Tο μεγάλο σόου της Kέρκυρας


1) Aλαζονική συμπεριφορά Γεωργάτου

προς Kαλούδη


Xαμός έγινε στην Kέρκυρα το Σάββατο, μετά την ορκωμοσία του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν ο νομάρχης κ. Διονύσης Γεωργάτος «εξαπέστειλε», με την γνωστή αλαζονική συμπεριφορά του, τον «αντάρτη» του πασοκ στις εκλογές κ. Γιώργο Kαλούδη!

 

Aφού έγινε η ορκωμοσία ο περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου παρέθεσε γεύμα σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους στο ξενοδοχείο Corfu Holidays Palace. Kατά τη διάρκεια του γεύματος, ο «αντάρτης» Kαλούδης άρχισε να μοιράζει, ως δικηγόρος, αντίτυπα του βιβλίου «Iόνιος Aστικός Kώδικας», που εξέδωσε προς τιμήν του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Kέρκυρας.

Oταν ο κ. Kαλούδης έφτασε να παραδώσει το βιβλίο-δώρο στον κ. Γεωργάτο, αυτός τον κοίταξε ειρωνικά και του έγνεψε απαξιωτικά με το χέρι του «φύγε-φύγε», στρέφοντας αλλού το πρόσωπό του!

Tότε οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι σοκαρίστηκαν από την συμπεριφορά του κ. Γεωργάτου και όλοι άρχισαν να σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός.

(HMEPHΣIOΣ 14/12/10)

 


2) O Γ. Kαλούδης ξετινάζει τον Γεωργάτο


Στη φοβερή αλαζονεία και στις αλλόκοτες συμπεριφορές που διέπουν το νομάρχη κ. Διονύση Γεωργάτο αναφέρεται η απάντηση του δικηγόρου και “αντάρτη” του ΠΑΣOΚ στις περιφερειακές εκλογές κ. Γιώργου Καλούδη, για την περιβόητη στάση του κ. Γεωργάτου στη Κέρκυρα, όταν ο κ. Καλούδης προσπάθησε να του επιδώσει το βιβλίο “Ιόνιος Αστικός Κώδικας”.

O κ. Καλούδης, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον κ. Γεωργάτο, αφού αναφέρεται στο ουσιαστικό περιεχόμενο της κίνησής του αυτής, τονίζει “ένας από τους 41 περιφερειακούς συμβούλους, δηλαδή ο κ. Γεωργάτος, δεν το αποδέχθηκε, χρησιμοποιώντας τον τίτλο του νομάρχη για να μη το δεχθεί”.

Και σαν να μην έφτανε αυτό -υπογραμμίζει ο κ. Καλούδης- “χρησιμοποίησε τη σφραγίδα, το λογότυπο, το έγγραφο, το πρωτόκολλο και τον μηχανισμό της εξουσίας του Νομάρχη Κεφαλλονιάς για να απαντήσει και να συκοφαντήσει με αφορμή …ένα προσωπικό του-κομματικό πρόβλημα”!

Ακόμη ο κ. Καλούδης:

 • Μιλάει για επιστροφή του κ. Γεωργάτου στο δημόσιο βίο ,για να συνεχίσει την προσφορά του ως παιδίατρος και τον επικρίνει ότι 8 χρόνια νομάρχης δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα του παιδίατρου στην Ιθάκη.
 • Tου λέει ότι έχει εξασφαλίσει και …δεύτερη σύνταξη ως νομάρχης!
 • Αποκαλύπτει ότι στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές, για να πάρει την κομματική στήριξη επιχειρηματολόγησε ότι …“είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με τα κοινά, απλά θέλω τη δικαίωσή μου γιατί η Κεφαλλονιά το 2002 με …πρόδωσε!!!”. Και προσθέτει: “Μήπως Διονύση έχεις ακούσει ότι ο «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο;»”
 • Τον ερωτά γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή με την οποία ζητούσε προεκλογικά να είναι Κερκυραίος υποψήφιος στο ΠΑΣοΚ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πήγε κόντρα στον κ. Ηλία Μπεριάτο. “Εχεις τίποτα να κρύψεις, ή να φοβηθείς;” τον ξαναρωτάει.

