Τετέλεσται… Νέα βαριά ήττα της Εικοσιμία με 4-0 αυτή τη φορά στις Κεραμειές από τον Αστέρα/Πανόπουλο

Περίπατος του Αστέρα στις Κεραμειές σε ένα παιχνίδι που είχε ενδιαφέρον μόνο για ένα 45’…. Διαδικαστικό το δεύτερο

Ούτε και αυτή την φορά τα κατάφερε η πρωταθλήτρια Κεφαλονιάς-Ιθάκης, ομάδα της Εικοσιμίας, αφού στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 12ουΟμίλου γνώρισε νέα και μάλιστα βαριά, από άποψης τρόπου που ήρθε, αλλά και σκορ, εντός έδρας ήττα από την πολύ καλή ομάδα του Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλου με σκορ 0-4!

Μια ήττα που ήρθε να προστεθεί στις δυο προηγούμενες με Αχαϊκή-Τσιλιβί, ανεβάζοντας τις, στις τρεις συνεχόμενες. Ούτε λόγος πλέον για κάτι καλό στη συνέχεια.

Η ομάδα της Αμαλιάδας, πειθαρχημένη και καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (όσο παίχτηκε βέβαια ποδόσφαιρο), είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας με αποτέλεσμα να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Σπ. Κουστουμπάρδη.

Πέτυχε τέσσερα τέρματα ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμη περισσότερα αν ήταν πιο προσεκτικοί οι επιθετικοί της.

Και όλα αυτά για τα πρώτα 45’ μιας και σε αυτό το διάστημα παίχτηκε ποδόσφαιρο, αφού στο δεύτερο ο Αστέρας σαφώς ικανοποιημένος από το υπέρ του 4-0, κατέβασε ταχύτητα και περισσότερο άλλαζε την μπάλα, διατηρώντας την υπεροχή και λιγότερο να δημιουργεί και να τελειώσει φάσεις!

Σε αυτό το διάστημα η ομάδα της Λειβαθούς απλά παρακολουθούσε και όλοι περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του Γκοβέση προκειμένου να τελειώσουν τα «βάσανα» τους!

Στα αγωνιστικά ο Αστέρας παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο να φύγει από την Κεφαλονιά με το τρίποντο. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο γήπεδο απέναντι σε μια ομάδα σαφώς επηρεασμένη από την κούραση, αλλά και τις δυο προηγούμενες συνεχόμενες ήττες. Αυτό εκμεταλλεύτηκε σίγουρα η έμπειρη ομάδα της Αμαλιάδας και πέρασε περισσότερο εύκολα από όσο περίμενε και η ίδια από τις Κεραμειές.

Δικαιολογίες για τη νέα κακή εμφάνιση δεν υπάρχουν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα πρέπει να σηκώσουν κεφάλι και να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν την παρουσία τους σε αυτή τη σειρά με το κεφάλι ψηλά. Αν δεν αλλάξει κάτι σίγουρα το όνειρο μπορεί να καταλήξει και σε “εφιάλτη”!

Ούτε λόγος για το δίκαιο της νίκης των φιλοξενούμενων που έδειξαν με τη γενικότερη παρουσία τους ότι αξίζουν το ένα από τα δυο «εισιτήρια» που οδηγούν στην Γ’ Εθνική.

Φάσεις και γκολ

Στο 7’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν καλή ευκαιρία για το προβάδισμα. Ο Ψάλτης δεν μπορεί να απομακρύνει, σε μια βαθιά μπαλιά, την μπάλα με το κεφάλι, εκεί ο Παρασκευόπουλος θα πεταχτεί και με κεφαλιά θα προσπαθήσει να περάσει την μπάλα πάνω από τον Κουστουμπάρδη, που είχε διαβάσει τη φάση και πραγματοποιούσε έξοδο. Έτσι ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας θα σώσει προσωρινά με διπλή προσπάθεια.

