ΤΕΛΙΚΑ ο αχός από το νέο πόρισμα των Ράμπο κατά της διαφθοράς για τα πέντε στελέχη του καθεστώτος της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τη νομιμότητα των διαγωνισμών για τις παραλίες το 2017, δεν λέει να κοπάσει.

Έξι ημέρες μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου στο Documento το θέμα βρίσκεται στην τοπική επικαιρότητα και τέσσερα είναι τα θέματα που κυριαρχούν:

Πρώτο θέμα που συζητιέται: Η Βαβέλ που επικρατεί στο Μέγαρο, όπως ήταν και ο χθεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος του «Η».

Από τις ελάχιστες φορές στην 8χρονη θητεία Παρίση εμφανίζεται στη δημοτική του ομάδα …διγλωσσία! Και δεν είναι τυχαίο ότι εμφανίζεται σ’ ένα μείζον θέμα αυτό της παραπομπής πέντε κορυφαίων στελεχών της Δημοτικής Αρχής!

Με δυό λόγια η ουσία του θέματος είναι ο υπότιτλος του χθεσινού πρωτοσέλιδου:

«Επιτέλους αποφασίστε: Νόμιμη ή παράνομη η διαδικασία εκμίσθωση των παραλιών το 2017;».

Άλλη η επίσημη γραμμή της Δημοτικής Αρχής διά των (δύο) δελτίων Τύπου που συνοψίζεται: «Καμία παρανομία και αν υπήρξε τα ίδια κάνει και η Κρατική Κτηματική Υπηρεσία» και συμπληρωματικά πως «Εμείς συνεχίζουμε ότι βρήκαμε» εννοώντας …από τους πρώην Δήμους!

Και άλλη η θέση των παραπεμπομένων, τουλάχιστον της Γαρμπή και του Κωνσταντάκη που συνοψίζεται στην παραδοχή μεν της παράνομης διαδικασίας (!) αλλά …με αφελή επιχειρηματολογία που ενδέχεται να τους οδηγήσει σε περιπέτειες. Γιατί σίγουρα δεν είναι σοβαρό επιχείρημα «έτσι τα βρήκαμε έτσι τα κάναμε» ή το ακόμα καλλίτερο …«ψηφίζουμε ό,τι μας φέρνουν οι Νομικές Υπηρεσίες»!

Βέβαια χθες αποδομήσαμε το επιχείρημα πως «έτσι τα βρήκαμε έτσι τα κάνουμε», παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι «δεν τα παρέλαβαν έτσι» αφού τα δύο πρώτα χρόνια της δημοτικής θητείας Παρίση το 2011 και το 2012 οι διαγωνισμοί για τις παραλίες γινόταν …σύμφωνα με το νόμο!

Δεύτερο θέμα που συζητιέται: Η πρωτοφανής επίθεση της Δημοτικής Αρχής εναντίον της εφημερίδας Documento που το μόνο της έγκλημα ήταν …να κάνει τη δουλειά της. Η εφημερίδα δημοσίευσε ρεπορτάζ στηριγμένο στην Εκθεση των Επιθεωρητών κατά της Διαφθοράς.

Μέγα λάθος της Δημοτικής Αρχής!

Την ώρα που δεν απαντάει για την ουσία της υπόθεσης αν ήταν δηλαδή νόμιμη ή παράνομη η διαδικασία εκμίσθωσης των παραλιών το 2017, προσπαθεί με παιδαριώδη τρόπο να κάνει αντιπερισπασμό και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι …να ανοίξει μέτωπα!

Τα βάζει με την εφημερίδα αποκαλώντας την …«παρακρατική» και ανοίγει μέτωπο με τον Βαξεβάνη!

Τα βάζει με το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) απειλώντας τους Επιθεωρητές πως «είναι εξαιρετικά πιθανόν οι φερόμενοι ως διώκτες να μετατραπούν σε κατηγορούμενους» και ανοίγει μέτωπο με τους Ράμπο κατά της Διαφθοράς όταν μάλιστα έχει υποθέσεις που εκκρεμούν!

Τα βάζει με την ίδια την Κυβέρνηση μιλώντας για «μακρύ χέρι του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ» και ανοίγει μέτωπο με την Κυβέρνηση, που μόνο ριγμένο δεν έχει τον Δήμο Κεφαλονιάς, με τελευταία την έκτακτη επιχορήγηση για την ολοκλήρωση της ξεχασμένης πλατείας των Βλαχάτων!

Ειλικρινά είναι να απορείς «με τα μυαλά που κουβαλάνε» κάποιοι μέσα στο Μέγαρο θεωρώντας πως ο Δήμος και συνολικά η Αυτοδιοίκηση είναι κάτι σαν το facebook και τα βοθροσάιτ, να παίρνεις ένα υπολογιστή και να γράφεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι! Να γιατί θα συνεχίσουμε να αναρωτιόμαστε: «Καλά δεν υπάρχει ένας …σώφρων στο Μέγαρο»; Πολύ περισσότερο όταν ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης δείχνει προ πολλού να έχει παραδώσει τα ηνία του Δήμου και να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα …να διασύρεται από «τα δικά του παιδιά»!

Τρίτο θέμα που συζητιέται: Η προσπάθεια εμπλοκής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στις πομπές του Δήμου Κεφαλονιάς.

Πάντως όσο και να ψάχτηκε να βρεθεί η συγκεκριμένη απόφαση της ΚΕΔΕ δεν βρέθηκε….

Αλλά και να υπάρχει απόφαση της ΚΕΔΕ που υπερασπίζεται το Δήμο Κεφαλονιάς, επί της ουσίας δεν σημαίνει τίποτα, το αντίθετο μάλιστα ή όπως συζητιέται στην πιάτσα …«Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»!

Πολύ περισσότερο ισχύει το προηγούμενο αφού όπως δημοσιεύτηκε με βάση τα στοιχεία της έκθεσης πεπραγμένων των επιθεωρητών του δημοσίου για το 2017…

«Οι Δήμοι είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά»!

Αλλά κι έτσι να μην είναι:

Από πότε η ΚΕΔΕ υποκαθιστά τους θεσμούς της πολιτείας και βασικά τη δικαιοσύνη και τους ανεξάρτητους θεσμούς όπως το ΣΕΕΔΔ;

Άλλο ένα σφάλμα της δημοτικής ηγεσίας να εμπλέξει στα δικά της προσωπικά προβλήματα την ΚΕΔΕ και πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα της βγει σε καλό.

Και ακόμη:

Γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα η απόφαση και αντί αυτού βγαίνουν …σχετικά δημοσιεύματα και μάλιστα σε φιλικά προς το Μέγαρο Μέσα; Ουδείς σώφρων δεν υπάρχει στο Μέγαρο να σκεφτεί ότι ακόμα και να υπάρχει η απόφαση της ΚΕΔΕ, ακόμα και να είναι προς το συμφέρον της Δημοτικής Αρχής …την καίνε την απόφαση και «την υποστήριξη» της ΚΕΔΕ;

Τέταρτο θέμα που συζητιέται: Η προσπάθεια συμψηφισμού της νέας παραπομπής σε Δικαιοσύνη και Πειθαρχικό πέντε κορυφαίων στελεχών της Δημοτικής Αρχής με τις δικαστικές περιπέτειες του Μιχαλάτου και την παραπομπή του (μαζί με άλλους) για να δικαστεί για κακουργηματική απιστία εις βάρος του πρώην Δήμου Λειβαθούς.

Πάλι θα το πούμε: Καλά, δεν υπάρχει ένα σώφρων εκεί στο Μέγαρο που να σκεφτεί αυτό που σκέφτηκαν οι πάντες με το που διάβασαν την προσπάθεια συμψηφισμού στο 1ο δελτίο Τύπου;

Ότι δηλαδή …είναι για ξεκάρφωμα η προσπάθεια συμψηφισμού των δύο υποθέσεων και η εμπλοκή του ονόματος του Μιχαλάτου;

Και αυτό έγινε γιατί το τελευταίο διάστημα έχουν φουντώσει οι φήμες για σύμπλευση Μιχαλάτου με Παρίση λόγω της χαλαρής αντιπολιτευτικής στάσης του πρώτου;

Και ότι η απλή αναλογική ευνοεί την εκλογική συμπόρευση;

Όλα αυτά τα απλά ερωτήματα είναι αυτονόητα για τον κάθε ένα απλό πολίτη αλλά όχι γι’ αυτούς που καθορίζουν την επίσημη γραμμή του Μεγάρου!

Έτσι που …«ξεχνάνε» πως στην υπόθεση της παραπομπής για κακουργηματική απιστία εις βάρος του πρώην Δήμου Λειβαθούς εμπλέκονται και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Δημοτικής Αρχής αντιδήμαρχοι μάλιστα Κεκάτος και Κουρκουμέλης!

Πέμπτο θέμα που συζητιέται: «Τα φαντάσματα» και «οι εχθροί» που βλέπει η Δημοτική Αρχή και τα εμπλεκόμενα στελέχη της στην υπόθεση δεν πείθουν. Το αντίθετο μάλιστα επιτυγχάνεται. Να επιβεβαιώνεται πως …στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας ακολουθείται μια ολέθρια για τη Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της γραμμή.

Από το 1ο δελτίο Τύπου η Δημοτική Αρχή προσπάθησε, εκτός των άλλων, να περάσει τη γραμμή της …συνωμοσίας.

