Tα θεωρείτε απίθανα ή απλώς περίεργα

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Είχα διαβάσει πριν από πολλά χρόνια, πως σε κάποιες περιπτώσεις, που κυρίως μετά από εγχειρήσεις ή τροχαία ατυχήματα, σταμάτησε η καρδιά των άτυχων εκείνων ανθρώπων, και εκρίθηκαν ως κλινικά νεκροί, τελικά όμως μετά από λίγα λεπτά με τις προσπάθειες και μέσα ιατρών, είτε όχι, επανήρχοντο στη ζωή, διηγούντο, μετά από το σώμα τους και τη γη, να ανυψώνονται και να φθάνουν κάπου ψηλά, σ’ ένα κόσμο αφάνταστα ευτυχισμένο και ένιωθαν απερίγραπτη ευτυχία και αγαλίαση. Μάλιστα πολλοί εξέφρασαν τη βαθειά θλίψη και δυσφορία τους, που τους δόθηκε ευκαιρία, αλλά δεν κατόρθωσαν να παραμείνουν εκεί και γύρισαν εις γην εξ’ ης ανήλθον. Απώλεσαν μιά πρωτοφανή ευφορία βίον που ποτέ δεν πίσυεψαν πως θα τους δοθεί …ευκαιρία να ζήσουν…

Και ερωτώ, με την παλαβομάρα μου, πώς γίνεται ο εγκέφαλος (εκείνων) ο οποίος λειτούργησε αρκετά λεπτά μετά διαπιστωθέντα θάνατο, δημιουργεί αυτές τις σκηνές παραδείσου, όταν τα άλλα όργανα και κυρίως η καρδιά, αδρανούν, δεν λειτουργούν; Σίγουρα, δεν γνωρίζουμε -εκ πείρας-, ζωής τον παράδεισο προ του θανάτου μας, αφού μιά και τελική φορά θα γνωρίσουμε. Πάντως δεν προβληματίζεσθε πως κάτι ίσως συμβαίνει θα το μάθουμε ποτέ; Νομίζω πως δεν θα χάσουμε πιστεύοντας ό,τι αναφέρουν οι γραφές και πιστεύει η του Χριστού Ορθόδοξη Θρησκεία!

Εχουμε φουσκώσει, έχουμε διαστολή στομάχου και κοιλιακής χώρας, μη εξαιρουμένης και της διακεκριμένης κάτωθεν της «τριχόβλαστης ζώνης» μας, από τα παραμύθια πολιτικού περιεχομένου του Λεγεωνάριου Αλεξίου του Αου και των συν αυτώ, αλλόκοτων κοτών -ήγουν ορνίθων-, ελευθέρας βοσκής δυό και πλέον χρόνια. Μας πιπιλίζουνε πως το χρέος μας είναι «βιώσιμο», πως συνεχίζουμε την άνοδό της αλματώδους ανάπτυξης, πολύ αισθητής, που συνοδεύεται από μείωση ανεργίας, μετάβαση συνεχή νέων μας στο εξωτερικό -πολλών επιστημόνων-, για …Τουρισμό, πως πατάσσεται η φοροδιαφυγή, πως επιχειρήσεις συνωστίζονται στο εσωτερικό και τρέπονται σε γειτονικές χώρες, πως φιλοξενούμε λαθρομετανάστες και προσπαθούμε να ζούνε αξιοπρεπώς και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των ευσυνείδητων δανειστών μας! Η άλλη όψη …κατ’ άλλους «αντιφρονούντες» φημολογείται πως ισχυρίζονται ότι η Χώρα ευρίσκεται υπό Κατοχή, και η Ελληνική εντελοδόχος της Γερμανίδας Αγκελας Μέρκελ και του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υπό απόλυτη κυριαρχία! Βρωμιά τελικά διαπιστώνεται παντού. Και στις πέντε Ηπείρους. Κυριαρχεί και μόνο το συμφέρον! Οι Ευρωπαίοι μας βασανίζουν τώρα τόσους μήνες για να τηρήσουμε τα «προαπαιτούμενα» τους με τα συνεχώς «προστιθέμενά» τους! Ο διαιτητής τους, σφυρίζει συνεχώς οφ σάϊντ, πλάγιο πέναλτυ και κόρνερ συνέχεια. Οι κίτρινες κάρτες από φάουλ μας, πέφτουν σύννεφο! Κάθε τόσο πέφτει και μία κόκκινη. Πώς αντέχει ακόμη αυτός ο τερματοφύλακάς μας που τα γκολ έχουν τρυπήσει το φιλέ; Κάνει συνέχεια κωλοτούμπες, αλλά δεν κατορθώνει να πιάσει την μπάλα.

Βρε μασκαρ΄δες, πολιτισμένοι οι Ευρωπαίοι, το μόνο που δεν μας ζητήσατε ακόμη επισήμως, είναι να κατεβάσουμε τα βρακιά μας. Αν όμως θέλετε και επιμένετε να «συμβιώσουμε», θα σας δείξουμε τί κρύβουμε. Αλλά εσείς θα είστε οι «μαμάδες». Η Τζοάννα, η Ζοζέ, η Μαρή, η Μπέβελη, κ.λπ.

Ο Λεγεωνάριος μας ζει στην κοσμάρα του. Κάνει τακτικά μαζώξεις της Πολιτικής Επιτροπής, της Κοινοβουελυτικής ομάδας, τους κάνει ένα πολύωρο μασάζ, ξαναζωτανεύουν και ξανά προς την καρέκλα τραβούν! Ο ηγέτης όμως, αντιληφθείς δια της οξύτατης οσφρήσεως του περιπτώσεις που εμφιλοχώρησαν στο πόπολό του κάποια απογοήτευση, από λόγους και έργα του, χτυπά το καμπανάκι των «εκλογών» και αμέσως ο Πειθαρχικός Λόχος, στέκεται εις στάσιν προσοχής. Ουδεμία αποστασία!

Κύριε Σόϊμπλε, κύριε Διοικητά της Ε.Ε. έχεις –ως φαίνεται-, πρέπει να κάμεις ένα τσεκ απ. Ούτε η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., ούτε ο οικονομικός σεισμός του Πλανητάρχη Τραμπ, λογαριάζεις. Πίνατε τόσα χρόνια το γάλα της Ευρώπης, αλλά και πολύ της Αμερικής. Τώρα θα σας κοπούν πολλά. Θα χάσετε κάποιες συνήθειες. Χάϊλ, Χάϊλ, χαμένε με τα χάλια σου…