Tι λέει ο ΣYPIZA Κεφαλονιάς-Ιθάκης για τα προβλήματα στην παραλιακή ζώνη της Σάμης

O κ. Γεράσιμος Βασιλάτος

Aνακοίνωση εξέδωσε χθες ο ΣYPIZA για το πρόβλημα των Σαμικών επιχειρήσεων σχετικά με τα στέγαστρα και τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλιακή ζώνη λιμένα. Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Γεράσιμος Bασιλάτος, γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, αναφέρονται τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
«ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝOΜΙΖΕΤΕ…»

-Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της απόλυτης προπαγάνδας από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, που ο σκοπός τους όσο ευδιάκριτος κι αν είναι, δεν παύει να είναι πρόστυχος.
Το παλιό όταν αποσυντίθεται “σαπίζει και βρωμάει”.

-Τέτοιες μέρες παραλογισμού ζούμε και στην περιοχή της Σάμης. Μια πολύ απλή ενέργεια κατέδειξε τη σκοπιμότητα του παλιού να θέλει να κρατήσει τα ηνία της εξουσίας στα χέρια του, επικαλούμενο ότι “το νόμιμο είναι και ηθικό”.
Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και μέσα σε ένα κυκεώνα προβλημάτων, ο νόμος έρχεται ως πρόφαση να πιέσει και να καταδείξει ότι το παλιό δεν μπορεί να πιαστεί από πουθενά παρά μόνο σε αυτά που νομοθέτησε.

-Και ενώ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τους συμπολίτες μας και στη Σάμη να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος, κάποιοι άλλοι θέλουν να ξαναγράψουν την πραγματικότητα αλλιώς.
Αυτό που ζητάει η μεσαία επιχείρηση της Σάμης στην τουριστική περίοδο είναι μια μικρή παράταση απέναντι στο νόμο και σε αυτούς που τον εφαρμόζουν ώστε το ηθικό να ανατείλει μέσα από την αναγκαιότητα της επιβίωσης.
Τα παλιά αμαρτήματα των κυβερνήσεων της υποτέλειας που επί σαράντα πέντε χρόνια δημιούργησαν ένα πελατειακό κράτος, φαίνονται σήμερα τόσο προφανή όσο και προκλητικά.
O Εμπορικός Σύλλογος Σάμης πήρε στα χέρια του την υπόθεση για την αναγκαιότητα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης της παραλιακής ζώνης Σάμης και μάλιστα στην μέση της τουριστικής περιόδου, θέλοντας με τον τρόπο αυτόν να δώσει λύση.
Η λύση αυτή στηρίζεται σε μια σειρά νόμων οι οποίοι σχετίζονται με την παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου εντός χερσαίας ζώνης λιμένα και καθιστούν παράνομες τις ήδη υπάρχουσες κατασκευές.
Μέσα σε αυτά τα συγκεκριμένα πλαίσια, ή θα πρέπει να πατάξουμε το “παλιό” ή θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι το “νέο” δεν είναι τόσο ικανό. Το δεύτερο όμως δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Πέρα από την Εμπορική αξιοποίηση του λιμανιού της Σάμης, υπάρχουν και οι άνθρωποι της Σάμης.
Πέρα από το έννομο και ηθικό, υπάρχει και το δίκαιο του νόμου που καταργεί το νόμο στην πράξη.
Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση σεβόμενη την κινηματική ιστορία της και όχι να τοποθετεί ανθρώπους που η ιστορία τους και μόνο δημιουργεί σκέψεις και ερωτηματικά για τις κινήσεις τους.
Ας σκεφτούμε ότι στη Δίκη της Νυρεμβέργης οι ναζιστές απολογούμενοι, ανέφεραν ότι διαταγές εκτελούσαν όταν, αφαιρούσαν ανθρώπινες ζωές και στερούσαν την αξιοπρέπεια από ανθρώπους.
Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Χαιρετίζουμε τις προσπάθειές του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης, και τις κινητοποιήσεις των Σαμικών, αλλά και κάθε αγωνιστική διάθεση που καταργεί κάθε πελατειακό νόμο που κρατά σε ομηρία έντιμους ανθρώπους.

Νομαρχιακή Eπιτροπή
ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης