«Αλλαγή σκυτάλης» στην ηγεσία της Παράταξης του Στέλιου Σπαθή

Στ. Σπαθής

«Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής Στέλιος Σπαθής αποχώρησε και αναλαμβάνει τα ηνία ο Γιώργος Καβαλλιεράτος.

Την περασμένη Κυριακή, λίγο πριν την έναρξη της Ειδικής Συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Καβαλλιεράτος παρέδωσε στον πρόεδρο της Συνεδρίασης Σπύρο Σπαθή, το Πρακτικό της Παράταξης, που ενημέρωνε την αποχώρηση του Στέλιου Σπαθή από επικεφαλής και την ομόφωνη απόφαση των μελών της να αναλάβει στη θέση του ο Γιώργος Καβαλλιεράτος.

Πριν από αυτό, στην Ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Παναγή Δρακουλόγκωνα στις 17/12/2023, ο Στέλιος Σπαθής δεν είχε παραβρεθεί και ορκίσθηκε ο πρώτος αναπληρωματικός της Παράταξης “Ανοικτοί Ορίζοντες” Γεράσιμος Σπαθής (ξάδελφος του Στέλιου).

Οι “Ανοικτοί Ορίζοντες” είχαν διεκδικήσει υπό την ηγεσία του Στέλιου Σπαθή το Δήμο Σάμης το 2019 που ηττήθηκε από το τ. δήμαρχο Γεράσιμο Σπαθή και στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, που ηττήθηκαν από τον νυν δήμαρχο Παναγή Δρακουλόγκωνα.

Μετά από τις δύο αυτές συνεχόμενες ήττες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέλιος Σπαθής, αμέσως μετά τις εκλογές, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των ηττών, θεώρησε ότι ο δικός του “κύκλος” ως επικεφαλής της Παράταξης έκλεισε και παρέδωσε τα ηνία στο Γιώργο Καβαλλιεράτο.

Γ. Καβαλλιεράτος