Είναι αυθαίρετο το κοντέινερ στην Περιφερειακή Ενότητα ή είναι συκοφαντία;

Στη διάρκεια της πανδημίας είδαμε να στήνεται έξω από τον αύλειο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς (πρώην Νομαρχίας), ένα κοντέινερ για την εξυπηρέτηση των δημοτών λόγω των μέτρων (έτσι πιστεύαμε). Κακώς το πιστεύαμε διότι στην Ελλάδα στην αναμπουμπούλα γίνονται πολλά πόσο μάλλον αν επικαλείσαι και την κατάσταση της πανδημίας ή των έκτακτων αναγκών..

Τοποθετήθηκε λοιπόν ένα κοντέινερ στο οποίο άνοιξαν πόρτες και παράθυρα για να υποδέχεται πολίτες που έχουν να καταθέσουν παράπονα προς το Δήμο.

Ο κάθε ταπεινός δημότης για να τοποθετήσει κοντέινερ στην αυλή του απαιτείται προηγουμένως άδεια της Πολεοδομίας του Δήμου. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ζητήσει άδεια από την Υπηρεσία του (Πολεοδομία) όταν θέλει να τοποθετήσει κοντέινερ;  Βεβαίως. Πουθενά επί του κοντέινερ δεν έχουμε δει τον αριθμό της άδειας. Καλό θα είναι να αναγραφεί. Δεν φαντάζομαι να μην υπάρχει άδεια …Ε;

Στο σημείο που τοποθετήθηκε το κοντέινερ των παραπόνων είναι ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ. Θα ενθυμείστε τι συζητήσεις, καταγγελίες και ένταση είχε δημιουργηθεί όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή ήθελε να δώσει τον ίδιο χώρο σε περίπτερο. Τελικά δεν δόθηκε, για αυτόν ακριβώς το λόγο.  Μήπως εν τω μεταξύ έγινε μετατροπή του πολεοδομικού σχεδίου του Αργοστολίου και καταργήθηκε το οικοδομικό τετράγωνο και έγινε χώρος για κοντέινερ; Μας έχει διαφύγει κάτι;

To σημείο που τοποθετήθηκε το κοντέινερ των παραπόνων είναι χαρακτηρισμένο ως μέρος του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου. Απέναντι από δυο Μουσείο (κλειστά ακόμα, αλλά δεν βαριέστε Μουσεία τα λένε). Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου μπορεί να μπει κοντέινερ; Eρώτηση κάνουμε…

Δεν έφθανε όμως το κοντέινερ. Σήμερα είδαμε ότι το «έργο» αναπτύσσεται. Συνεργεία τοποθετούσαν σκίαστρα και άλλες μεταλλικές κατασκευές. Μπορεί – λέω τώρα, ο απέναντι μαγαζάτορας να βάλει σκίαστρα γύρω γύρω από το μαγαζί του χωρίς άδεια; H Πολεοδομία έχει εγκρίνει την «επέκταση» των σιδεροκατασκευών;

Oλο αυτό το μεγαλούργημα έχει εγκριθεί από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή; Εχει θεωρηθεί κατάλληλο για το σημείο και ότι συμβάλει στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας του Νομού; Θερμή παράκληση να δημοσιευτεί αυτή η ιστορική απόφαση.

Κατανοώ τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο που θέλει να προσφέρει άνεση και σκιά στις ουρές των δημοτών που θα κατακλύσουν το κοντέινερ για τα παράπονά τους, να γλυκάνει την πίκρα τους για τις λακκούβες, το τρισάθλιο οδικό δίκτυο του δήμου και του Αργοστολίου, τα χάλια της παραλιακής, τη βρωμιά της πίσω Αγοράς, τα σκουπίδια …Τέλος πάντων οι χρήσεις του μπορεί να είναι πολλές …τα αναπτυξιακά άλλωστε σχέδια της δημοτικής αρχής Θεόφιλου ειναι …ατελείωτα.

Ζητάμε λοιπόν πολύ απλά και για να λήξει το θέμα των καταγγελιών περί αυθαιρέτου,να δημοσιοποιήσει ο Δήμος:

Την άδεια εγκατάστασης του κοντέινερ

Την άδεια μετατροπής του κοντέινερ σε ..οικίσκο

Την απόφαση μετατροπής του οικοδομικού τετραγώνου σε …χωράφι

Την έγκριση του έργου από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή

Και ότι άλλο απαιτείται για αυτή την εγκατάσταση.

Για να σταματήσουμε και εμείς οι κακοί που θέλουμε την αποτυχία του δημάρχου, που θέλουμε να σταματήσουμε τα έργα και να τονε συκοφαντούμε …Και επιπλέον να θέλουμε να ξεροψήνονται στη ζέστη ή να βρέχονται οι ουρές των δημοτών που θα πάνε για τα παράπονά τους.

Το λοιπόνε για να μας βάλετε στη θέση μας, δημοσιεύστε όλες τις άδειες και εγκρίσεις νομιμοποίησης του κοντέινερ των παραπόνων για να ενημερωθούν και οι δημότες περί της νομιμότητας του έργου.

Ελένη Δ. Χιόνη

ΥΓ Ο υπάλληλος που το έχει δει «μικρός θεός» θα έχει-υποθέτουμε-όλα τα χαρτιά στο συρτάρι του.             

(kefaloniapress.gr)