«Διατηρήστε την ψυχραιμίας σας, τα καλύτερα έρχονται», λέει η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά

Θ. Μιχαλάτος

«Διατηρήστε την ψυχραιμία σας …τα καλύτερα έρχονται», τονίζει η Παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Κεφαλονιάς «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», καταγγέλοντας με μακροσκελή ανακοίνωσή της τη Δημοτική Αρχή.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Προς τη Δημοτικη Αρχή:

«Διατηρήστε την ψυχραιμία σας …τα καλύτερα έρχονται»

Επανειλημμένα έχουμε τονίσει την κατάντια της περιοχής της Παλικής με αποκλειστική ευθύνη μιας τραγικής Δημοτικής Αρχής που όταν κάποιος της ασκεί κριτική και την «στριμώχνει» στην γωνία, αποφεύγει να του απαντά επί της ουσίας καταφεύγοντας στην υποτίμηση, απαξίωση και τον εξευτελισμό του.

Τελευταίο θύμα της ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αετός» Καμιναράτων ο οποίος υπέπεσε στο «αδίκημα» να εκφράσει την άποψη του για την απαράδεχτη αδράνεια της Δημοτικής Αρχής να παρέμβει στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου που οδηγεί στα χωριά της Ανωγής.

Το «έγκλημά» του ήταν ότι είπε μα απλά ελληνικά, χωριάτικα και σταράτα, αυτό που κάθε μέρα λένε επτά χιλιάδες Παλικισιάνοι και σαράντα χιλιάδες Kεφαλονίτες (και δεν προσμετράμε αυτούς της διασποράς) στους δρόμους, στις πλατείες, στα καφενεία, στις γιορτές, στα γήπεδα, στις μαζώξεις: «Μας διοικεί μια ομάδα ανθρώπων ανεπαρκών και ανίκανων που δεν μπορούνε να μοιράσουν ούτε δύο γαϊδουριώνε άχυρα».

Τί απαντά η Δημοτική Αρχή όταν την κατηγορούνε για αδράνεια, απραξία και ανικανότητα; Μα φυσικά ότι πάντα φταίει κάποιος άλλος. Απάντηση πάγια, στερεότυπη και τρόπον τινά κλασική.

 •  Για την διαθήκη του Τυπάλδου φταίει ο διαθέτης που δεν έκανε ξεκάθαρη τη βούληση του.
 •  Για το ΤΕΙ Μουσικών Οργάνων που κινδυνεύει να κλείσει, φταίει η Κερκυραία Δημοτική Σύμβουλος που δεν τα είπε καλά στον χαιρετισμό που απεύθυνε στον Πρωθυπουργό.
 •  Για την μη αποκατάσταση του Θεάτρου στο Ληξούρι φταίει η Εθνική Ασφαλιστική.
 •  Για το απαράδεκτο οδικό δίκτυο με τις κορίνες φταίει το Υπουργείο Υποδομών.
 •  Για το Τουριστικό Περίπτερο στα Μιχαλιτσάτα, που κατάντησε αφοδευτήριο, φταίνε οι προηγούμενοι Δήμαρχοι.
 •  Για το Μουσείο που δεν λειτουργεί επτά χρόνια τώρα φταίει ο Λόρδος Ερλγιν που πήρε τα αγάλματα του Παρθενώνα.
 •  Για την κατεστραμμένη στέγη του κέντρου Νεότητας φταίει η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.
 •  Για τις Εργατικέ Κατοικίες φταίνε οι όροι δόμησης.
 •  Για το ΚΤΕΟ που χορτάριασε φταίει το χορτάρι που μεγαλώνει γρήγορα
 •  Για την χρόνια τώρα κατεστραμμένη πρόσβαση στην Πλατιά Άμμο φταίνε οι άνεμοι και τα μποφόρ στην περιοχή.
 •  Για το παλιό Α’ Δημοτικό Σχολείο που δεν είναι χρηστικό φταίει ο αρχιτέκτονας του, ο ΘουκυδίδηςΒαλεντής.
 •  Για τα σκουριασμένα και «αποκεφαλισμένα» φωτιστικά στην παραλιακή ζώνη στα Δεμπονεράτα φταίει το θαλασσινό κύμα.

Αντί λοιπόν να επιστρατεύει την επιχειρηματολογία και την πειθώ, θέσεις με τεκμηρίωση, και σκέψη συγκροτημένη προκειμένου να απαντήσει σε όσα την κατηγορούν, επιλέγει έναν πρωτοφανή, αλαζονικό και φασίζοντα τρόπο αντιμετώπισης όσων της ασκούν κριτική. Χρησιμοποιεί την χλεύη, τον μηδενισμό, την φθηνή ειρωνεία ώστε να διαπομπεύσει τον ασκούντα κριτική και να ευτελίσει- ακυρώσει την κριτική του.

Την συνταγή αυτή δοκίμασε ανεπιτυχώς με τον πρώην πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς κ. Σταύρο Τραυλό όπως και το ίδιο ανεπιτυχώς με τον κ. Σταύρο Σπαθή στις πρόσφατες εκλογές του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς.

Η αντιμετώπιση αυτού που σου ασκεί κριτική με αναφορές σε προσωπικά του δεδομένα αποτελεί τακτική κατακριτέα και ολίσθημα μέγιστο. Το πιο επάγγελμα ασκεί κάποιος και πώς βγάζει το ψωμί των παιδιών του σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κριτικής και πολιτικής αντιπαράθεσης.

Απέναντι λοιπόν σε αυτή την έκπτωση αρχών και αξιών και την ηθική καταβαράθρωση που η Δημοτική Αρχή έχει προ πολλών χρονών υιοθετήσει, εμείς, πάντα με άξονα την διαφάνεια και το συμφέρον των συμπολιτών μας θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε έμφαση και βαρύτητα στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας:

 •  Την καθαρότητα της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.
 • Την προστασία της δημοτικής περιουσίας.
 •  Την υπεράσπιση των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.
 •  Την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
 •  Την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού μας από τους σεισμούς του 2014.
 •  Την προώθηση των αναγκαίων έργων που θα δώσουν στο νησί μας την ανάπτυξη που του αξίζει.

Απευθυνόμενοι στη Δημοτική Αρχή την συμβουλεύομε «Πριν επαναφέρετε τον εξοστρακισμό για όσους σας κρίνουν και σας κατακρίνουν, στο λίγο χρόνο που σας απομένει ακόμα στο τιμόνι του Δήμου, κάντε επιτέλους την αυτοκριτική σας. Ο πανικός πάντα είναι κακός σύμβουλος. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας! Τα καλύτερα έρχονται.»

Εκ του Γραφείου Τύπου της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