Ενημερωτικό δελτίο από το 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου οργανώνουν για τους μαθητές του σχολείου, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο ακροατή, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», ομιλία με θέμα: Η καντάδα, το λαϊκό χορωδιακό τραγούδι της Κεφαλονιάς. Ομιλητής θα είναι ο Σπύρος Καραβιώτης, ιστορικός μουσικολόγος και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εισήγηση θα περιλαμβάνει σύντομη θεωρητική και πρακτική παρουσίαση του θέματος και κατόπιν θα υπάρξει δυνατότητα ερωτήσεων από το κοινό προς τον εισηγητή. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και για το κοινό, εκτός των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

Η εν λόγω δράση έχει σκοπό να γνωρίσουν μαθητές και φιλόμουσοι την λαϊκή χορωδιακή μουσική της Κεφαλονιάς, που αποτελεί βασικό συστατικό των παραδόσεών μας, αλλά και ισχυρό ταυτοτικό σύμβολο της κοινότητας. Η παρουσία σας θα τιμήσει την εκδήλωση και θα ενδυναμώσει αντίστοιχες μελλοντικές δράσεις του σχολείου.

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου,

Ορέστης Καχρίλας