Tο κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου.

Το κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου (1)

Aτύχησε -το λιγότερο- ο νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος με τη συνέντευξή του στα ερτζιανά. Το μόνο που πέτυχε είναι ότι, για μιά ακόμα φορά, επέδειξε τον άκρατο δεσποτισμό του και την απύθμενη αλαζονεία του.

Πάνω όμως απ’ όλα, αποδείχθηκε άδικος απέναντι στα ΜΜΕ, τα οποία «τσουβάλιασε» συλλήβδην, χαρακτηρίζοντάς τα …«τσόφλια».

Aυτά τα «τσόφλια» όμως είναι αυτά που καλεί συνέχεια στις συνεντεύξεις του, την ώρα που θέλει να αναπτύξει τις διάφορες …θεωρίες του και να πλασσάρει την …αφεντομουτσουνάρα του. Εκείνη την ώρα του είναι χρήσιμα και τα …κανακεύει.

Δεν ξέρεις να χειριστείς θέματα δημοσιότητας, Διονύση Γεωργάτε, γι’ αυτό κάθε τόσο παίρνεις τον ανεμιστήρα σου και ρίχνεις λάσπη παντού. Χθες οι συντρόφοι σου, ο Καλαφάτης, ο Φόρτες, ήτανε για σένα …«μούχλες». Ετσι ακριβώς. Σήμερα όλοι οι δημοσιογράφοι είναι για σένα «τσόφλια». Ετσι ακριβώς.

Eμεις θεωρούμε τιμή μας να μας λέει «τσόφλια» ένας αποτυχημένος, παταγωδώς,  νομάρχης. Γιατί αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, εκτός από αποτυχημένος, είναι και ανίδεος. Δεν έχει τη δύναμη να κρίνει, να πεί την αλήθεια. Δεν έχει λεβεντιά απάνω του.

Δείχνει ότι είναι ένας βολεμένος της εξουσίας, που νοιώθει …Λουδοβίκος και όλα γύρω του τον πειράζουνε. Τον ενοχλούνε.

Kρίμα, Διονύση Γεωργάτε! Απέδειξες, ακόμα και μέσα στο μακρόσυρτο κύκνειο άσμα σου, ότι στην θλιβερή 8ετία σου ήθελες εφημερίδες-φυτά. Εφημερίδες που να κοιμούνται μαζί σου, στον …μακάρειο ύπνο σου. Και συ …ευτυχισμένος να βλέπεις δημοσιευμένα τα δελτία σου με τις ανορθογραφίες και τις ασυνταξίες, χωρίς καμία παρέμβαση, χωρίς καμία κριτική…

Oμως, δυστυχώς για σένα, ο «Ημερήσιος», όπως και άλλα ΜΜΕ, δεν είναι αυτά που προσδοκούσες… Γιατί υπάρχουνε και δημοσιογράφοι που ξέρουνε να τιμάνε την αποστολή τους.


Το κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου (2) (13/7/2010)


 

Παρ’ όλο που ο Γεωργάτος ξανάγινε νομάρχης στήνοντας την «ανίερη συμμαχία», δηλαδή τη μεγαλύτερη πολιτική ατιμία όλων των εποχών και άξιζε πόλεμο μέχρις εσχάτων, εμείς, προκειμένου να διατηρηθεί το ήπιο κλίμα στον τόπο μας, είπαμε: Αφού, ούτως ή άλλως, ο λαός ξεγελάστηκε και τον ψήφισε θα αναδείξουμε τα θετικά του και θα καυτηριάσουμε τα αρνητικά του.

Ετσι, παραδεχθήκαμε ότι μπορεί να μας εκπροσωπήσει ως Νομό απείρως καλύτερα από τον Κάπτεν αφού μπορεί να πει δυό λόγια της προκοπής,  με τους Ιταλούς αναδείξαμε την σωστή του στάση για την υπόθεση του ‘43, για τον Αίνο είπαμε ότι πρέπει να μπει πρόεδρος στο Φορέα, για την πρότασή του να καταθέσει το 2ο μισθό του στο κράτος του είπαμε μπράβο και τον επαινέσαμε για όσα άλλα θετικά έβγαλε.

Oμως, δεν μπορούμε να του χαριστούμε, ούτε π.χ. στις παλινδρομήσεις του στο καυτό θέμα της Γέφυρας, ούτε π.χ. στις «τράμπες» του με τον αλήστου μνήμης Βόσδου, δηλαδή τον περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας, που τον κατήγγειλαν ακόμη και οι ίδιοι οι πρωτοκλασσάτοι του κόμματός του και εξ’ αιτίας της υπόθεσης αυτής ο Νομός μας έχασε 20 ζεστά εκατομμύρια Ευρώ.