«Η «παρακρατική» εφημερίδα Documento, γνωστή στο πανελλήνιο ως το «μακρύ χέρι» του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται με το γνωστό σκανδαλοθηρικό της τρόπο στο Δήμο Κεφαλλονιάς .

 «Ούτε μας τρομάζουν, ούτε μας τρομοκρατούν, όπως ελπίζουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Τα πορίσματα είναι κυριολεκτικά, σε νομικό επίπεδο, για τα «σκουπίδια».

«Η παρούσα πολιτική «ανωμαλία» είναι θέμα μηνών να ολοκληρώσει τον κύκλο της».

Για να συμπληρωθεί στο 2ο δελτίο Τύπου:

«Η «έγκριτη» εφημερίδα αποδεδειγμένα πλέον υπηρετεί σκοπιμότητες, «εκτελεί» εντολές».

Και να ολοκληρωθεί η θεωρία της συνωμοσιολογίας με τις «οργισμένες» δηλώσεις παραπεμπομένων στελεχών στην ίδια γραμμή.

Κωνσταντάκης: «Κάποιοι χαφιέδες φρόντισαν για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα να μας κάνουν πρωτοσέλιδο σε Αθηναϊκές φυλλάδες».

Γαρμπή: «Παίζεται ένα βρόμικο πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες μας».

Παπαδάτος: «Ό,τι και να σκαρφιστούν, όποια σκευωρία και να σκαρώσουν, όσο και να προσπαθήσουν να μας εξουθενώσουν με στημένα δημοσιεύματα χαφιεδίστικου τύπου».

Τελικά τι επιτυγχάνεται με αυτή την ταχτική της δημοτικής ηγεσίας να μην ενδιαφέρει «το περιεχόμενο» αλλά …«ο ταχυδρόμος» και να στοχοποιούνται …«φαντάσματα»;

Απλά επιβεβαιώνεται πως η ίντριγκα είναι συστατικό στοιχείο του δημοτικού καθεστώτος!

Αντί να ψάχνουν «φαντάσματα» και «χαφιέδες» αλλού, ας κοιτάξουν δίπλα τους, γύρω τους!

Δεν έβγαλαν κανένα έγκυρο συμπέρασμα με την περίπτωση του «Σκανδάλου ΞΕΝΙΑ» που θάφτηκε από Μιχαλάτο (ο οποίος το «αποκάλυψε» και μετά από αυτό …απόλυτη σιωπή έτσι που να δείχνει ότι έγινε …κατά λάθος) και Δημοτική Αρχή γρήγορα-γρήγορα, όταν αποκαλύφθηκε πως η καταγγελία για την οικονομική διαχείριση στον πρώην Δήμο Λειβαθούς είχε σταλεί στον εισαγγελέα και τους επιθεωρητές από το fax του …αντιδημάρχου Ματιάτου στο ΞΕΝΙΑ!

Έκτο θέμα που συζητιέται:

Η τελική πεποίθηση στον κόσμο είναι πως η Δημοτική Αρχή βρίσκεται με αφορμή το νέο Πόρισμα σε απόλυτη κρίση ταυτότητας!

Η Δημοτική Αρχή «πελάγωσε» με το που δημοσιοποιήθηκε το Πόρισμα.

Και να φανταστείτε ότι, όπως …ομολόγησε η Γαρμπή, γνώριζε προ πολλού το Πόρισμα και δεν είχε προετοιμαστεί για το πώς θα αντιμετωπίσει την τυχόν δημοσιοποίηση του θέματος.

Και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχουν έλθει τα καλύτερα που έχουν να κάνουν με τους ελέγχους των δύο εβδομάδων το καλοκαίρι…

Έτσι η Δημοτική Αρχή δείχνει …«πελαγωμένη»!

Δείχνει σε …πανικό, λες και φοβάται κάτι χειρότερο πως έρχεται!

Δεν ξέρει …«με ποιόν να πάει και ποιόν ν’ αφήσει» και δείχνει ανίκανη να χαράξει μία και ενιαία υπερασπιστική γραμμή που να είναι αξιόπιστη γι’αυτά που ήλθανε και κυρίως …γι’αυτά που έρχονται!

Στην πιάτσα αυτό που ακούγεται είναι πως αυτό θα ήταν η μοναδική σωτήρια λύση για τον Παρίση!

Να παραιτήσει ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ με έρευνες και Πορίσματα!

Σιγά …τα αίματα, θα πείτε! ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!

Πού ο Παρίσης νάχει τα κότσια για κάτι τέτοιο!

Η εποχή που ήταν Γνήσιος όνομα και πράμα, έχει προ πολλού παρέλθει…

Aλ. Παρίσης