Νέα ευκαιρία για τον Αστέρα στο 19’, που ήταν πολύ καλός σε αυτό το διάστημα. Σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή, ο Σταθάτος θα σουτάρει από καλή θέση, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και στην επαναφορά της, την ίδια τύχη θα έχει το νέο σουτ του Κολοτούρου, η μπάλα στη συνέχεια καταλήγει στον Μαρκόπουλο που σουτάρει μέσα από την περιοχή και δεξιά με την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία ελάχιστα άουτ, από το δεξί δοκάρι του Κουστουμπάρδη.

Στο 20’ ο Αντ. Κορσιάνος δείχνει να τραβάει τον Σταθάτο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής κ. Γκοβέσης υποδεικνύει πέναλτι. Εκτελεί εύστοχα ο Θ. Αντωνόπουλος για το προβάδισμα του Αστέρα και το 0-1.

Στο 29’ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για υπέρ
τους πέναλτι, όταν ο Αντωνάτος, μέσα στην περιοχή δέχεται ένα τράβηγμα από αμυντικό των φιλοξενούμενων με τον διαιτητή αυτή την φορά να διατάσσει τη συνέχεια του αγώνα.

Το 0-2 για την ομάδα του Αλ. Γαβριλόπουλου θα έρθει στο 30’. Ο Παρασκευόπουλος από δεξιά θα βγάλει ωραία σέντρα στην περιοχή για τον Κολοτούρο και τον τελευταίο να πλασάρει στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κουστουμπάρδη για δεύτερη φορά.

Από το 38’ η ομάδα της Κεφαλονιάς θα συνεχίσει για το υπόλοιπο με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Στεφανάτος θα δει μια δεύτερη αυστηρή κίτρινη (κόκκινη) για ένα φάουλ έξω από την περιοχή και δεξιά πάνω στον Θ. Αντωνόπουλο.

Στο 40’ ο εξαιρετικός Θ. Αντωνόπουλος με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από δεξιά και έξω από την περιοχή, με πολύ φάλτσο θα στείλει την μπάλα στο απέναντι «Γ» της εστίας των γηπεδούχων για το πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα και το 0-3 της ομάδας του!

Στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου και συγκεκριμένα στο 42’ ο Αστέρας θα πετύχει το 0-4, που έμελλε να είναι και το τελικό. Σε μια κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Σταθάτος εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια και με ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Χρηστάτου και αφού πρώτα κοντράρισε στο σώμα του Κουστουμπάρδη καταλήγοντας τελικά σαδιστικά στα δίχτυα για την ολοκλήρωση του θριάμβου του Αστέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την παραμικρή φάση, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει ανούσιο και χωρίς ενδιαφέρον, πραγματική παρωδία μιας και όλοι επιθυμούσαν την ολοκλήρωση του, ώστε να ρίξουν το βάρος στην επόμενη αγωνιστική, όπου οι Αμαλιαδαίοι θα παίξουν ένα πολύ σημαντικό για την πορεία τους παιχνίδι στην Ζάκυνθο με το δυνατό Τσιλιβί.

Όσο για την Εικοσιμία θα πρέπει να ξεπεράσει το συντομότερο τα αρνητικά αποτελέσματα και την κακή της ψυχολογία, πράγμα αρκετά δύσκολο, τουλάχιστον άμεσα, μιας και την Τετάρτη στα πλαίσια της 4ηςαγωνιστικής θα ταξιδέψει στην Κάτω Αχαγιά αντιμέτωπη με την τοπική Αχαϊκή.

Διαιτητής ο κ. Δημ. Γκοβέσης με βοηθούς τους κ.κ.  Δ. Βεργέτη και Γ. Παλαμίδα από την Αρκαδία.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Ψάλτης, Αποστολάτος, Ντουκάι (83’ Τανουσάι), Αντωνάτος (75’ Γρηγοράτος), Κορσιάνος (66’ Πολλάτος Διον.), Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Χρηστάτος, Στεφανάτος, Γερασιμάτος.

Αστέρας Αμαλιάδας (Α. Γαβριλόπουλος): Αντωνόπουλος Ανδρ., Μπουτσικάκης, Αντωνόπουλος Αθ. (46’ Λόξας), Μπαρδούσης, Μπράβος (66’ Ζώντος), Μπουρούκης, Σταθάτος (66’ Βραχνής), Δούλος, Κολοτούρος, Μαρκόπουλος, Παρασκεύοπουλος.


