Ερώτηση της Λ. Συσπείρωσης στο δήμαρχο

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αργοστολίου προς τον δήμαρχο Αργοστολιόυ Θεόφιλο Μιχαλάτο.

ΘΕΜΑ: « ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΙΘΕΜΕΜΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ» 

Κ. Δήμαρχε,

Σύμφωνα με την από 17-6-2020 ανακοίνωση της ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ οι μετατιθέμενοι πυροσβέστες πληρώνουν από την τσέπη τους για τη μετακίνηση τους από και προς το Νομό Κεφαλονιάς, η δε αντιμετώπιση των μετατιθέμενων πυροσβεστών από τις κυβερνήσεις και τους εφοπλιστές αποτελεί πρόκληση συνολικά για το λαό του Νομού μας. Οι άνθρωποι αυτοί υπηρετούν εκτός τόπου συμφερόντων τους, στις πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα πυροσβεστικά κλιμάκια της Κεφαλονιάς. Οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν αναγκαστικά, καλύπτοντας τις υπηρεσιακές ανάγκες για την πυρασφάλεια, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική παροχή. 

Αντί το κράτος να διασφαλίσει τις μετακινήσεις τους και να υποχρεώσει τις εταιρίες να πράξουν ανάλογα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2019, πληρώνουν ολόκληρη την τιμή των ναύλων χωρίς καμία έκπτωση, για τη μετακίνηση τους εκτός των νησιών μας και προς τον τόπο συμφερόντων τους, για να περάσουν λίγες μέρες με τις οικογένειές τους και τους δικούς τους ανθρώπους. 

Απαιτείται η πολιτεία να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα της οικονομικά ασύμφορης μετακίνησης που προκύπτει για το προσωπικό που υπηρετεί στο Νομό μας. Να σταματήσει η υποκρισία για τους «ήρωες της πρώτης γραμμής» (που θα ακούσουμε ενόψει της αντιπυρικής περιόδου) και να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα, που αποτελούν, στην ουσία, μέρος της αντιπυρικής προστασίας.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάσθε: 

• Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε και τι μέτρα θα λάβετε ώστε να διασφαλισθεί η δωρεάν μετακίνηση των μετατιθέμενων πυροσβεστών που υπηρετούν στην Κεφαλονιά; 

Αργοστόλι 18 Ιούνη 2020. 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της 

Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αργοστολίου.

Σταύρος Γρηγορόπουλος, 

Γιάννης Κουρούκλης