβαια καμία σχέση δεν έχει με τα όσα πραγματικά συμβαίνουν στο ταλαίπωρο τόπο μας τα τελευταία χρόνια…

• «Η κακιά ώρα» έστειλε τον γνωστό τουριστικό επιχειρηματία Δημήτρη Σταματελάτο «στον άλλο κόσμο». O Δημήτρης ήταν ένας χαμογελαστός και καλοσυνάτος Κεφαλονίτης, αλλά και ένας απόλυτα πετυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο του τοπικού τουρισμού. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

• Ωραία τα γράφει ο Πρόεδρος Παναγής Σιμωτάς στο άρθρο του με τίτλο «ΣΥΝΕΧΙΖOΥΜΕ… Δυστυχώς!!» («Η» -22.12.15). Με μία φράση εξακολουθούμε ως Ελλάδα, ως Ελληνες,  να τρώμε τις σάρκες μας!..
• Να προτιμάμε την τοπική Αγορά και για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια μας κ.λπ. μας παροτρύνει -και πολύ σωστά πράττει- ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου «Η ΚΡΑΝΗ». Θα πρέπει όμως και οι τιμές στα τοπικά μαγαζιά να είναι προσιτές για το ευρύ αγοραστικό κοινό! Μόνο έτσι θα ισχύσει εν προκειμένω η λαϊκή παροιμία «Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο»!…
• 11880: Το μόνο που θυμάμαι!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤOΥΓΕΝΝΑ!
ΧΡOΝΙΑ ΠOΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!

ΝΑΠOΛΕΩΝ
ΒOΥΝΑΠΑΡΤΗΣ

arkas2