«Έφυγε» η συγγραφέας Διονυσία-Πουλάκη-Κατεβάτη

«Εφυγε» το πρωϊ της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, πλήρης ημερών, η συμπατριώτισσά μας συγγραφέας Διονυσία Πουλάκη-Κατεβάτη, η Νιόνια όπως την έλεγαν οι δικοί της άνθρωποι, από την Αγία Ευφημία.

Η Διονυσία Πουλάκη-Κατεβάτη γεννήθηκε στην Αγία Ευφημία, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. Ηταν καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας και εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη.

Ανέπτυξε έντονη κοινωνική δραστηριότητα αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση του Ορφανοτροφείου και του Βρεφοκομείου στο Αργοστόλι, τα κρίσιμα χρόνια της μετασεισμικής περιόδου. Η ίδια, σε άρθρο της που δημοσίευσε στον «Ηερήσιο» είχε γράψει σχετικά: «…Πήγα και έζησα με τα παιδιά, με τα προβλήματά τους, με τις φροντίδες τους, με τις αρρώστιες τους με τις επιθυμίες τους αλλά και με χαρές! Δέκα χρόνια! Και με τα προβλήματα στέγασης μας, αφού όταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου, το Ορφανοτροφείο στεγάζονταν σε ένα λυόμενο του στρατού, ήταν η μετασεισμική χρονική περίοδος(1956-1966)».

Το 1968 παντρεύτηκε το γιατρό Κατεβάτη από τη Λειβαθώ και από τότε ζούσε μεταξύ Κεφαλονιάς και Αθήνας.

Το 1990 ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ένωσις Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος» και της «Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων», ενώ συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Fizet Membership Directory. Είχε αναπτύξει έντονη πολιτιστική δράση τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην Αθήνα και ήταν επίσης επί σειρά ετών μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Πολιτιστικών Συλλόγων «Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών» και «Ένωση Απανταχού Πυλαρέων».

Είχε πλούσιο συγγραφικό έργο με τα βιβλία της «Προσεισμική Κεφαλλονιά» και «Πένα Κεφαλλονίτικη Λόγος Περιπλανώμενος». Υπήρξε αρθρογράφος του «Ημερήσιου» ενώ αρθογραφούσε και σε αθηναϊκές εφημερίδες, καθώς και στον Εθνικό Κύρικα της Νέας Υόρκης.

Υπήρξε φανατική κυνηγός μαζί με το σύζυγό της και είχε βραβευθεί για τις επιδόσεις της από Κυνηγητικούς Συλλόγους.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας, στο χωριό της.

Ο «Η»στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Δ.Δ.-