Δήμος: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Για μια ακόμη χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας -8 Μαρτίου- το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κεφαλλονιάς, γιορτάζει την ημέρα αυτή ανοίγοντας τις πόρτες του σε όλες τις γυναίκες που υφίστανται βία, διακρίσεις λόγω φύλου ή έχουν καταπατηθεί με οποιονδήποτε τρόπο τα δικαιώματά τους μέσα στην κοινωνία, την οικογένεια ή τον εργασιακό χώρο.

Δεν είναι θέμα ηλικίας …κοινωνικής τάξης, θρησκείας, μορφωτικού επιπέδου.

Η βία κατά των γυναικών έχει πολλά πρόσωπα και είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Η ισότητα των γυναικών σε κάθε τομέα του βίου μας, η άρση των στερεοτύπων και ο σεβασμός εν γένει στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το κλειδί για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, απαλλαγμένη από έμφυλες διακρίσεις.

Διεκδικούμε ελευθερία έκφρασης, δράσης και επιλογής για όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες. Στοχεύουμε στον οριστικό απεγκλωβισμό όλων των γυναικών από τα δεσμά των ανισοτήτων και τις στερεότυπες αντιλήψεις, που επιμένουν να συρρικνώνουν και να περιορίζουν τις επιλογές τους ακόμη και σήμερα.

Ας δείξουμε όλοι μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας και εκμετάλλευσης κατά των γυναικών και ας διαμορφώσουμε μια σύγχρονη, ανοιχτή και ανθρώπινη κοινωνία, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις.

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