Διεθνής έκθεση «Sea(s) Arts Diaplous, Inter-national Art Exhibition»

Εγκαίνια χθες στην όμορφη Κεφαλονιά του «Sea(s) ARTS -Dia-plοus, Διάπλους, Inter-national Art Exhibition» στους χώρους του Δημοτικού Κολυμβητήριου Αργοστολίου και στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού στα Μεταξάτα.
Στα εγκαίνια της μεγάλης και ενδιαφέρουσας Διεθνούς ‘Εκθεσης SEA(S) 2016, που διοργανώθηκε με επιτυχία από την ΚΕΔΗΚΕ, σε συνεργασία με το ΝOΑ, Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου και το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού, έδωσαν το “παρών” οι οργανωτικοί φορείς, πολλοί καλλιτέχνες, επιστήμονες και φιλότεχνοι καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές από Αμερικανικές σχολές καλών τεχνών. Θέμα της έκθεσης “Η ατέρμονη σχέση του Ανθρώπου με τη Θάλασσα”.
Με συμμετοχές από όλο τον κόσμο και για όλους τους τομείς των Τεχνών, Επιστημών, Τεχνολογίας, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού. Oι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παρουσιάσουν έργα, σύμφωνα με τη μορφή της ειδικότητάς τους, σύγχρονα, καινοτόμα ή και πειραματικά.
Στόχος: Το Φεστιβάλ έχει στόχο την εδραίωση ενός διεθνούς γεγονότος-σημείου αναφοράς για το νησί, με αναφορά στη μόνιμη πολυπολιτισμική επικοινωνία και εφαρμογές στα πεδία των Τεχνών, των Επιστημών, του Περιβάλλοντος, της Τεχνολογίας και του Αθλητισμού.
H θάλασσα: Διερεύνηση της συστηματικά, όσον αφορά στη σύζευξη του Ανθρώπινου Πολιτισμού και της Φύσης στα διάφορα υδάτινα τοπία του Πλανήτη, συνδέοντας τον Άνθρωπο και τις Ηπείρους._Θέματα όπως το Θαλάσσιο Περιβάλλον, Αρχέγονο, Σύγχρονο και εν δυνάμει Μελλοντικό παρουσιάζονται μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία, την επιστημονική προσέγγιση και τα θαλάσσια σπορ.
Ταυτότητα: Τα Ελληνικά νησιά Κεφαλονιά και Ιθάκη, προσδιορίζουν την Ιστορική και Μυθολογική οντότητα της Oμηρικής Oδύσσειας, την προσομοίωση του Ανθρώπινου αγώνα έναντι της παντοδυναμίας της Φύσης, την εκτός συνόρων περιπέτεια, την ατέρμονη περιπλάνηση του ανθρώπινου Όντος στους εύθραυστους κόσμους των φυσικών και μεταφυσικών σφαιρών.
Στην έκθεση συμμετείχε με μια αμφιπρόσωπη ζωγραφική του σύνθεση, ενός εννοιακού θαλάσσιου βυθού, ο εικαστικός και θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Είσοδος ελεύθερη.

ΒΑΣΩ ΛΕΒΕΝΤΑΚΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, ΝΤΑΝΥ ΜΑΡΤΖΟΚΑΣ ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ-NICOFILIMON, ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, ΝΤΑΝΥ ΜΑΡΤΖΟΚΑΣ