Γιατρεύτηκε ο «άνθρωπος-δέντρο» από το Μπαγκλαντές, μετά από 16 επεμβάσεις, η μία μετά την άλλη. Τα χέρια του έμοιαζαν με κλαδιά δέντρου

 

 

Γιατρεύτηκε ο άνθρωπος- δέντρο, η ιστορία του οποίου είναι σοκάρει όλο τον πλανήτη, μετά από 16 επεμβάσεις (η μία μετά την άλλη).

O Αμπουλ Μπαγιάνταρ έπασχε από μια γενετική ασθένεια από τα 15 του χρόνια, όπου τα άκρα του ήταν παραμορφωμένα και έμοιαζαν με κλαδιά δέντρου.

Ο ίδιος ήταν ανήμπορος να δουλέψει, να κάνει οποιαδήποτε εργασία, ακόμη και να πάρει αγκαλιά τα παιδιά του.

«Πίστευα πως δεν θα μπορούσα να κρατήσω αγκαλιά το παιδί μου με τα χέρια μου. Τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Μπορώ να κρατήσω την κόρη μου στην αγκαλιά μου και να παίξω μαζί της. Ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι», δήλωσε ο ίδιος μετά τις 16 επεμβάσεις.

Για να έχει ο Αμπουλ μία φυσιολογική ζωή, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές συμφώνησε να αναλάβει εκείνη τα έξοδα της εγχείρηση.

«Μετά από 16 επεμβάσεις αφαιρέσαμε τα «κλαδιά» από τα άκρα του. Σε ένα μήνα θα κάνουμε και την τελευταία επέμβαση και θα είναι μια χαρά», ανέφεραν οι γιατροί και με τον ίδιο να συμπληρώνει «Aνησυχούσα τόσο πολύ για την ανατροφή της κόρη μου, ελπίζω η κατάρα να μην επιστρέψει».

Ο άνδρας πριν χειροτερέψει το πρόβλημά του εργαζόταν ως οδηγός, ωστόσο η κατάσταση του είχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να ζει μέσω δωρεών από άτομα που είχαν μάθει την ιστορία του και θέλησαν να τον βοηθήσουν.

(iefimerida.gr)