Και βέβαια, εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα νομάρχη, που μέσα από το απρόσιτο και αλαζονικό ύφος του, κοροϊδεύει χωρίς ντροπή τους Πολίτες, λέγοντάς τους να του φέρουνε ιδέες …προς υλοποίηση!

Τι ιδέες να σου φέρουνε οι Πολίτες, αγαπητέ μου, για τη Γέφυρα ας πούμε, όταν εσύ «τους πουλάς» ανοιχτά και δεν σέβεσαι τις αποφάσεις του κορυφαίου Oργάνου, του Nομαρχιακού Συμβουλίου, αυτού, που, εννοείται, σε συμβουλεύει; Γιατί δουλεύεις τον κόσμο και μάλιστα τόσο άγρια;

H τελευταία πράξη του Γεωργάτου να χαρακτηρίσει, μέσα στο κύκνειο άσμα του, «τσόφλια» τους τοπικούς δημοσιογράφους, συλλήβδην, δεικνύει ακριβώς τον χαρακτήρα του ανδρός. Oταν η εμπάθεια και η αλαζονεία γίνονται βίωμα, καταντούν ατελείωτη γελοιότητα. Kαι ο Γεωργάτος, όπως πάει, θα μείνει στην Iστορία ως ο μικρός αποτυχημένος νομάρχης, που έχασε από τον Kάπτεν, τον οποίο θα κέρδιζε ακόμα και ο Λαθούρας.


Το κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου (3) (14/7/2010)


 

O πολύς κόσμος γελάει με την αψυχολόγητη ενέργεια του νομάρχη Διονύση Γεωργάτου, να βαφτίσει συλλήβδην τα τοπικά ΜΜΕ  …τσόφλια. ομως, όσοι τον ξέρουν πολύ καλά, αυτό …δεν τους κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.

Στην πρόσφατη συνέντευξή του μας είπε, ξεχειλίζοντας πάντα από αλαζονεία, ότι «ο Παρίσης στερούνταν παντελώς γνώσης για το θέμα της Γέφυρας, ήταν ο κύριος τα κάνω όλα». Και συνέχισε:

«Τελικά, με τις κινήσεις του κ. Γερουλάνου, του βουλευτή μας, του κ. Μοσχόπουλου και τη δική μας πίεση, το έργο εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ. Καμιά μελέτη πιά δεν υπάρχει που να αφορά στη Γέφυρα. Η μελέτη του κ. Ματσούκη ήταν προφανώς το χατίρι κάποιων».

Χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο του Γνήσιου (γιατί θα αναφερθώ, σε άλλο άρθρο, σε όσα είπε ο αλλαζών για Γνήσιο και εφημερίδες), πρέπει να πούμε ότι ο Γνήσιος ήταν από τους λίγους που γνώριζε πολύ καλά το θέμα της Γέφυρας και ιδιαίτερα σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή με αυτό που είχαν και έχασαν οι κάτοικοι. κι’ έδωσε πολλές μάχες, μέχρι και πρόσθετη μελέτη Πιτιλάκη για τα οχήματα πέτυχε, ανεξάρτητα αν ο «Η» διαφώνησε για το θέμα αυτό. Ακόμα πέτυχε να «βγουν» τα 3 εκατ. Ευρώ για την ένταξη στο ΕΣΠΑ, ώστε να …κακαρίζει σήμερα ο Γεωργάτος ότι με τη δική του πίεση και με τη βοήθεια του Γερουλάνου-Μοσχόπουλου, εντάχθηκε το έργο (αφού επί 9 μήνες είχε …παγώσει!..), ενώ ήδη έχουν περάσει δύο μήνες από την πομπώδη αυτή εξαγγελία και δεν έχει δημοπρατηθεί!

Επί της ουσίας όμως, ο Γεωργάτος  τι έκαμε με τη Γέφυρα, που έχει το θράσος να κατηγορεί τον Γνήσιο; Τι έκαμε για να εφαρμόσει τις ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για επανασύνδεση της Γέφυρας με τον κυκλοφοριακό ιστό; Απολύτως τίποτα. Μόνο …«παχειά λόγια», ότι θα είναι …ιδανική λύση η Γέφυρα να είναι η συνέχεια της οδού Αναπαύσεως!..