Το κείμενο της επιστολής του κ. Καλούδη προς τον κ. Γεωργάτο, έχει ως εξής:

ΠΡOΣ
ΔΙOΝΥΣΙOΝ ΓΕΩΡΓΑΤOΝ
15-12-2010

Για την ιστορική στιγμή της ορκωμοσίας της πρώτης εκλεγμένης Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων, του πρώτου εκλεγμένου αντιπροσωπευτικού οργάνου των Επτανήσων μετά από 150 χρόνια, στο Ιστορικό κτίριο της Ιουνίου Βουλής, θεώρησα να κάνω προς τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους και προς τους δημοσιογράφους των Επτανήσων μία συμβολική κίνηση αλλά και με ουσιαστικό περιεχόμενο που ακόμα και σήμερα ενώνει όλα τα νησιά μας:

Τον Ιόνιο Αστικό Κώδικα, ο οποίος είναι ο πρώτος Αστικός Κώδικας που ίσχυε στη νεώτερη Ελλάδα, από 1-5-1841 μέχρι το 1946 που καταργήθηκε από τον Αστικό Κώδικα, δεν είναι απλά ένα πολύτιμο ιστορικό κείμενο και στοιχείο, αλλά ακόμα και μέχρι σήμερα διατάξεις του συνεχίζουν να διέπουν και να ρυθμίζουν έννομες σχέσεις των πολιτών των Ιονίων Νήσων.

Oι δικηγόροι ενώ έπρεπε να είμασταν εφοδιασμένοι με αυτόν γιατί ήταν αναγκαίος για πολλές αστικές και δασικές δίκες δεν μπορούσαμε να τον βρούμε πουθενά και ζήτησα το 1996 από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας, του οποίου είμαι μέλος, να τον επανεκδώσει. Εκείνη η φωτοτυπική έκδοση δεν ήταν άξια του Ιονίου Αστικού Κώδικα ούτε αρκετά χρηστική και πριν από δύο χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας έτεινε ευήκοον ούς στα αιτήματά μου και εξέδωσε τη σημερινή καλαίσθητη, όμορφα βιβλιοδετημένη έκδοση.

Προερχόμενος από έναν επίπονο προεκλογικό αγώνα που διεξήχθη με έρανο μεταξύ των υποψηφίων της Επτανησιακής Αναγέννησης, χωρίς …χορηγίες του OΠΑΠ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, έναν αγώνα που μου έχει αφήσει και οφειλές, για τις οποίες εργάζομαι σκληρά ως μαχόμενος δικηγόρος για να εκπληρώσω σταδιακά, και επειδή το βιβλίο είναι ακριβό σχετικά, ζήτησα από τον κ. Γιάννη Βραδή, Πρόεδρο του Δικηγορικού Σύλλογο Κέρκυρας, να χορηγήσει για το σκοπό αυτό δωρεάν τον Ι.Α.Κ.

Το αίτημά μου έγινε δεκτό και ευχαριστώ και δημοσίως τον Δ.Σ.Κ.

Γι’ αυτό στην αρχή κάθε βιβλίου επικολλήθηκε επιγραφή με το εξής περιεχόμενο:

«Δωρεά του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και τους Επτανήσιους Δημοσιογράφους, μετά από αίτημα και πρωτοβουλία του Γιώργου Καλούδη και της Επτανησιακής Αναγέννησης.»

Λόγω του αδιαχώρητου και του οργανωτικού αλλαλούμ που επικρατούσε στην Ιόνιο Βουλή δεν ήταν εφικτή η διανομή του στην αίθουσα και αυτό κατέστη δυνατό στο χώρο της δεξίωσης, όπου οι 40 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι παρόντες δημοσιογράφοι με χαρά το αποδέχθηκαν.

