Συναγερμός έχει σημάνει στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αργοστολίου, καθώς εκεί έχει μεταφέρθηκε σήμερα μιά 26χρονη Κεφαλονίτισσα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Ηρθε στην Κεφαλονιά από το Λονδίνο μέσω Αθηνών.

Συγκεκριμένα, γύρω στη 1 μ.μ. η νεαρή κοπέλα από το Αργοστόλι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με πυρετό και καταρροή και άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός αντιμετώπισης (πρωτόκολλο) για το περιστατικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Η κοπέλα, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Μεγάλη Βρετανία και επέστρεψε μέσω Λονδίνου στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Κεφαλονιά πριν τέσσερις μέρες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρέμεινε στο σπίτι της δύο ημέρες με πυρετό μέχρι σήμερα το μεσημέρι, που πλέον θορυβημένο το οικογενειακό της περιβάλλον την μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Η κοπέλα, αφού έκανε όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται στην περίπτωση αυτή, νοσηλεύεται στην παλιά Μαιευτική Κλινική στο Νοσοκομείο μας, η οποία έχει διαμορφωθεί για την αντιμετώπιση και νοσηλεία τέτοιων περιστατικών.

Επιπλέον, οι γιατροί πήραν δείγμα της ασθενούς το οποίο θα σταλεί στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τη νόσο του κορονοϊού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα μέσα στο επόμενο 2ήμερο.

Στο Νοσοκομείο επίσης εξετάζονται και μέλη της οικογενείας της κοπέλας, με τα οποία έχει έρθει σε επαφή.

Δ.Δ.-
Περισσότερα στον αυριανό «Η»