Βασικά ο Γεωργάτος, ουδέποτε είχε (και, ως αλλαζών, δεν θα μπορούσε να είχε), όραμα για τη Γέφυρα. Απλώς, ξεγέλαγε προεκλογικά τους πολίτες ότι είναι υπέρ της μονοδρόμησης και στη συνέχεια, ως …πρωταγωνιστής των «νεκρών έργων» του άρεσε να τη βλέπει σαν κουφάρι, ανάμεσα στα …Ηνωμένα Νεκροταφεία!..


Το κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου (4) (15/7/2010)


 

O Aλαζών νομάρχης, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, δεν είπε μόνο …τσόφλια τους ντόπιους δημοσιογράφους. Είπε ακόμη ότι …οι τοπικές εφημερίδες είναι για κλάματα και σε ερώτηση …για τον Φόρτε, είπε ότι «οι δύο ημερήσιες εφημερίδες συνεχίζουν να στηρίζουν τον Παρίση, που είναι η πλέον αποτυχημένη πολιτική μορφή που πέρασε ποτέ από την Κεφαλονιά»!

Κατ’ αρχήν ο άνθρωπος μ’ αυτά που λέει, δείχνει ότι η φοβερή αλαζονία που τον διακατέχει δεν τον αφήνει να δει τίποτα άλλο, εκτός από το …μεγαλείο του εαυτού του.

Και ρωτάμε: Τι είδους εφημερίδες ονειρεύτηκε στο Νομό μας ο κύριος αυτός; Με εκδότη τον …εαυτό του, αρχισυντάκτη τον Νικόλα και υπεύθυνο ύλης τον Θόδωρο; ολες οι τοπικές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένου και του «Η», έχουν τα καλά τους και τα κακά τους και δίνουν τη μεγάλη μάχη της ενημέρωσης και της επιβίωσης. Επειδή τώρα όλες κρίνουν ότι έχουν να κάμουν μ’ έναν αποτυχημένο και αλαζόνα νομάρχη, αυτό πάει να πει ότι είναι …όλες για κλάματα; Και τότε, αφού είναι έτσι, γιατί τις καλεί στις συνεντεύξεις του και τους πασσάρει τα δελτία Τύπου του;

Oσον αφορά την υποστήριξη του «Η» στον Γνήσιο, ο Γεωργάτος ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι η εφημερίδα μας πρωτοστάτησε στην είσοδο του Γνήσιου στον τοπικό πολιτικό στίβο, πρώτον γιατί θεωρεί ότι είναι άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης, δεύτερον γιατί είναι ένας ακραιφνής Κεφαλονίτης που υπεραγαπάει τον τόπο του και τους συμπολίτες του, ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος, τρίτον γιατί είναι αυτός που μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα το πρόβλημα της Γέφυρας και, τέταρτον, γιατί -το λέμε ξεκάθαρα- διά της αναδείξεως του απολίτικου Γνήσιου θέλαμε και θέλουμε να γελοιοποιήσουμε το πολιτικό κατεστημένο της σαπίλας, που εκπροσωπούν ο αλαζών και κάποιοι άλλοι (που δεν είναι της ώρας να τους αναφέρουμε), οι οποίοι έχουνε φέρει τον τόπο σ’ ένα φοβερό κατάντημα γεμίζοντάς τον με …έργα-νεκροταφεία!


Tο κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου (5) (16/7/2010)


Aφού λοιπόν ο νομάρχης Δ. Γεωργάτος δεν θεωρεί τον εαυτό του …τσόφλι, αλλά τους δημοσιογράφους, πρέπει να μας πεί γιατί δεν έκαμε τίποτα προς εφαρμογήν των ομόφωνων αποφάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τη Γέφυρα.

Oταν ένας νομάρχης που δεν είναι …τσόφλι λέει προεκλογικά στο λαό ότι στόχος του είναι η μονοδρόμηση της Γέφυρας και όταν έχει ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, του Κορυφαίου οργάνου του Νομού, μπορεί να αδιαφορεί και να κλείνει τα μάτια μπροστά στο τεράστιο αυτό πρόβλημα;

Kαι πως ένας νομάρχης, που δεν είναι …τσόφλι, δέχεται αμαχητί και ως …νομοτέλεια τις …τρελές αποφάσεις του περιβόητου κας, όταν, εκτός των άλλων παράλογων αποφάσεων του Συμβουλίου αυτού, υπάρχει και το «οκέϊ» του για την κατεδάφιση του Κτιρίου της Ιστορίας της Μουσικής στο Περισσό, για να μην αναφερθούμε στα υπόλοιπα;