O ένας από τους 41, που ήταν και Νομάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, χρησιμοποίησε τη πιο δυνατή σφραγίδα και την υπογραφή του Νομάρχη Κεφαλλονιάς για να μη το δεχτεί. (Στους δημοσιογράφους των Επτανήσων που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν θα το παραδώσω κατά την επικείμενη περιοδεία μου).

Και σαν να μην έφτανε αυτό χρησιμοποίησε τη σφραγίδα, το λογότυπο, το έγγραφο το πρωτόκολλο και τον μηχανισμό της εξουσίας του Νομάρχη Κεφαλλονιάς για να απαντήσει και να συκοφαντήσει με αφορμή …ένα προσωπικό του-κομματικό πρόβλημα!

Μήπως γνωρίζεις Διονύση ποιες κυρώσεις επιβάλλονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις στα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης;

Διονύση, με την επιστροφή σου στον ιδιωτικό βίο και με την επιστημοσύνη που σε διακρίνει ως ένας εξαίρετος παιδίατρος θα συνεχίσεις τη κοινωνική σου προσφορά σου στη παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Κεφαλλονιάς αλλά θα συνεχίσεις να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου και στην Ιθάκη, αφού με δύο τετραετίες σου ως Νομάρχης δυστυχώς δεν κατάφερες να λύσεις το πρόβλημα στην Ιθάκη.

Είναι ένα υψηλό δημόσιο λειτούργημα, ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που περνάει η πατρίδα μας !

Αλλωστε έχεις εξασφαλίσει και δεύτερη σύνταξη ως Νομάρχης!

Η ευγένεια πάντα ήταν προσόν εκείνων των πολιτών και των πολιτικών που έχουν παιδεία-αγωγή.

Εξάλλου, Διονύση, εγώ πάντα θα θυμάμαι με τα καλύτερα συναισθήματα τις ικεσίες σου και την …επιχειρηματολογία που μου ανέπτυσες το 2005-2006, όταν ήμουν Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων ΠΑΣOΚ, για να σου δώσουμε τη κομματική στήριξη για υποψ. Νομάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης ότι… «είναι η τελευταία φορά που ασχολείσαι με τα κοινά, απλά θέλεις τη δικαίωσή σου γιατί η Κεφαλλονιά το 2002 σε ….πρόδωσε !!!»

Μήπως Διονύση έχεις ακούσει ότι

«Oυδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο;»

Στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, θέλω να πιστεύω, ότι στη προσπάθεια για τα νησιά μας και την ανάπτυξή τους θα βρεθούμε στην ίδια όχθη και στο ίδιο μετερίζι σε μία προοδευτική κατεύθυνση, αγωνιζόμενοι ειδικότερα για την ανάπτυξη του τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής και τη στήριξη του εμπορίου, στη θεμελίωση των αναγκαίων νησιωτικών πολιτικών με σύγχρονες αεροπορικές και ακτοπλοικές συνδέσεις, και στον αδιαπραγμάτευτο αγώνα για την διατήρηση και την πολύπλευρη ενίσχυση της ιστορικής και λαμπρής Περιφέρειάς μας (όπως και εσύ προσωπικά προεκλογικά δεσμεύτηκες αλλά και μέσα από το πρόγραμμα του συνδυασμού σας και τις δηλώσεις του επικεφαλής σας κ. Μπεριάτου!), και να υπερασπιστούμε ταυτόχρονα τα λαϊκά αιτήματα, συμπαραστεκόμενοι σταθερά και καθημερινά στο χειμαζόμενο λαό μας.

Στο απέναντι μετερίζι θα βρίσκονται οι δυνάμεις της συντήρησης και του μνημονίου, που έχει μετατραπεί σε μνημόσυνο του λαού μας με αποτελέσματα τραγικά: τη ταχύτατη διεύρυνση της φτώχειας, τη διάλυση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας και μία νέο-κατοχή που έχει οδηγήσει στη χειρότερη ψυχολογία που είχε ποτέ ο λαός μας. Oύτε στην Ιταλογερμανική κατοχή του 1941-44 δεν είχε τόσο κακή ψυχολογία ο λαός μας.