 

Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΗ: Τρομερό φινάλε και 2-2 με Αχαϊκή!

 

“Χιτσκοκικό φινάλε στον Πλάνο”

Απίστευτο φινάλε επιφύλασσε ο σημερινός αγώνας μπαράζ μεταξύ του ΑΟ Τσιλιβή και της Αχαϊκής στη Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα, το ματς ήταν 1-1 έως το 90΄ όταν ο Αγγελόπουλος με καταπληκτικό γκολ έκανε το 1-2 και ο Νικολόπουλος με άψογη εκτέλεση φάουλ το τελικό 2-2 στο 90΄+ 5΄!!!
Μετά το σφύριγμα της λήξης από τον Κόλλια έγιναν επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου. Όλα ξεκίνησαν με τη λήξη του αγώνα και τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για το χρόνο της καθυστέρησης που κράτησε ο διαιτητής. Τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων το συμβάν έληξε.
Άγρια ομορφιά είχε το παιχνίδι στο Τσιλιβή που ξεκίνησε με ένα γρήγορο γκολ (6΄) με τον… συνήθη ύποπτο Τάσο Καρρά.

Ο επιθετικός της Αχαϊκής πέτυχε το 4ο  γκολ του στα μπαράζ (1 στην πρεμιέρα με Εικοσιμία, και τα 2 με τον Αστέρα Αμαλιάδας στην Κ.  Αχαγιά και 1 σήμερα στο Τσιλιβή). Αυτό όμως που μένει από το γκολ του Καρρά είναι ο τρόπος που το πανηγύρισε.

Μόλις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ήρθε προς την πλευρά που ήταν οι δημοσιογράφοι, σήκωσε τη φανέλα του  κι από μέσα φορούσε μπλούζα με τη φωτογραφία του Λεωνίδα Κουτσούκη κι έγραφε: “ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ“. Μπράβο στο νεαρό επιθετικό της αχαϊκής ομάδας!!!
Στη συνέχεια το Τσιλιβή προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς, όμως χωρίς αποτέλεσμα, σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο.
Στην επανάληψη το Τσιλιβή μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι έδειχνε ότι ήθελε την  ισοφάριση, ενώ η Αχαϊκή… μάλλον είχε μείνει στα αποδυτήρια!!!
Τελικά θα ευτυχήσει να ισοφαρίσει στο 53΄ με τον Σάκη Γεωργίου.
Ο τεχνικός της Αχαϊκής, Μίλτος Γκόφας (έπαιζε με τρεις σημαντικές απουσίες) “αναγκάστηκε” να ρίξει στη μάχη τον τραυματία Αγγελόπουλο (68΄) και δικαιώθηκε, αφού ο έμπειρος παίκτης στο 90΄ με ένα φοβερό γκολ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (1-2).

Όμως το Τσιλιβή και πάλι θα βρει δίχτυα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κώστα Νικολόπουλου!!!
Οι γηπεδούχοι (ορθώς) διαμαρτύρονται στη φάση του 60΄ όπου ο Κάρδαρης θα βρει ωραία τον Νικολόπουλο στην αντίπαλη περιοχή και ο τελευταίος πριν σουτάρει θα βρεθεί στο έδαφος από σπρώξιμο του Πετρόπουλου. Καθαρή περίπτωση πέναλτι!!!
Α.Ο. Τσιλιβί (Δ.Μουζάκης): Κλάδης Β., μαυρίας, Κωστακιώτης, Κόκας, Κλάδης Αγ., Κάρδαρης (83΄ Μπάστας), Τσιριγώτης (37΄ λ. τρ.  Τσάνης), Γεωργίου, Καραμαλίκης, Νικολόπουλος, Κακολύρης (73΄ Σταμίρης).
Αχαϊκή (Μ. Γκόφας): Δρακόπουλος, Ντάζος, Στεφανόπουλος, Πετρόπουλος, Τσολόπουλος, Δενδρινός, Βαβάτσικος (68΄ Αγγελόπουλος), Γεωργόπουλος, Καρράς, Μαντάς (73΄ Λιβάνης), Αποσκίτης (90΄ + 2΄ Λιάκος).

Φώτο