Mε βάση την προεκλογική του υπόσχεση για τη Γέφυρα, τις θέσεις του Ν.Σ., του αντινομάρχη του Θόδωρου Γαλιατσάτου και του προέδρου του Ν.Σ. Νικόλα Βαλλιανάτου, κορυφαίων συνεργατών του, για διέλευση των Ι.Χ., ο Γεωργάτος έβγαλε ένα «κιχ» εναντίον του ΚΑΣ; Εκαμε έστω και μιά κόντρα με τους καρεκλοκένταυρούς του Συμβουλίου αυτού; Ξέρουν αυτοί οι κύριοι που πέφτει η Γέφυρα και τι εστί το θέμα αυτό για την τοπική κοινωνία;

Eνας νομάρχης που δεν είναι …τσόφλι και που σέβεται τον εαυτό του, τους συνεργάτες του και το λαό, θα τους είχε τώρα ξετινάξει από επιχειρήματα. Και παράλληλα θα είχε ξεσηκώσει και τον κόσμο εναντίον τους.

Kαι βέβαια, ένας νομάρχης που δεν είναι …τσόφλι θα μπορούσε, με βάση τις αποφάσεις των οργάνων και τις επιθυμίες του λαού, να έκανε απεργία πείνας πάνω στη Γέφυρα για τη Γέφυρα, ή θα γινόταν μπροστάρης κινητοποιήσεων έξω από το κας!


Tο κυκνειο άσμα του Λουδοβίκου (6) (17/7/2010)


 

Mου λέει ένας φίλος τις προάλλες, στο PREMIER: «Μας έχεις τρελάνει μ’ αυτόν τον …αλαζόνα, τι ψάχνεις… Εδώ ο άνθρωπος είπε τον Καλαφάτη, τον πολιτικό του πατέρα, τον άνθρωπο που τον ανέδειξε, …«μούχλα», εσάς τους δημοσιογράφους θα άφηνε;

Επίσης ένας άλλος φίλος, που με βρήκε στο δρόμο, με σταμάτησε: «Ωραία τα γράφεις, μου λέει, αλλά δεν πρόσεξες κάτι. ο αλαζόνας είπε ότι …δεν γλύφει κανέναν. Εδώ στις εκλογές …έγλειψε …μέχρι πατώματος το Θόδωρο, προκειμένου να ξαναπάρει καρέκλα…».

Το τι ακούω για δαύτονε, είναι άλλο πράμα…

Oμως θα σταθώ και σε αυτό που μου λένε κάποιοι άλλοι, στο «άδειασμα» που έκανε στο Μοσχόπουλο προεκλογικά, στις τελευταίες εκλογές για τη Νομαρχία και τον οποίο Μοσχόπουλο …γλύφει σήμερα, ανακαλύπτοντας σ’ αυτόν ικανότητες που, κατ’ αυτόν, …δεν τις είχε τότε, ως υποψήφιος νομάρχης…

Τι είπε για το Μοσχόπουλο; Χμ!.. Αφού …μηδένισε τον Παρίση, λέγοντας, χωρίς να ερυθριά, ότι «δεν ήταν μιά σοβαρή πολιτική προσωπικότητα, θα περίμενα πολύ περισσότερα από έναν βουλευτή». Και προσθέτει: «Αυτά που περιμένω από έναν βουλευτή τα βλέπω με τον Σπύρο Μοσχόπουλο. Τρέχει ουσιαστικά και δεν κοροϊδεύει τον κόσμο».

Τώρα, πως κατάφερε και μηδένισε τον Μοσχόπουλο όταν ήτανε εσωκομματικός του αντίπαλος και μάλιστα πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων το γκάλοπ του ΠΑΣοΚ που έβγαλε τον Μοσχόπουλο πρώτο και πως τώρα, που ο Μοσχόπουλος δεν είναι αντίπαλος γίνεται …Θεός, μόνον αυτός, που η αλαζονεία του έχει φτάσει στην …κορυφή του Αίνου, αλλά και …ο ίδιος ο Μοσχόπουλος, μπορούν να μας εξηγήσουν!

Τραβηχτός ήρθε τότε ο Μοσχόπουλος, αλαζόνα μου, τραβηχτός και λόγω …κομματικής πειθαρχίας!.. ούτε να σε δει δεν ήθελε!.. Γιατί, όντως, δεν βλεπόσουνα!..