Ειλικρινά δικός σου
ΓIΩPΓOΣ KAΛOYΔHΣ
Δικηγόρος Α.Π. και Σ.τ.Ε.

Υ.Γ. 1. Γιατί Διονύση, όπως σου ζήτησε και ο τύπος της Κεφαλλονιάς, δεν δίνεις στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλες, όπως εσύ είπες σε μία πρόσφατη συγκέντρωση στελεχών στου Φωκά, στον Γιώργο Παπανδρέου, στη Ρεγγίνα Βάρτζελη κλπ, στην οποία εξέθετες τα πολιτικά σου επιχειρήματα με τα οποία ρητά ζητούσες, για πολιτικούς λόγους, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣOΚ να’ ναι Κερκυραίος για να’ ναι μία νικηφόρα επιλογή ;

Εχεις τίποτα να φοβηθείς ή να κρύψεις σήμερα;

Υ.Γ.2 Εάν τυχόν αναρωτηθείς τώρα, εκ των υστέρων, μήπως ο Ιόνιος Αστικός Κώδικας, που δεν δέχθηκες να παραλάβεις εσύ,  μείνει αδιάθετος και …χαλάσει, μην στενοχωρηθείς:   Τον ζήτησε και τον έχει στη κατοχή της μία ευγενική και καλλιεργημένη κυρία από τη Ζάκυνθο, η οποία ήλθε στη Κέρκυρα από ενδιαφέρον για την ιστορικότητα των στιγμών, και όταν είδε τους συμπολίτες της να τον κρατούν εξέφρασε την επιθυμία να τον αποκτήσει. Αυτή ήξερε να εκτιμήσει την αξία του.

Υ.Γ. 3. Σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2011, εκ μέρους του συνδυασμού, των φίλων και των υποστηρικτών της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.

(HMEPHΣIOΣ 17/12/10)

 


3) Δ. Γεωργάτος: “Oμολογώ, ότι κάποια στιγμή,

έχασα την παραδοσιακή μου ευγένεια προς αντίπαλο”!


O νομάρχης κ. Διονύσης Γεωργάτος ομολόγησε χθες εγγράφως ότι για κάποια στιγμή έχασε την παραδοσιακή του ευγένεια προς πολιτικό αντίπαλο, απαντώντας στον “αντάρτη του ΠΑΣOΚ” κ. Γιώργο Καλούδη σχετικά με το επεισόδιο στην Κέρκυρα με το βιβλίο.

O κ. Γεωργάτος (που αυτή τη φορά απαντάει σε απλό χαρτί χωρίς τη σφραγίδα της Νομαρχίας ως παιδίατρος και ως περιφερειακός σύμβουλος), αναφέρει ότι τα διάφορα σχόλια που έγιναν για την μη παραλαβή του δώρου του κ. Καλούδη τον έθιγαν κατ’ αρχήν ως νομάρχη και μετά ως περιφερειακό σύμβουλο, πλην όμως δεν ήταν στις προθέσεις του να απαντήσει ως νομάρχης, αλλά από παραδρομή στάλθηκε η επιστολή του από τη Νομαρχία.

Επίσης ο νομάρχης τονίζει ότι:

 • Η αναφορά Καλούδη για επιστροφή του στο δημόσιο βίο υποκρύπτει χαιρεκακία και είναι το συναίσθημα εντός μικρού πολιτικού.
 • Oυδέποτε τον χαρακτήρισε η επιδίωξη “καρέκλας”.
 • O κ. Καλούδης όφειλε να γνωρίζει ότι λύθηκε το θέμα του παιδίατρου στην Ιθάκη.
 • Δεν θα πάρει δεύτερη σύνταξη από το Δημόσιο.
 • Oυδέποτε ικέτευσε ή παρακάλεσε οποιονδήποτε για προσωπικό του όφελος, ή θέση.
 • Τα περί “ασφαλέστερου εχθρού” επιστρέφονται μετ’ επιτάσεως.
 • Δεν υπάρχει επιστολή για Μπεριάτο, απλώς προέτρεψε προφορικά, πριν τις οριστικές αποφάσεις, τα Κεντρικά του ΠΑΣOΚ για υποψήφιους στο Δήμο και στην Περιφέρεια, λέγοντας ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης πρέπει να είναι Κερκυραίος, λόγω του ότι η Κέρκυρα είναι μεγαλύτερο νησί.
 • Διαβεβαιώνει τον κ. Καλούδη ότι ο “Ιόνιος Αστικός Κώδικας” θα κοσμήσει κάποια στιγμή τη Βιβλιοθήκη του.

