Ενα επάγγελμα με προοπτική, που αναβιώνει στη ζωή μας!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Πολιτική ενημέρωση μικρών παιδιών χασομέρηδων)

Δεν υπάρχει καμιά απολύτως αμφιβολία ότι η ανάπτυξη της Χώρας μας, ξεκίνησε ταυτόχρονα με το 1ο μνημόνιο! Η γενικευμένη αυτή απότομη ανάπτυξη, μας οδήγησε στην εν συνεχεία -μέσα σε 7 χρόνια-, σύναψη του 2ου, 3ου και 4ου μνημονίου με σκοπό την …αύξηση των εισερχόμενων αλλοδαπών λαθρομεταναστών -συγγνώμην-, επενδυτών σε τέτοιο βαθμό και μέγεθος ώστε να αναγνωριζόμαστε ως εφάμιλλοι των Αραβικών Εμιράτων! Οι δικές μας επιχειρήσεις …μη δυνάμεναι τον ανταγωνσιμό, έφυγαν στο εξωτερικόν προς άγραν λαμπρότερης τύχης. Τους ακολούθησαν χιλιάδες επιστήμονες και νέοι άνθρωποι που …δεν αντέχουν στην πολυτέλεια, στις σπατάλες, στα ξενύχτια να χαλάνε τα λεφτά τους σε γυναίκες, αλλά και σε …«άντρες»! Εάν μάλιστα -όπως φημολογείται-, πουληθούν και μερικά νησιά του Αιγαίου σε Ρώσους ή Αραβες, δηλαδή σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, τότε τα έσοδά μας θα φθάσουν στο ζενίθ και ποιός μας πιάνει! Ολοι θα λένε «Πάνε στην Ελλάδα να επενδυθούμε»! Επομένως οι προβλέψεις μας για το όλο πρόβλημα «βιωσιμότητας του χρέους», που φθάνουν μέχρι το …2060 τουλάχιστον, αντιλαμβάνεσθε, για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα, απαιτούν λύση πού δύσκολων προβλημάτων, που τα μαθηματικά δεν εξασφαλίζουν θετικό αποτέλεσμα, αφού στηρίζονται σε πολλούς παραμέτρους.

Εγώ πιστεύω πως αν όλοι αυτοί οι επενδυτάδες -που εισρέουν στη Χώρα μας καθημερινά κατά δεκάδες-, για να μην σας πως εκατοντάδες-, θέλουν μία πρόσθεση υποστήριξη της λογικής των για το εγχείρημά τους. Δηλαδή να γνωρίζουν επί του ασφαλούς το μέλλον της επιχείρησής τους και τις απολαβές τους! Γι’ αυτό επαναλαμβάνω την ανάγκη της άποψής μου, πρέπει να καταφύγουν στις εξής πηγές…

α) Να αποταθούν στις αδέσποτες γύφτισσες, στις Ρομά, που εν τη παλάμη των θα προβλεφθούν το …τι τους περιμένει, χωρίς αμφιβολία! Φυσικά θα ανταποκριθούν βοώντες με ολίγα κέρματα και κανένα ρούχο μεταχειρισμένο! Οχι πως αυτές δεν θα έχουν καλοδεχούμενα και μερικά όσπρια και πατάτες!

β) Να καταφύγουν σε εκτιμητές του μέλλοντος, τους αστρολόγους, μιά επιστήμη φοβερή και τρομερή, αφού η ζωή μας είναι δεμένη με τους αστερισμούς. Ιδιαίτερης προσοχής και μεταχείρησης θα τύχουν εκείνοι που ανήκουν στους αστερισμούς του Καρκίνου, του Λέοντος και του Σκορπιού.

γ) Να πληροφορηθούν που υπάρχουν πεπειραμένες (γριές) καφετζούδες. Να κλείσουν ραντεβού νυχτερινό -που είναι περιορισμένη η κυκλοφορία-, να καθίσουν και να περιμένουν την ερμηνεία στο φλυτζάνι, αφού πιούνε το καφεδάκι τους. Να προτιμήσουν το σκέτο, για να μην τους σηκωθεί το ζάχαρο, τουλάχιστον. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν πως για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της πρόβλεψης του μέλλοντος, θα χρειαστούν πολλές βίζιτες, που συνεπάγονται και σοβαρές οικονομικές επιβαρύνσεις. Αλλά αξίζουν τον κόπο, μπροστά στο συμφέρον που είναι υπέρ άνω όλων (umber alles)! Για σκεφθείτε …πως οι δραστηριότητες θα λάβουν τέτοια εξέλιξη που θα είναι ανεξέλεγχτες!

και δ) Να στηριχθούν στην επιστήμη του Ρήγα και της Ντάμας. Υπάρχουν ειδικοί -κυρίως πανέμορφες κυρίες-, γνώστες των αριθμών από το 1 έως το 10, που μπορούν με συνδυασμούς να σου προβλέψουν τις εξελίξεις στο επάγγελμα, στον έρωτα, στην πολιτική, κ.λπ. Είναι οι χαρτορίχτρες. Αυτές μπορούνε εφ’ άπαξ να στα προβλέψουν όλα. Σε μιά βραδιά, κατά προτίμηση, όπως αντιλαμβάνεσθε. Εδώ έχουμε κέρδος χρόνου, αλλά θα πέσουμε άτσαλα. Μεγάλο το κόστος. Αξίζει όμως τον κόπο -όπως είπαμε-, για το μέλλον, το συμφέρον μας!

Φίλος μου μορφωμένος και εκκλησιαζόμενος, μου είπε πως οι επενδυτές πιο σίγουροι θα είναι αν καταφύγουν στην εκκλησία. Να παρακαλέσουν Αγιο, την Παναγία ή τον Θεό να πάνε όλα δεξιά! Σ’ αυτή την περίπτωση -που είναι οικονομικά ανώδυνη-, απαιτούνται θυσίες. Ξενύχτια, προσευχές, νηστείες!

Οταν ηρεμήσετε, θα καταλάβετε πως οι Ελληνες είμαστε σουβλισμένοι, μας γυρίζουν σε ηλεκτρική σούβλα μέχρι να να ψηθούμε καλά. Ααααχ. Ας μην κοροϊδευόμαστε, φίλοι μου. Δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρώσουμε το χρέος μας. Το ξέρουν οι δανειστές μας. Μας διατηρούν στην εντατική και όταν -σε λίγα χρόνια- θα είμαστε κλινικά νεκροί, θα αφαιρέσουν το οξυγόνο και θα σπεύσουν να αφαιρέσουν όσα -τυχόν όργανά μας δεν έχουν νεκρωθεί-, για να τα μεταμοσχεύσουν σε κάποιους άλλους «τυχερούς». Αυτή είναι η τύχη μας περίπου…