Το κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου (7) (20/7/2010)


 

Eπειδή πρέπει να είμαστε δίκαιοι, κάτι που πηγάζει μέσα από τις αρχές αυτής της εφημερίδας, οφείλουμε να πούμε ότι ο Γεωργάτος, όσες φορές επικοινωνούσαμε μαζί του για τη διασταύρωση κάποιας είδησης, ή για κάτι επεξηγηματικό, ανταποκρινόταν πολύ καλά, θα λέγαμε τέλεια. Αυτό πρέπει να το πούμε.

Oμως το ότι χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους, συλλήβδην, ως …τσόφλια, δεν μας ξάφνιασε από πλευράς …χαρακτήρος, αλλά από πλευράς που δεν είχε λόγο αυτή τη στιγμή να βγει και να …βρίσει, γιατί, ουσιαστικά, δεν τον πείραξε κανείς.

Κι’ αν υποθέσουμε ότι τον πείραξαν τα σχόλια του Δούρειου Τύπου για τις αμοιβές του (Νομαρχία, έξτρα και Νοσοκομείο), θα μπορούσε να μας πάρει ένα τηλέφωνο και να διορθωθεί το πράγμα. Επειτα, ο Δούρειος Τύπος, δεν είπε ότι …έκλεψε, στα 8 χρόνια της θητείας του, 1.000.000 ευρώ. Του είπε ότι αυτές ήτανε οι νόμιμες αποζημιώσεις του.

Αν προσέξατε, μετά τα περί …τσοφλίων, ο Δούρειος Τύπος του είπε: Εγώ δεν βρίζω, και αν έχεις πάρει λιγότερα, φέρε τις φορολογικές σου δηλώσεις και θα σου ζητήσω δημόσια συγνώμη!

Δεν νομίζω όμως ότι αυτό ήτανε αιτία, ώστε να βγει ο Γεωργάτος και να …βρίσει όλους τους δημοσιογράφους. Θα έλεγα ότι ενήργησε έτσι, πιό πολύ επειδή είναι στριμωγμένος από τις εξελίξεις. Το έργο του είναι …μηδέν, χάνει τον τίτλο του νομάρχη, ο τίτλος του αντιπεριφερειάρχη είναι …μπανάλ (κι’ αν του κάτσει η …μπίλια!), ο Φόρτες έχει «πέραση» στην Περιφέρεια κι’ ο Νικόλας «αποδήμησε» στον, μέχρι πρότινος αντίπαλό του, Τσιλιμιδό!

Ε, όλο και κάποια …μύγα τσε-τσέ, θα τον τσίμπησε κι’ από πάνω μέσα στη ζέστη και την έκαμε την …«πατάτα»!..


Το κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου (8) (21/7/2010)


 

 

Eμείς ξέρουμε ότι ένα δημόσιο πρόσωπο που δεν διακατέχεται από …αλαζονεία, και έχει …σώας τας φρένας, αν γραφτεί κάτι αιχμηρό στα ΜΜΕ που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αντιδρά άμεσα για να υπάρξει η επιβεβλημένη διόρθωση και η αποκατάσταση των πραγμάτων.

Oταν ο ραδιοσταθμός που πήρε τη συνέντευξη από τον Γεωργάτο, ανέφερε την επομένη, στην ανακοίνωσή του, πως είπε ότι «οι τοπικές εφημερίδες είναι για κλάματα», δεν υπήρξε καμιά απολύτως αντίδραση.

Το ίδιο έγινε και με την απομαγνητοφώνηση που έκανε το kefaloniagate, στη συνέντευξη Γεωργάτου, στην οποία φέρεται πως είπε ότι «το επίπεδο της δημοσιογραφίας στο Νομό είναι άθλιο και οι τοπικοί δημοσιογράφοι είναι τσόφλια». Καμιά αντίδραση και γι’ αυτό.

Αφού λοιπόν ξεσηκώθηκε θύελλα, έρχεται …μετά από δέκα μέρες ο Γεωργάτος και τι μας λέει: οτι έκατσε κι’ έκανε απομαγνητοφώνηση της συνέντευξής του!

Δηλαδή άκουσε …αν όντως τα είπε σύμφωνα με τις κατηγορίες, γιατί αν όντως …ήξερε τι είχε πει, θα απαντούσε άμεσα! Ενα τέτοιο συμπέρασμα βγαίνει!

