Παρίσης/Λυκούδης-Μιχαλάτος: Η συνεργασία δεδομένη …ζητούμενο η συναίνεση!

«Ζητώ συναίνεση τους τελευταίους μήνες της παρούσας δημοτικής περιόδου, περισσότερο από την μείζονα αντιπολίτευση. Δεν πρέπει να μεζίνουν χαρακιές στα πρόσωπα αυτών που θα κληθούν να διοικήσουν μαζί την Κεφαλονιά από τον Μάιο και μετά». Διονύσιος Λυκούδης, αναπληρωτής δημάρχου, στο Δημοτικό Συμβούλιο 17 Οκτώβρη.

Το μήνυμα Λυκούδη έχει αποδέκτη τη μείζονα αντιπολίτευση και προσωπικά τον επικεφαλής της Θεόφιλο Μιχαλάτο, κυρίως όμως, όπως θα δούμε στη συνέχεια, το εκλογικό σώμα.

Στον απόηχο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά του Αγίου, η δήλωση Λυκούδη συνεχίζει να βρίσκει το Μιχαλάτο στη σιωπή!

Ούτε θετική, ούτε αρνητική ανταπόκριση! Μόνο σιωπή!

Δικαίωμά του βεβαίως και κανείς δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να απαντήσει.

Όμως στην πολιτική η σιωπή μόνο χρυσός δεν είναι και τουναντίον αποτελεί κατά κανόνα …ομολογία!

Ομολογία σε τι στην προκειμένη περίπτωση;

Ότι είναι ήδη συμφωνημένο πως «θα διοικήσουν μαζί την Κεφαλονιά από τον Μάιο και μετά» Παρίσης-Λυκούδης με Μιχαλάτο!

Και μαζί επιβεβαίωση!

Επιβεβαίωση γι’αυτό που «ο κόσμος τόχει τούμπανο» και ο Θεόφιλος το αντιμετωπίζει με βελούδινες ανακοινώσεις περί …«ανεμόμυλων» (20/9/2018):

Δημοτική Αρχή, λοιπόν, και μείζονα αντιπολίτευση τάχουν βρει!

Είναι τελειωμένο, γι’ αυτό και ο Λυκούδης κάνει έκκληση προς τη μεριά Θεόφιλου να υπάρξει συναίνεση έτσι που να μην υπάρξουν προβλήματα στα συμφωνηθέντα και το δημοσιοποιεί, για να γίνει πιστευτός, παραστατικά και με μακάβρια διατύπωση: «Δεν πρέπει να μείνουν χαρακιές στα πρόσωπα αυτών που θα κληθούν να διοικήσουν μαζί την Κεφαλονιά από τον Μάιο και μετά»!

Η έκλυση Λυκούδη και η εκτίμησή του ότι «θα κληθούν να διοικήσουν μαζί την Κεφαλονιά» με το Μιχαλάτο, γίνεται βεβαίως με δύο προϋποθέσεις:

Πρώτον ότι ο Δήμος δεν θα σπάσει και

Δεύτερον ότι οι δύο παρατάξεις θα έχουν την πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πρώτο οσονούπω μένει να επιβεβαιωθεί, ενώ το δεύτερο θα πάει μέχρι το Μάιο και τις δημοτικές εκλογές και εξαρτάται από τον …αστάθμητο παράγοντα της λαϊκής ψήφου και αυτό πάλι υπό μία ακόμη προϋπόθεση: Οτι αμφότεροι θα είναι …υποψήφιοι!

Γιατί με τόσες εκθέσεις και πορίσματα από τους επιθεωρητές κατά της διαφθοράς που κάθε τόσο σκάνε, κανείς δεν ξέρει …τι μέλλει γενέσθαι. 

Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο κατά το Λυκούδη, δεν είναι η συμφωνία με το Μιχαλάτο για την από κοινού διοίκηση του Δήμου, αυτή είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ, αλλά …«η συναίνεση τους τελευταίους μήνες της παρούσας δημοτικής περιόδου»!

Η συμφωνία για την από κοινού διοίκηση του Δήμου είναι δεδομένη ελέω απλής αναλογικής, αν βεβαίως τα πράγματα εξελιχθούν όπως τα ευαγγελίζονται οι δύο άνδρες και αποκάλυψε ο πρώτος, δίχως να διαψεύσει ο δεύτερος.