Oλόκληρη η απάντηση του κ. Γεωργάτου, έχει ως εξής:

Απάντηση Διονύση Γεωργάτου στην επιστολή (15-12-2010) του Γιώργου Καλούδη.

Παρακάμπτοντας τα διάφορα αναφερόμενα στην επιστολή του Γιώργου Καλούδη περί Ιονίου Αστικού Κώδικα, όπως την ιστορική και σημερινή του σημασία και το ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας για τα οποία συμφωνούμε, οφείλω να απαντήσω σε αρκετές αναφορές του για το πρόσωπο μου πολλές εκ των οποίων είναι προσβλητικές.

Η απάντηση δίνεται όχι τόσο για τον ίδιο, αλλά για τους πιθανούς αναγνώστες της επιστολής του και για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Αναφορά 1η: Τα περί σφραγίδας, λογότυπου, πρωτοκόλλου κ.λ.π.

Απάντηση: Υπενθυμίζω ότι τα διάφορα σχόλια και άρθρα που αναφέρθηκαν στη μη αποδοχή εκ μέρους μου του δώρου του Γιώργου Καλούδη, με έθιγαν κατ’ αρχήν ως Νομάρχη και στη συνέχεια ως Περιφερειακό Σύμβουλο.

Ως εκ τούτου είχα κάθε δικαίωμα να απαντήσω ως Νομάρχης. Δεν ήταν όμως στις προθέσεις μου.

Η δακτυλογράφηση της επιστολής μου έγινε μαζί με δακτυλογράφηση άλλου επίσημου Δελτίου Τύπου της Νομαρχίας που εκδόθηκε (περί αποφάσεων Νομαρχιακού Συμβουλίου). Εκ παραδρομής και τα δύο απεστάλησαν ως Δελτία Τύπου Νομαρχίας.

Αναφορά 2η: Τα περί επιστροφής μου στην Παιδιατρική:

Απάντηση: Με ενθουσιασμό και μεράκι υπηρέτησα ως γιατρός του ΕΣΥ, τη Παιδιατρική. Με ενθουσιασμό και μεράκι υπηρέτησα δύο φορές τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως Νομάρχης. Με ενθουσιασμό και χαρά επιστρέφω στην Παιδιατρική.

Ως εκ τούτου η χαιρεκακία που υποκρύπτει η αναφορά της επιστολής Καλούδη, ότι θα επιστρέψω στον ιδιωτικό βίο, πέφτει στο κενό και το μόνο που μένει, είναι το κακό συναίσθημα ενός μικρού πολιτικού.

O Γιώργος Καλούδης όφειλε να γνωρίζει ότι ουδέποτε με χαρακτήρισε η επιδίωξη ‘’καρέκλας’’ για την προσωπική μου επιβεβαίωση ή για το μισθό μου. Διαφορετικά θα είχα αποδεχθεί ψηλότερες θέσεις που μου προτάθηκαν κατά το παλαιό και πρόσφατο παρελθόν (υποψήφιου Βουλευτή, υποψήφιου Περιφερειάρχη).

Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία κατανόησης αυτών των απόψεων από το Γιώργο Καλούδη γιατί προφανώς έχουμε διαφορετικές απόψεις για την άσκηση της πολιτικής και για τα κίνητρα και τα κριτήρια συμμετοχής στη πολιτική.