Κάνοντας, λοιπόν, μετά τη «δική του» απομαγνητοφώνηση, ανάλυση …περί τσοφλίων, μας λέει αυτό που θα είχε πει εξ’ αρχής ένας σώφρων πολιτικός, δηλαδή ότι και στη δημοσιογραφία υπάρχουν …τσόφλια, πλην όμως «δεν αφορούν το σύνολο του Τύπου, ούτε το σύνολο των αρθρογράφων και σχολιαστών των δύο ημερησίων εφημερίδων, πολλοί εκ των οποίων υπογράφουν πολύ σημαντικά δημοσιεύματα»!

Oμως, μη μπορώντας να ξεφύγει από τον …αχταρμά της αλαζονείας του, μιλάει τώρα για …«ναζιστικού τύπου διαστρέβλωση των λεγομένων του ως συλλήβδην αναφορά», για …«μαζική αντίδραση εναντίον του», για …«παγίδες συντεχνιακής αντίδρασης», για …«δημοσιογράφους» και διάφορα άλλα …τρελά.

Πάντως, γύρω απ’ την όλη αυτή την ιστορία, ο Γεωργάτος είπε και κάτι που φαντάζει σαν …αυτοκριτική: Τσόφλια υπάρχουν παντού. Και στην …πολιτική ακόμα!


Το κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου (9) (22/7/2010)


 

 

Oπως ήδη έχω αναφέρει, όταν ο Γεωργάτος εισηγήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών  την κατάργηση του δεύτερου μισθού των αιρετών, εμείς επαινέσαμε και προβάλλαμε την πράξη του, γιατί ήταν πέρα για πέρα σωστή και είχε ιδιαίτερη αξία μέσα στην μεγάλη κρίση που διανύουμε.

Γιατί, ακριβώς, δεν μπορεί ο κόσμος από τη μιά μεριά να πεινάει και οι «άρχοντές» του να ευημερούν, τσεπώνοντας διπλούς και τριπλούς μισθούς.

Oμως, όσον αφορά το …«τσόφλι», που έγραψε ότι ο νομάρχης κατά τη διάρκεια της 8ετίας πήρε ως αμοιβές για Νομαρχία-έξτρα-Νοσοκομείο 1.000.000 ευρώ, δεν μπορούμε να δεχτούμε την …μεσοβέζικη απάντηση (που μοιάζει και με την …κατ’ επιλογήν απομαγνητοφώνηση), ότι πήρε το 1/3 κ.λπ. ο Δούρειος λέει: Τις φορολογικές σου δηλώσεις, κύριε!

Oπότε …ιδού η Ρόδος!

Για το θέμα της στήριξης του Παρίση: Εχουμε πει ότι η εφημερίδα αυτή πρωτοστάτησε στην κάθοδο του απολίτικου Γνήσιου στην τοπική πολιτική σκηνή και εξηγήσαμε τους λόγους.

Oμως, επειδή ο Γεωργάτος δεν ξέρει να διαβάζει εφημερίδες, δεν έχει καταλάβει ότι, ναι μεν ο «Η» στηρίζει τον Παρίση, επαναλαμβάνω, για τους λόγους που εξηγήσαμε, πλην όμως ο τ. βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος έχει δεχθεί, κατά την πορεία του, αυστηρή κριτική σε πολλά θέματα, στο δε μείζον θέμα της Γέφυρας, η εφημερίδα μας έχει διαφωνήσει μαζί του και ως πρός την νέα εισαγωγή του θέματος στο περιβόητο ΚΑΣ, αλλά και ως πρός άλλους χειρισμούς του θέματος, όπως είναι η συμπληρωματική μελέτη Πιτιλάκη, με ταχύτητα των Ι.Χ. στη Γέφυρα …10 χιλιόμετρα και …σαμάρια!

Oμως η μεγάλη διαφορά του Γνήσιου με το Γεωργάτο είναι ότι ο πρώτος, έστω κι’ έτσι, προσπαθεί να βρει διέξοδο στα Ι.Χ., ενώ ο δεύτερος …κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις ομόφωνες αποφάσεις του Ν.Σ., για επανασύνδεση της Γέφυρας με τον κυκλοφοριακό ιστό.

(Στο σημερινό «σαλόνι», ένα φλας-μπάκ απ’ το …βαρβάτο αρχείο του «Η», για τις αλαζονικές παρωπίδες…)


Το κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου (10) (23/7/2010)


 

 

O Γεωργάτος, ως αλαζόνας και κομματικός νομάρχης (…πάει πάντα περίπατο το «νομάρχης όλων των Κεφαλλήνων και των Θιακών»), δεν μπορεί να δεχθεί ότι ο απολίτικος Παρίσης (έστω κι’ αν είναι γαλάζιος) «έχει πέραση» μέσα στον κόσμο.

