Xύμα και …τσουβαλάτα! O Nαπολέων Bουναπάρτος γράφει στον «H» για τον Kαρέλια, τον Kωνσταντίνο Mητσοτάκη, τον Bαγγέλη Kεκάτο και τον Mέναδρο!

Ο Ανδρέας Καρέλιας Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Καρέλια κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο εργοστάσιο της Καλαμάτας. Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2006.

• O ιδιοκτήτης της γνωστής Καπνοβιομηχανίας Καρέλιας « έδειξε το δρόμο»: Εδωσε και πάλι, ως πριμ, στους εργαζόμενους στην επιχείρησή του 3.000.000 ευρώ! Ενας από τους βασικούς λόγους που η «Καρέλια» παρουσιάζει χρόνο με το χρόνο αύξηση της παραγωγής, παραγωγικότητας και φυσικά των κερδών της! Σου λέει: «Oταν οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι τότε «τα δίνουν όλα» προκειμένου η Επιχείρηση να πάει μπροστά»!

• O Ανδρέας Καρέλιας (φωτό) εκτός από πετυχημένος επιχειρηματίας, πρέπει να είναι και ένας πολύ φιλοσοφημένος άνθρωπος που βλέπει «τα της ζωής» από ένα άλλο διαφορετικό πρίσμα!

• Γράφει, πολύ σωστά, στο άρθρο του «Μεταξύ …Αρίστων» ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κεκάτος («Η» 31.12.2015) πως «Πολιτικός είναι ο Ανθρωπος που έχει σε γενικές γραμμές τη δυνατότητα ή το χάρισμα να δει σήμερα αυτό, που οι περισσότεροι θα δούμε αύριο ή μεθαύριο, ή ενδεχομένως …ποτέ και έχει την ικανότητα να το εφαρμόσει!». Γι’ αυτό αγαπητέ μου και ο Αλκιβιάδης είπε και την περίφημη φράση «Πολιτική εστί προβλέπειν»!..

• Μα καλά, δεν έχει καταλάβει τόσα χρόνια ο Β. Φιορεβάντες (βλέπε άρθρο του στον «Η» 19.12.2015), ότι ο σοσιαλισμός είναι σαν τον ορίζοντα; Oσο τον πλησιάζεις απομακρύνεται;

• Φοβερά εύστοχο αυτό που είπε ο Χάρρυ Κλίν: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Αφρικής που έχει λευκούς κατοίκους!..
• Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποίησε πρόσφατα στην Ερισο η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για να εξετάσει τα προβλήματα της περιοχής. Αυτό από μία πρώτη ματιά είναι θετικό. Όμως στην πολιτική αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, δηλαδή όχι η καταγραφή των προβλημάτων αλλά η επίλυσή τους! Γι’ αυτό και πολλοί κάτοικοι της Ερίσου έλεγαν με νόημα μετά την συνέλευση, πως η «Αφροδίτη  ήλθε, είδε και απήλθε»!..

• Oι «τρεις δρόμοι» από τους οποίους περνάει η πολιτική σήμερα στη χώρα μας: Παραγωγή και ανάπτυξη, αναδόμηση (=επανασχεδιασμός) της «κρατικής μηχανής» και ατελείωτος πόλεμος στη φοροδιαφυγή. Τελεία και παύλα.

• «50-50 το ντέρμπυ με τον Βαγγέλη», δηλώνει στο «ΠΡΩΤO ΘΕΜΑ» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά πως λέμε «δύο κόμματα στη συσκευασία του ενός»!..

• Αυτό το ξέρατε; Oταν έγινε πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (1990-1993) δεν έκανε ούτε υφυπουργό στην κυβέρνησή του τον νεαρό τότε βουλευτή και μετέπειτα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Όταν δε, έγινε πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής (2004-2008), δεν έκανε ούτε υφυπουργό τον νεαρό τότε βουλευτή Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και ο τελευταίος είχε εκλεγεί ως ο βουλευτής με τους περισσότερους σταυρούς!

• Πάντως, μεθαύριο 10 Ιανουαρίου 2015, τελειώνουν τα ψέματα. Θα ξέρουμε αν θα επικρατήσουν στη Ν.Δ. οι Καραμανλικοί ή οι Μητσοτακικοί. Oπότε και θα δρομολογηθούν ανάλογες πολιτικές εξελίξεις…
• Διαβάσαμε στον «Η» ότι ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος θα αναλάβει οσονούπω πρωτοβουλίες για το «μάζωμα» των παλιών παρατημένων αυτοκινήτων -που είναι πάρα πολλά- τόσο στο Αργοστόλι όσο και σε ολόκληρη την Κεφαλονιά, θέμα που είχε θίξει και η στήλη πρόσφατα. Θα περιμένουμε τις ενέργειες του κ. αντιδημάρχου και στη συνέχεια θα του πούμε και ένα μπράβο!

• Κλείνουμε τη στήλη -πρώτη του 2016- με Γιάννη Ρίτσο: «Βρες χρόνο για σκέψη, αυτή είναι η πηγή της δύναμης, βρες χρόνο για διάβασμα αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης, βρες χρόνο ν’ αγαπάς και να αγαπιέσαι, αυτός είναι ο δρόμος προς την ευτυχία»!

 


«Τα δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί»

Νέο δάνειο ύψους 6 εκατ. Ευρώ από τον Δήμο Κεφαλονιάς, για την «αναδιάρθρωση των παλιών δανείων»! Να θυμηθούμε εδώ τον Μένανδρο που έλεγε «Τα δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί». Δηλαδή, Τα δάνεια μετατρέπουν σε δούλους τους ανθρώπους. Oταν δε τα δάνεια αφορούν το «Δήμο», οι αρνητικές συνέπειες -όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό- είναι ακόμα μεγαλύτερες! (αρκετοί Δήμοι της χώρας βρέθηκαν πρόσφατα -από την μία στιγμή στην άλλη- σε κατάσταση πτώχευσης…)

Nαπολέων
Bουναπάρτης