Αναζητούνται 4 πυλώνες φωτισμού στο Λιμάνι του Πόρου- Ο ευρών αμειφθείσεται!!

Με τίτλο «Αναζητούνται 4 πυλώνες φωτισμού στο λιμάνι του Πόρου – Ο ευρών αμειφθείσεται!!» έγινε από το kefaloniapress η ακόλουθη ανάρτηση του …«Φαστίδιου»:

  • Με την 52/18 απόφαση (ΑΔΑ: Ω3ΑΥΟΡΗ0-Α3Γ) του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αλέξη Μοσχονά η οποία εκδόθηκε στις 30/4/2018, έγινε η απευθείας ανάθεση (βεβαίως, βεβαίως …απευθείας ανάθεση, τι άλλο;) «για την προμήθεια 4 πυλώνων φωτισμού στη παραλιακή ζώνη λιμένος Πόρου» ποσού 3.000 €.
  •  Με την 1230/30-4-2018 σύμβαση (ΑΔΑ: 67ΠΣΟΡΗ0-ΛΧ2) ανατέθηκε η προμήθεια η οποία θα έπρεπε να γίνει μέχρι τις 3/5/2018, ουσιαστικά δηλαδή μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες αφού μεσολαβούσε η πρωτομαγιά.
  •  Με το 182 β/ 2018 χρηματικό ένταλμα (ΑΔΑ: 6Γ11ΟΡΗ0-Ε46) το οποίο εκδόθηκε στις 7/5/2018 πληρώθηκε ο ηλεκτρολόγος και αφού υπήρξε «βεβαίωση καλής εκτέλεσης έργου» από την αρμόδια επιτροπή που αποτελείται από υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου.

Ας σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα (30/4/2018) με την ανάθεση για τους πυλώνες, έγινε και δεύτερη απευθείας ανάθεση (ΑΔΑ: 75Θ (ΟΡΗ0-8ΣΛ) αξίας 1.712 €, «για επισκευή και συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού λιμένος Πόρου» η οποία και έπρεπε να εκτελεστεί μέχρι τις 7/5/2018.

Και η πλερωμή στο μπίτσι φυτίλι!

Πράγματι στις 7/5/2018, δηλαδή την ίδια ημέρα ολοκλήρωσης της επισκευής και συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του λιμανιού του Πόρου,σύμφωνα με την «βεβαίωση καλής εκτέλεσης έργου» και το 180β/2018 χρηματικό ένταλμα (ΑΔΑ: Ω9Σ ΠΟΡΗ0-Ψ4Η) έγινε και …η πληρωμή!!!

Και τώρα το …φαστίδιο!

Είναι ίσως περιττό να πω …αλλά θα το πω, ότι η ανάθεση έγινε στον προνομιακό ηλεκτρολόγο των αναθέσεων του κ. Μοσχονά ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο( απ’ όταν ανέλαβε ο σημερινός πρόεδρος), έχει πάρει 19 απευθείας αναθέσεις αξίας 48.915,20 €.

Είναι απορίας άξιο πότε αλήθεια προλαβαίνουν εφκικοι εφτου οι υπάλληλοι της επιτροπής παραλαβής των προμηθειών του Λιμενικού Ταμείου να τρέχουν από Κεφαλονιά σε Ιθάκη και από Ιθάκη σε Κεφαλονιά και από Αργοστόλι σε Ληξούρι και από κει στο Φισκάρδο και μετά στη Σάμη και τον Πόρο και να κάνουνε αυτοψίες εκδίδοντας βεβαιώσεις «καλής εκτέλεσης έργου» …με τον οργασμό των απευθείας αναθέσεων του κ. Προέδρου! Ειναι να μη τσου ‘χει έρτει το φαστίδιο; Μπρρρρρρρρρρρ…

Οι πληροφορίες πάντως που έρχονται από τον Πόρο είναι ότι οι Ποριώτες ψάχνουν όλη την παραλιακή ζώνη του λιμανιού εδώ και 20 ημέρες, να βρουν που τοποθετήθηκαν οι 4 νέοι, ολοκαίνουργοι, πυλώνες και που- καπάκι- γινήκανε και οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του δικτύου. Ψάχνουν, ψάχνουν, νέοι, γέροι, γυναίκες και παιδιά.. και πυλώνες δεν βλέπουν! Για αυτό και ανακοινώνουν: Ο ευρών αμειφθείσεται!

Οποιος εύρει τσου 4 ολοκαίνουργιους πυλώνες και τα έργα συντήρησης και επισκευής δικτύου στο λιμάνι του Πόρου θα αμοιφθεί πλουσιοπάρουχα! Εγώ βαριόμαι για ψαξίματα… Πάτε εσείς…

Ο Φαστίδιος