Και προσπαθεί πάντα να αποδίδει στον Γνήσιο διάφορες ψευτομομφές, περί …ηθικής (όταν μάλιστα στην αυλή του ιδίου ξέσπάνε σκάνδαλα!), περί …μη σοβαρότητας (όταν ο ίδιος γελοιοποιείται, είτε με αυτά που λέει, είτε με αυτά που …απομαγνητοφωνεί) και περί …μη προσφοράς (όταν ο γνήσιος έφερε στον τόπο 33 εκατ. Ε, ενώ ο ίδιος ο Γεωργάτος δεν μπορεί να μας πει πόσα έφερε ο (…τωρινός «εκλεκτός του») Μοσχόπουλος.

Εν προκειμένω όμως, ο Γεωργάτος αφήνει αιχμές για τις ημερήσιες εφημερίδες, λέγοντας ότι «στηρίζουν φανατικά τον Παρίση», προσθέτοντας, χωρίς να ερυθριά, ότι «όταν βλέπετε ανθρώπους να τα πηγαίνουν πολύ καλά με τον Τύπο συνεχώς, κάτι κρύβεται από πίσω».

Τα λέει λοιπόν αυτά τα …υπονοούμενα ο Γεωργάτος, για να καλύψει τη δική του γύμνια, τη δική του απραξία και τη δική του φαυλότητα και να πει …«ορίστε, ο Παρίσης τα πάει καλά με τον Τύπο γιατί τον …πληρώνει, ενώ «εγώ -όπως είπε με …λουδοβίκειο τουπέ- δεν γλείφω και είμαι μακρυά από τέτοια»!

Εμείς χθες του αποδείξαμε, πέρα για πέρα, ότι είμαστε πραγματικά ανεξάρτητη εφημερίδα και -παρά τις αισχρότητες που λέει- τον αντιμετωπίζουμε το ίδιο, προβάλοντας τα σωστά του και καυτηριάζοντας τις αθλιότητές του.

Ποτέ δεν κρύψαμε τη στήριξή μας στον Γνήσιο (και εξηγήσαμε τους λόγους) και ποτέ δεν κρύψαμε ότι τον …αβαντάρουμε και λίγο, γιατί είναι ο μόνος που ζει και προωθεί (έστω κι’ έτσι) το μείζον θέμα του κλεισίματος της Γέφυρας, που για μας -όπως έχουμε πει ένα εκατομμύριο φορές- είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε ποτέ σε βάρος του τόπου.

Εχει τα κότσια ο Γεωργάτος να υπερκεράσει τον Παρίση, στο θέμα αυτό, για να δει τη στάση μας; οχι βέβαια, αυτός δεν μπορεί να στηρίξει ούτε τις ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου!


Το κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου (11) (24/7/2010)


 

 

O Γεωργάτος, τρεφόμενος πάντα από τη …φαντασία και την …αλαζονεία του, κάνει …περίεργους συνειρμούς και εκτοξεύει …πυροτεχνήματα, και …φούσκες.

Ετσι, λοιπόν, πέταξε και τα …πυροτεχνήματα με τον Γνήσιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι …κάτι κρύβεται  από πίσω, επειδή οι εφημερίδες τα πηγαίνουν πάντα πολύ καλά με τον τ. βουλευτή!

Εμείς, βέβαια, απ’ την πλευρά μας, του εξηγήσαμε τη σχέση μας με τον Γνήσιο, όμως φαντάζεστε κι’ εμείς να γινόμασταν …Γεωργάτοι και να αρχίζαμε να τρέφαμε υπόνοιες για τη σχέση του με τον …Μαντέλη, τη σχέση του με τα …κουνέλια του Θόδωρου, τη σχέση του με το …σκάνδαλο της συμβούλου του; Και πολλά άλλα…

Πάντως, καιρός είναι να πούμε και κάτι άλλο: ολοι σχεδόν, κατά καιρούς, λέμε ότι για τα τον τόπο μας πρέπει να αποφασίζουν πρωτίστως η τοπική κοινωνία, τα τοπικά όργανα. Γιατί, ας πούμε, το περιβόητο ΚΑΣ, τι γνώμη μπορεί να έχει, επί της ουσίας, για τη Γέφυρα, όταν κανένας από τους καρεκλοκένταυρούς του δεν ξέρει που πέφτει αυτή και ούτε ξέρει τι σημαίνει για τους ντόπιους αυτό το πράγμα;