Ο Λυκούδης πάντως θεωρεί μείζον ζήτημα αυτό το διάστημα και μέχρι το Μάιο τη συναίνεση με το Μιχαλάτο και το λέει μεγαλοφώνως!

Το ερώτημα είναι γιατί;

Για τον απλούστατο λόγο ότι θέλει ο Ανταυτού ήπιο κλίμα και συναίνεση ένεκα βουλευτικών εκλογών και …αδελφού Μπάκη!

Ο Λυκούδης θεωρεί δεδομένη την υποψηφιότητα του αδελφού του, πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε και με την επίσκεψη Μητσοτάκη κι εκεί «παίζει όλα τα λεφτά του»!

Γιαυτό και έχει αρχίσει να επενδύει σε «υπερβολικές ειδήσεις» ακόμη και face news σχεδόν καθημερινά μέσα από το fb σχετικά με δήθεν Δημοτικό έργο, σκορπώντας αφειδώς υποσχέσεις προς το Ληξούρι και τα χωριά που είναι εγκαταλειμμένα στη μοίρα τους τα τελευταία οκτώ χρόνια της διακυβέρνησης Παρίση-Λυκούδη.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η συναίνεση μέχρι το Μάιο, της Δημοτικής Αρχής των Παρίση-Λυκούδη με τη μείζονα αντιπολίτευση του Μιχαλάτου!

Τι φοβάται όμως ο Λυκούδης και δημόσια μιλάει για συναίνεση;

Η μία εξήγηση είναι ότι ο Λυκούδης φοβάται και τον ίσκιο του ακόμη αν οι μη μυημένοι στη συμφωνία …αρπάξουν τα άρματα για να διαψεύσουν το κοινό μυστικό της σύμπλευσης Παρίση-Λυκούδη με Μιχαλάτο και γίνει κόλαση το τοπικό πολιτικό σκηνικό, με αποτέλεσμα τα σκάγια να πάρουν τον αδελφό Μπάκη.

Έτσι λοιπόν (ο Λυκούδης) εκθέτει τη συναίνεση και το Μιχαλάτο στη δημόσια θέα και …«όλοι μαζί στην πίστα» και όποιος δεν γουστάρει …ας μείνει απέξω και να κοιτάζει.

Η άλλη εξήγηση είναι ότι ο Λυκούδης δεν ζητάει τίποτα από το Μιχαλάτο αφού όλα είναι ελεγχόμενα (έτσι βεβαίως πιστεύει…), απλώς θέλει να στείλει το μήνυμα προς όλες τις κατευ-θύνσεις πως …«ό,τι και να γίνει, εμείς θα συνεχίσουμε να κυβερνάμε την Κεφαλονιά», κάνοντας επίδειξη δύναμης με ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές αλλά και τις βουλευτικές (κυρίως) εκλογές!

Ότι και να ισχύει από τις δύο εξηγήσεις, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η φημολογούμενη συνεργασία Παρίση-Λυκούδη με Μιχαλάτο είναι δεδομένη!

Όλα τα υπόλοιπα είναι …να βρισκόμαστε σε κίνηση!

Ακόμα και οι «διαψεύσεις» δευτεροκλασάτων στελεχών και πολύ περισσότερο τριτοκλασάτων ακόμη και κολαούζων.

Βέβαια τον πολυπράγμονα Ανταυτού δείχνει να τον απασχολεί περισσότερο απ’όλα «να μην μείνουν χαρακιές στα πρόσωπα» των συνεταίρων από το αν ο Δήμος θα σπάσει ή όχι, θεωρώντας δεδομένη τη «διοίκηση (από κοινού) της Κεφαλονιάς»!

Και φυσικά θεωρεί δεδομένο ότι όλοι οι συνεταίροι θα είναι παρόντες στις εκλογές δίχως προβλήματα εκλογιμότητας ένεκα δικαστηρίων και πειθαρχικών…

Εκείνο που δεν μας λέει ο λαλίστατος τελευταία Κύριος Ανταυτού και δια της σιωπής του ο συνεταίρος Θεόφιλος τι θα πράξουν αν ο Δήμος σπάσει. Πολύ περισσότερο όταν Παρίσης, Μιχαλάτος, έχουν εκτεθεί επανειλημμένα στον περίγυρό τους και όχι μόνο λέγοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα αποσύρουν το ενδιαφέρον τους από το τοπικό πολιτικό σκηνικό!

A. Παρίσης
Δ. Λυκούδης
Θ. Μιχαλάτος