Δ. Σάμης: Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες του πολέμου στην Ουκρανία.

Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από την Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πρόσφατο απολογισμό που δημοσιοποίησε ο ΟΗΕ. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γυναίκες και παιδιά που καλούνται να καλύψουν βασικές ανάγκες όπως στέγη, σίτιση και ένδυση.

Εκτός από τις εκατομμύρια οικογένειες που μετατράπηκαν σε πρόσφυγες μέσα σε μια νύχτα, πάνω από 3,5 εκατομμύρια παιδιά παραμένουν σε άμεσο κίνδυνο εντός της Ουκρανίας, με πάνω από 100.000 παιδιά να ζουν σε ιδρύματα, ορφανοτροφεία ή νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με αναπηρία, καθιστώντας την μετακίνησή τους ακόμα πιο δύσκολη και επικίνδυνη.

Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε τους πληττόμενους συνανθρώπους μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε. Στην προσπάθεια αυτή, λοιπόν, θέλουμε συμμάχους τους πολίτες του Δήμου Σάμης, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως διαθέτουν υψηλά αντανακλαστικά ευαισθησίας και αλληλεγγύης, όποτε απαιτείται.

Όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, να απευθυνθεί για πληροφορίες ή την παράδοση αγαθών στο Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας Δήμου Σάμης (δίπλα από ΔΕΥΑΚ), καθημερινά 09.30 – 13.30.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2674360512.

Μετά το ρήμα «αγαπώ», το «βοηθώ» είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο.

~Bertha von Suttner

(Από το Αυτοτελές Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Σάμης)