Κι’ αν υποθέσουμε ότι στέκονται μόνον και μόνον στο …μνημειακό, η απάντηση είναι: Γιατί στον υπόλοιπο κόσμο χρησιμοποιούνται απ’ τα οχήματα γέφυρες πολλαπλάσιας ηλικίας απ’ τις δική μας, την οποία θέλουν κάποιοι να αποκλείσουν από τη χρήση αυτή;

Μ’ αυτό το σκεπτικό, αλλά και έχοντας στην τσέπη του δύο …βαρβάτες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου για επανασύνδεση της Γέφυρας με τον κυκλοφοριακό ιστό, ο Γεωργάτος, αν ήτανε πραγματικός νομάρχης, τώρα …θα είχε φάει σίδερα.

Oμως κάθεται …σαν κότα απέναντι στο ΚΑΣ, ενώ όταν ο Συνήγορος του Πολίτη, τάχθηκε υπέρ της κυρίας Τσάση (θυμάστε την υπόθεση…), αυτός βγήκε, χωρίς δισταγμό, να κατακεραυνώσει την ανεξάρτητη αρχή!

Να, λοιπόν, γιατί εμείς διαρρηγνύουμε τα ιματιά μας κάθε μέρα!


Το κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου (12) (27/7/2010)


 

 

Aν ο Γεωργάτος ήξερε τι σημαίνει Τύπος και μμε και, κυρίως, αν ήξερε να διαβάζει εφημερίδες, όταν ρωτήθηκε για τα τοπικά ΜΜΕ, έπρεπε να σταθεί μόνον στο πνεύμα ενός σημείου, που έθεσε …εκ των υστέρων. Δηλαδή, αυτό: «οι αναφορές μου δεν αφορούσαν ούτε το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, ούτε το σύνολον των αρθρογράφων και σχολιαστών των δύο ημερήσιων εφημερίδων, πολλοί εκ των οποίων επώνυμα υπογράφουν πολύ σημαντικά δημοσιεύματα».

Oμως, είπαμε: Η ακατάσχετη αλαζονεία δεν τον αφήνει να δεί πέραν από τον …εαυτόν του, γι’ αυτό πέφτει σε …λούμπες και γι’ αυτό δημιούργησε όλη αυτή την κατάσταση σε βάρος του, ενώ μπορούσε να «καρφώσει» τα όποια …«τσόφλια», κατά τη γνώμη του, και να ξεφύγει.

Σήμερα, τελευταίο -…εκτός απροόπτου- άρθρο της σειράς «Το κύκνειο άσμα του Λουδοβίκου», θέλουμε να στάθουμε σε τρία πράγματα:

1ον) ότι ο Γεωργάτος, 8 χρόνια νομάρχης, δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί ο «Η» είναι η ακριβότερη -αναλογικά- εφημερίδα της χώρας και ότι είναι -αναλογικά- πρώτη σε αναγνωσιμότητα στην Περιφέρεια , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου Υπουργείου.

2ον) ο γεωργάτος δεν έχει καταλάβει ότι για να σταθεί εμπόδιο σε δύο πολιτικούς, που τους θεωρεί …κατωτάτου πολιτικού (και τον έναν όχι μόνον …πολιτικού) επιπέδου, δηλαδή το Μοσχόπουλο και τον Παρίση, αυτοί στη συνέχεια βγήκαν βουλευτές, ξεπερνώντας το δικό του αξίωμα. Και

3ον) ΣΤο θέμα των …«τσοφλίων» έχουν μεγάλες ευθύνες και ο Νικόλας Βαλλιανάτος, που κοιτάει να «μπαλώσει» την κατάσταση με τις αθλιότητες του νομάρχη, αλλά, κυρίως, ο Θόδωρος, ο οποίος μάλιστα βγαίνει και όχι μόνον τον καλύπτει, αλλά επιπλέον «κατανοεί την οργή του για τα δημοσιεύματα που τον έθιγαν»! Ατυχής η δήλωσή σου, Θόδωρε, γιατί έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις που εξέφραζες πριν την «κολεγιά»! Τώρα, αν εσύ θέλεις να τον αβαντάρεις, λόγω «ανίερης συμμαχίας» είναι …δικό που καπέλο. Πάντως, αν ήσουνα εκτός της «συμμαχίας» αυτής, είμαστε σίγουροι ότι θα τον κατακεραύνωνες. Γιατί αυτά που είπε περί …«τσοφλίων», μας θυμίζουν τις θέσεις σου για τα …κουνέλια!