Xαιρετίζουμε την αθώωση του Δημήτρη Φιοραβάντε λέει η ΝΟΔΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης:

Δ. Φιοραβάντες

«Χαιρετίζουμε την αθωωτική απόφαση για τον αντιπρόεδρο μας ημήτρη Φιοραβάντε και οι Αρχές να αναζητήσουν τους πραγματικούς ενόχους». Αυτ’ό τονίζει σε ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ, στην οποία αναφέρoνται τα εξής:

Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούσαν στον Αντιπρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Δημήτρη Φιοραβάντε και ύστερα από ομόφωνη απόφαση της ΝΟ.Δ.Ε., παρουσία του Βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Παναγή Καππάτου, χαιρετίζουμε την αθωωτική απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Πατρών, επισημαίνοντας πως για εμάς έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ετέθη θέμα εμπλοκής του Αντιπροέδρου μας σε ζητήματα διαφθοράς στον πρώην Δήμο Σάμης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες αρχές, καλό είναι να αναζητήσουν τους πραγματικούς ενόχους, ενώ για εκείνους που ξεχνούν, συμβουλεύουμε αρχικά να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους στα γραφόμενά τους και δευτερευόντως να αντιδρούν με ανθρωπιά απέναντι σε έναν αγωνιστή που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ανεξαρτήτως πολιτικών και προσωπικών συνθηκών.

Με εκτίμηση,

ΝΟ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης

  • Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο κ. Φιοραβάντες στο Δ. Συμβούλιο Σάμης (Βλ. «Η» 24/12, σελ. 19) ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και τ. δήμαρχος Αλέξανδρο Παρίσης ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

«Η γραφειοκρατία δεν είναι πλεκτάνη  κύριε Φιοραβάντε- Εκτός τόπου, χρόνου και αληθείας οι  παραληρηματικές  ασυναρτησίες σας»

Αποκλειστικά για να μην δημιουργούνται αλλοιωμένες και παραπλανητικές εντυπώσεις από τις παραληρηματικές ασυναρτησίες του κ. Δημήτρη Φιοραβάντε κατά την συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμης σημειώνουμε τα εξής:

Ουδέν πρόστιμο επιβλήθηκε για την θητεία Παρίση ως Δημάρχου και Κωνσταντάκη ως Πρόεδρου Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. αλλά το επίμαχο διοικητικό πρόστιμο αφορούσε τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής του πρώην Δήμου Σάμης

Ο κος Φιοραβάντες ορίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιου του ενιαίου Δήμου Κεφαλλονιάς ως μεταβατικός Πρόεδρος της πρώην Πολιτιστικής και Τουριστικής Επιχείρησης του Δήμου Σάμης (Κ.Ε.ΤΑ.Π. Σάμης) και με την ιδιότητα αυτή το πρόσωπο του γραφειοκρατικά συνδέθηκε με το επιβληθέν πρόστιμο, το οποίο όταν οριζόταν Πρόεδρος δεν είχε επιβληθεί και αυτονόητα δεν το ανέμενε κανείς

Η τυπική –λογιστική-φορολογική,παύση εργασιών όλων των Επιχειρήσεων των πρώην Δήμων προϋπόθετε απολογισμούς, απογραφές και λοιπά, που δεν είχαν είχαν γίνει από τις προηγούμενες Διοικήσεις, και ως εκ τούτου το τελικό τυπικό «κλείσιμο» αυτών απαιτούσε τεράστια διοικητική προεργασία και γι’ αυτό το λόγο καθυστέρησε να συντελεστεί.

Μόλις ολοκληρώθηκε η ανωτέρω τυπική διαδικασία και οι οφειλές των πρώην Επιχειρήσεων πέρασαν επίσημα στην Κ.Ε. ΔΗ.ΚΕ., ευθύς η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. προχώρησε στην ρύθμιση του επίμαχου προστίμου και ο κος Φιοραβάντες αποδεσμεύθηκε  από κάθε τυπική  σύνδεση του προσώπου του με το συγκεκριμένο χρέος, το οποίο πλέον  κατά νόμον συνδέθηκε με τον επόμενο Πρόεδρο κ. Κωνσταντάκη Άγγελο και πλέον συνδέεται με τον νυν Πρόεδρο κ. Σπυρίδωνα Πεφάνη, χωρίς κανείς φυσικά από τους τρεις παραπάνω να έχει καμία ευθύνη για την δημιουργία του συγκεκριμένου προστίμου, το οποίο επαναλαμβάνουμε σχετιζόταν με την διοίκηση της πρώην Επιχείρησης Σάμης (Κ.Ε.ΤΑ. Π.Σάμης)

Επομένως καθίσταται σαφές ότι η ταλαιπωρία του κ. Δημήτρη Φιοραβάντε οφείλεται σε γραφειοκρατικές εμπλοκές που είναι συνήθεις στη Δημόσια Διοίκηση και ουδεμία πλεκτάνη ασφαλώς υπήρξε εις βάρος του .

Όσο για ορισμένους Δημοτικούς Συμβούλους Σάμης που έσπευσαν να υιοθετήσουν την εκτός τόπου, χρόνου και αληθείας τοποθέτηση του κου Φιοραβάντε τους συνιστούμε λιγότερη εμπάθεια και περισσότερη σοβαρότητα για μην καταντάνε περίγελως, Αν ψάχνουν για σκάνδαλα ας συζητήσουν το τι είχε γίνει στον πρώην Δήμο Σάμης και για ποιο λόγο επιβλήθηκε το πρόστιμο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Αλ. Παρίσης
Δ. Φιοραβάντες