Εντάξει, ο κ. Μοσχονάς πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και στέλεχος της παράταξης Παρίση δεν επιθυμεί να απαντήσει στην αποκάλυψη (πάντα με στοιχεία) του «Η» πως «Από την Διαύγεια φαίνεται ότι άλλος πήρε τα λεφτά για την μετεγκατάσταση του περιπτέρου του Παναγή Πεφάνη» και όχι …ο Παναγής Πεφάνης που έπρεπε.

Τέσσερα πρωτοσέλιδα του «Η» στις 21, 22 και 26 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου ο άλλοτε λαλίστατος κ. Μοσχονάς τα έκανε γαργάρα.

Ο κ. Δήμαρχος όμως γιατί καλύπτει τον κ. Μοσχονά;

Ο λαλίστατος στα facebook Ανταυτού κ. Λυκούδης απαξιεί να απαντήσει σε μια καραμπινάτη ενέργεια κακοδιαχείρισης με άγνωστες τις συνέπειες, ίσως λόγω της εναγώνιας προσπάθειάς του να περισώσει την καταρρέουσα Δημοτική Αρχή εν όψει δημοτικών και βουλευτικών εκλογών.

Ό,τι και να υποθέσουμε είναι λίγο. Είναι πρωτοφανές!

Και όχι τίποτε άλλο, αλλά οσονούπω θα έλθουν και τα πορίσματα από τους ελέγχους των ράμπο πέρυσι το καλοκαίρι και αν είναι επιβαρυντικά για τον εκλεκτό της Δημοτικής Αρχής πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου …χαιρέτα μου τον πλάτανο!

Το νέο επεισόδιο στην ιστορία των γκρίζων σελίδων στη διαχείριση των οικονομικών του Λιμενικού Ταμείου ήλθε την περασμένη Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Με 6 αποφάσεις του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μοσχονάς έκανε ισάριθμες απευθείας αναθέσεις συνολικής αξίας 103.582,69 ευρώ !

Δεν ξέρουμε αν αποτελεί ρεκόρ απευθείας αναθέσεων, αλλά σίγουρα είναι πρόκληση.

Για τους εξής λόγους:

Τρεις απευθείας αναθέσεις αξίας 45.426,69 ευρώ έγιναν στον προνομιακό ηλεκτρολόγο του κ. προέδρου που ο Θεός ξέρει πόσες έχει πάρει στη διάρκεια της τρίχρονης θητείας του.

Από αυτά τα 4.849,40 ευρώ δοθήκανε άλλη μία φορά για «εργασίες επισκευής και συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού λιμένος Φισκάρδου»!

Και 40.577,29 ευρώ δόθηκαν για το λιμάνι του Ληξουριού.  Αν μαζευτούν όσα λεφτά έχουν δοθεί στη θητεία του κ. Μοσχονά για τον ηλεκτροφωτισμό του λιμανιού του Ληξουριού ίσως να φτιαχνόταν νέο δίκτυο!

19.639,57 ευρώ πήγαν λέει για …«εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού περιοχής Λιμενοβραχίονα Ληξουρίου» και …ο Θεός βοηθός!

20.937,72 ευρώ πήγαν για …«εργασίες αντικατάστασης φωτιστικών στα Λεγατάτα» και πάλι …ο Θεός βοηθός!

Οι άλλες τρεις απευθείας αναθέσεις έγιναν σε εταιρεία που τουλάχιστον ως φορολογική έδρα εμφανίζει την …Γλυφάδα!

Ειλικρινά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά μπροστά στην απροκάλυπτη ενέργεια του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους ντόπιους επαγγελματίες και να απευθύνεται σε κάποιους στη …Γλυφάδα, είτε για να κάνουν την μόνωση στο κτίριο του Λιμεναρχείου (17.112 ευρώ παρακαλώ…) και του Λιμενικού Ταμείου (άλλα 18.104 ευρώ…), είτε για να αποκαταστήσουν το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων με 22.940 ευρώ!

Σύνολο οι τρεις απευθείας αναθέσεις στον επιχειρηματία από …την Γλυφάδα 58.156 ευρώ!!!

Η μόνη εξήγηση που υπάρχει είναι  ότι σε Αργοστόλι και σε ολόκληρη την Κεφαλονιά δεν υπάρχει επαγγελματίας που να κάνει μονώσεις στις πλάκες των κτιρίων, ούτε και για να μπορεί να επισκευάσει το Φανάρι!!!

Και καλά ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και η Δημοτική Αρχή έχουν κάθε λόγο να σωπαίνουν για το που πήγανε τα 1.240 ευρώ της μετακίνησης του περιπτέρου του Παναγή Πεφάνη και γιατί δοθήκανε 53.156 σε επαγγελματία εκτός Κεφαλονιάς και άλλα 45.426,69 ευρώ δοθήκανε στον ίδιο πάντα ηλεκτρολόγο.

70 όμως ημέρες πριν τις εκλογές είναι πρόκληση η αξιωματική αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Θ. Μιχαλάτο που θα είναι γι’ άλλη μία φορά υποψήφιος και ο οποίος έχει χρηματίσει για χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου και με στελέχη του εμπορικού συνδικαλιστικού κινήματος ως συνεργάτες  επίσης …να σιωπά για την προκλητική μεταχείριση των επαγγελματιών από τη Δημοτική Αρχή και την απαξίωσή τους με απευθείας αναθέσεις εκτός Κεφαλονιάς!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Να σημειωθεί ότι Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018, ανατέθηκαν και …βεβαίως ήδη έχουν εξοφληθεί με διαδικασίες fast track στον ίδιο “εργολάβο Γλυφάδας” (προσωπικά στον ίδιο και όχι στην ΟΕ που συμμετέχει), η σύνταξη τοπογραφικών υποβάθρων λιμενικών εγκαταστάσεων Αργοστολίου και  Σάμης Σύμβαση 4.900 Ε + ΦΠΑ (έχουν πληρωθεί από 14/12/18 τα 4.253 Ε), η μελέτη βυθομέτρησης του Κόλπου της Αγοράς Αργοστολίου 14.500 ευρώ + ΦΠΑ (έχει εξοφληθεί από 14/12/18), καθώς και η έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης για το Λιμεναρχείο Αργοστολίου 4.340 Ε με ΦΠΑ (έχει εξοφληθεί από 7/11/18).

(Πόσα χρόνια είπαμε ότι περιμένει ο Παναγής ο Περιπτεράς να πάρει τα έξοδα μετακόμισης του Περιπτέρου; Από το 2016; Και μιλάμε για καμιά 1200αριά Ευρώ, όχι για δεκαριές και κατοσταριές;)…

Α. Μοσχονάς
Παν. Πεφάνης