Επίθεση Γνήσιου στον Κ. Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση ΚΕΔΕ

Μια πρωτοφανή επίθεση στο στέλεχος και πρώτην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη έκανε, προχθές 13 Μαρτίου, ο τ. κεφαλληνιάρχης Αλέξανδρος Παρίσης κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου σώματος της ΚΕΔΕ στην Αθήνα. Μάλιστα στο περιστατικό ήταν παρών και ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Ο Αλέξανδρος Παρίσης μετά την τοποθέτηση Ζαχαριάδη, που ζητούσε περισσότερες παροχές και πόρους για την Αυτοδιοίκηση, άσκησε σκληρή κριτική λέγοντας ότι επί εποχές ΣΥΡΙΖΑ τους αυτοδιοικητικούς τους αποκαλούσαν «βλαχοδήμαρχους» ενώ τα τελευταία 5 χρόνια ότι έχουν ζητήσει οι δήμαρχοι -ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις- η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το έχει δώσει. Στο τέλος μάλιστα, φανερά εκνευρισμένος, ζήτησε από τον κ. Ζαχαριάδη να μην μιλάει για την «αυτοδιοίκηση ο ΣΥΡΙΖΑ». Με την παρέμβαση του προέδρου Λάζαρου Κυρίζογλου το περιστατικό έλαβε τέλος.

Η προχθεσινή ασυνήθιστη επίθεση Παρίση στον Ζαχαριάδη δεν έμεινε ασχολίαστη από αυτοδιοικητικούς παράγοντες που όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά δεν τους έχει συνηθίσει (ο Παρίσης) σε τέτοιους είδους παρεμβάσεις.

Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατέθεσε στον υπουργό υπόμνημα με τις προτάσεις και τα αιτήματα της ΚΕΔΕ σταχυολογώντας ορισμένα εξ αυτών.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην καταστατική θέση των αιρετών σημειώνοντας ότι για τους αιρετούς δεν ισχύει ο κανόνας του νομικού μας πολιτισμού που ισχύει για όλους τους πολίτες, ότι δηλαδή είναι αθώοι έως απόδειξης της ενοχής τους. Και τόνισε ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για να επανεξεταστεί το ζήτημα και να αλλάξει με τον Νέο Ενιαίο Κώδικα της Αυτοδιοίκησης.

Ζήτησε επίσης για λόγους δικαιοσύνης να επανεξεταστεί και η οικονομική μεταχείριση των αιρετών, επανασυνδέοντας τις αποδοχές τους με αυτές των γενικών γραμματέων των υπουργείων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι δυνατόν οι δήμαρχοι να αμείβονται με λιγότερα χρήματα από τους υπαλλήλους.