Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου: Ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για τις τεράστιες καθυστερήσεις

Κατατέθηκε χθες από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, η με αρ. κατ. 5192/19-3-2021 Ερώτηση προς τους: α) Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, β) Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και γ) Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με θέμα τις τεράστιες καθυστερήσεις στην ανακατασκευή των Εργατικών Κατοικιών Ληξουρίου.

Την Ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης, Χρήστος Γκόκας, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Μουλκιώτης, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Καμίνης, Ευαγγελία Λιακούλη και Γιώργος Φραγγίδης.

Μετά τις συγγνώμες της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τη καταψήφιση του άρθρου 62 του Ν. 4871/2021 αλλά και τους υπέρμετρους πανηγυρισμούς της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, είναι καιρός πια μετά από 7 ολόκληρα χρόνια (!!!) να απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί στους ιδιοκτήτες των εργατικών κατοικιών του Ληξουρίου πότε επιτέλους θα προχωρήσουν τα έργα της επισκευής των 16 επισκευάσιμων διώροφων εργατικών κατοικιών και της κατασκευής των 38 εργατικών κατοικιών στην περιοχή Αμμούσα Ληξουρίου για τις οποίες έχουν εκδοθεί Πρωτόκολλα Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτιρίων.

Συγκεκριμένα, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: 1) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες και να αρθούν όλες οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που παρακωλύουν σημαντικά την επισκευή των 16 επισκευάσιμων διώροφων εργατικών κατοικιών και του έργου  της  Κατασκευής κατοικιών για τη στέγαση ιδιοκτητών 38 εργατικών κατοικιών στη περιοχή Αμμούσα στο Ληξούρι Κεφαλληνίας. 2) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου της Επισκευής των 16 επισκευάσιμων διώροφων εργατικών κατοικιών και του έργου. 3) Εάν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδοτική πίστωση για την εκτέλεση του έργου της επισκευής και κατασκευής των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι και εάν παραμένει και θα καταβληθεί για την εκτέλεση του έργου, η ήδη εγκεκριμένη στο ΠΔΕ του 2017 πίστωση υπολειπομένου ποσού 1.859.034,54 Ευρώ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, από τη πρώτη ημέρα της ανασυγκρότησής της, σε συνεχή επικοινωνία με τη Πρόεδρο και τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, εργάζεται μεθοδικά για την ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν τη τοπική μας κοινωνία.Με υπευθυνότητα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ζωής όλων των κατοίκων των νησιών μας και για την εξεύρεση πολιτικών λύσεων στα κοινά μας προβλήματα.