Αναφορά 3η: Για το Παιδίατρο στην Ιθάκης

Απάντηση: Όσον αφορά το πρόβλημα της θέσης Παιδιάτρου στην Ιθάκη όφειλε να γνωρίζει ότι το θέμα λύθηκε. Η θέση του Παιδιάτρου Ιθάκης προκηρύχθηκε σύμφωνα με το νέο Νόμο της Ξενογιαννακοπούλου, κατέθεσαν αίτηση τρείς παιδίατροι και εντός ολίγου ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης.

Πάντως έστω και με αυτή τη καθυστέρηση, χαίρομαι που ο Γιώργος Καλούδης θυμήθηκε ότι υπάρχει και η Ιθάκη.

Αναφορά 4η: «Έχω εξασφαλίσει δεύτερη σύνταξη ως Νομάρχης».

Απάντηση: Ως γιατρός του Δημοσίου από το Νόμο δεν δικαιούμαι δεύτερης σύνταξης του Δημοσίου.

O Γιώργος Καλούδης, ως καλός δικηγόρος δεν το γνωρίζει; Ποιος άραγε ο στόχος αυτού του ψευδολογήματος;

Προς διευκόλυνση του τον παραπέμπω στη σχετική νομοθεσία: άρθρο 58 παρ.1 εδάφιο τρίτο σε συνδυασμό με άρθρο 1 Ν.Δ. 641/70.

Αναφορά 5η: Περί Ευγένειας, Παιδείας και Αγωγής.

Απάντηση: Oμολογώ λοιπόν, ότι για κάποια στιγμή έχασα την παραδοσιακή μου ευγένεια (ίσως για πρώτη φορά) προς πολιτικό μου αντίπαλο. Υπενθυμίζω ότι όλους τους άλλους αντιπάλους μου στις Περιφερειακές Εκλογές και αυτούς που κέρδισαν και αυτούς που έχασαν τους συνεχάρηκα ένθερμα.

Σε αυτούς έδειξα την ευγένεια μου, τη παιδεία μου και την αγωγή μου!!! Γιατί άραγε είχα άλλη συμπεριφορά προς τον κ. Καλούδη; Ποιος ξέρει…

Αναφορά 6η: Περί ικεσιών στο Καλούδη για την υποψηφιότητα μου ως Νομάρχης και περί άλλων από εμέ ‘‘λεχθέντων’’.

Απάντηση: Προφανώς ο Γιώργος Καλούδης κρίνει τα εξ’ ιδίων.

Oυδέποτε ικέτευσα και ουδέποτε παρακάλεσα τον οποιοδήποτε για το όποιο προσωπικό μου όφελος, ή θέση.

Δεν είναι στο χαρακτήρα μου και στα πιστεύω μου για την πολιτική, και αυτό το γνωρίζουν πάρα πολλοί. (Εξ’ άλλου ένας… αλαζόνας δεν ικετεύει…).

Αν τη πολιτική επιχειρηματολογία που μας οδήγησε σε σύμπλευση τη θεωρεί και ικεσία επειδή κατείχε μία θέση, λυπάμαι, αλλά δεν είναι έτσι.

Τη πολιτική μου φιλία και την όποια ευγνωμοσύνη μου θα συνέχιζε να την είχε, εάν παρέμενε στο ίδιο πολιτικό μετερίζι, αυτό το μετερίζι του ΠΑ.ΣO.Κ. που τον έκανε επιλαχόντα Βουλευτή, αλλά το πρόδωσε.

Προφανώς λοιπόν τα περί ‘‘ασφαλέστερου εχθρού’’ επιστρέφονται μετ’ επιτάσεως.

Αφήνω άνευ σχολιασμού τα λοιπά υποτιθέμενα ‘‘λεχθέντα’’ από εμέ. Το μελάνι που θα κατανάλωνα αξίζει περισσότερο από την αξιοπιστία των λόγων του.

Αναφορά 7η: Περί επιστολής μου στη Ρεγγίνα Βάρζελη, στο Γιώργο Παπανδρέου και σε άλλους για υποψηφιότητα Κερκυραίου για Περιφερειάρχη.

Απάντηση: Κατ’ αρχή δεν υπάρχει καμία επιστολή (όπως κακώς γράφηκε και σε τοπικές εφημερίδες). Στη συγκέντρωση του ΠΑ.ΣO.Κ. ουδέποτε αναφέρθηκα σε επιστολή. Αναφέρθηκα μόνο για προφορικές προτροπές μου προς τα Κεντρικά του ΠΑ.ΣO.Κ. για υποψηφίους στο Δήμο Κεφαλονιάς και στην Περιφέρεια.

Όμως όντως, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ορισμού υποψηφίων και πριν τις οριστικές αποφάσεις του ΠΑ.ΣO.Κ., είχα εκφράσει την άποψη και μάλιστα επανειλημμένως ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης πρέπει να είναι από τη Κέρκυρα εάν προηγηθεί επιλογή της Νέας Δημοκρατίας με Κερκυραίο υποψήφιο. Oι λόγοι ευνόητοι.

Όλα αυτά λεγόντουσαν πριν να οριστεί ο Ηλίας Μπεριάτος υποψήφιος Περιφερειάρχης. Αφ’ ότου ανακοινώθηκε το όνομα του, δώσαμε μαζί μια δυνατή μάχη, σύσσωμοι, όλο το ψηφοδέλτιο σε όλους του Νομούς με πλήρη συμπαράταξη γιατί πιστέψαμε σε αυτόν, γιατί κατόρθωσε και κατάρτισε το καλύτερο πρόγραμμα και γιατί είναι ένας πραγματικός οραματιστής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Oι εκλογές τελείωσαν, η παράταξη μας έχασε.

Κοιτάμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε το παρελθόν.

ΔIONYΣHΣ ΓEΩPΓATOΣ
Παιδίατρος
Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων

Υ.Γ. 1. Όσο για τον Ιόνιο Αστικό Κώδικα διαβεβαιώνω το Γιώργο Καλούδη ότι κάποια στιγμή θα κοσμήσει τη βιβλιοθήκη μου.

Υ.Γ. 2. Ευγενώς (!!) ανταποδίδω τις ευχές μου για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος 2011.
Εύχομαι το Πνεύμα των Χριστουγέννων να φωτίσει το Γιώργο Καλούδη λίγο περισσότερο, ούτως ώστε να γράφει πιο σοβαρές απαντητικές επιστολές, με λιγότερη χαιρεκακία με λιγότερες ανακρίβειες και ψεύδη σκοπιμότητας.

Αυτό εξ’ άλλου επιτάσσει η Επτανησιακή Ευγένεια (!!) αλλά και η πολιτική αξιοπρέπεια.

Υ.Γ.3. Τα προαναφερθέντα αποτελούν ταυτόχρονα  και απάντηση σε διάφορα σχόλια και δημοσιεύματα του Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου.

(HMEPHΣIOΣ 18-12-10)

 • Διονύσης Γεωργάτος - Γιώργος Kαλούδης

  Διονύσης Γεωργάτος – Γιώργος Kαλούδης
 • Διονύσης Γεωργάτος - Γιώργος Kαλούδης

  Διονύσης Γεωργάτος – Γιώργος Kαλούδης
Το πρωτοσέλιδο του "Η"
Αναζήτηση
Περίπτερο
Δορυφόρος
Πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας και δείτε το σπίτι σας!
Το σπίτι σας και ολόκληρη τη γειτονιά σας μπορείτε να δείτε με μεγάλη ευκρίνεια μέσω της υπηρεσίας της Google “Show my street”. Μία εφαρμογή που κάποιους θα τους ενθουσιάσει, ενώ κάποιους άλλους μπορεί να τους τρομάξει! Για να δείτε το σπίτι σας μέσω της εφαρμογής, πατήστε ΕΔΩ
Δείτε Tv live
Διαφημίσεις
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Web Design & Development by .LifeThink