Εν. Αστυνομικών: Βουνό τα προβλήματά μας

Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Αρκετά τα θέματα που συζητήθηκαν και αναφερθηκαν από τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Ενδεικτικά αναφέρονται:

Ελλειψη αστυνομικών υπαλλήλων, ερημοποίηση των υπηρεσιών, αποδεδειγμένα και κατ’ επανάληψη μή ορθή διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων (γηπεδα, πλειστηριασμοί, περιπολίες άνευ αντικειμένου ιδιαιτέρως την χειμερινή περίοδο, κ.λπ. μέτρα) με εμφανές τον χαρακτήρα της υπερβολής χωρίς πραγματικό και ρεαλιστικό λόγο,συνεχής και κατ’ επανάληψη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων (κυρίως των διπλών νυχτερινών και της συστηματικής αλλαγής- ανάκλησης των ήδη προγραμματισμένων ημερησίων αναπαύσεων – ρεπό τα οποία ανακοινώνονται σε εβδομαδιαία βάση και πολλές φορές ανακαλούνται), φθορά με γρήγορους ρυθμούς του υλικοτεχικού εξοπλισμού (περιπολικά, φωτοτυπικά, εκτυπωτές), ελλειψη γραφικής ύλης και μελανιών στους εκτυπωτές, μεγάλες καταναλώσεις καυσίμων, αρκετές δαπάνες απλήρωτες και ελαχιστα προς μηδενικά χρηματικά ποσά στην παγία.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης και διάρκειας αποτέλεσε για αλλη μία φορά το μοντέλο της συγχρονης αστυνόμευσης που εφαρμόζεται, το οποίο έχει να κάνει με την γενικότερη και την παραπάνω πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το οποίο πλέον χαρακτηρίζεται από την ποσότητα και όχι την ποιότητα, με την υποχρεωτική συμπλήρωση των αριθμών.

Υπέρογκες οι υπηρεσιακές ανάγκες που δεν δυναται να καλυφθούν. Ενδεικτικά αναφέρονται τα δεκαέξι (16) στον αριθμό περίπου συνεργεία αστυνομικών ελέγχων κάθε μήνα (στατιστικά ενα ανά δεύτερη ημέρα). Πολλά πάρεργα όπως η μεταφορά ψυχασθενών με αστυνομικά οχήματα και όχι ασθενοφόρα, υπολειτουργία της λέσχης κα.

Η Ενωσή μας καλείται να αγωνισθεί με κινητοποιήσεις και με εργα πλέον και όχι με λόγια ή συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα και θα το πράξει, για την επίλυση και την εξομάλυνση των προβλημάτων που αναφέρθηκαν και συζητήθηκαν τα οποία γνωρίζει πολύ καλά η αστυνομική ηγεσία σε τοπικό και μη τοπικό επίπεδο, με μοναδικό γνώμονα των αστυνομικό υπάλληλο και θα δικαιωματά του.

Ο Πρόεδρος

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΣΧΑΚΗΣ