«Ευχαριστώ για την αλληλεγγύη στον Κουβανικό λαό», λέει ο πρέσβης της Κούβας Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτινέζ

Ο Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα Oσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνεζ (φωτό), βρέθηκε στην Κεφαλονιά, προσκεκλημένος από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης- Παράρτημα Κεφαλονιάς – Ιθάκης.
Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο το Σάββατο το απόγευμα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση συζήτηση της ΕΛΜΕΚΙ και του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης με θέμα: « Oι κατακτήσεις της κουβανικής επανάστασης στην παιδεία».
Εκ μέρους του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης μίλησε ο Γιάννης Κουρούκλης, ενώ εκ μέρους της ΕΛΜΕΚΙ ο πρόεδρός της Διονύσης Γεωργόπουλος.
Στόχος της εκδήλωσης, όπως τονίστηκε ήταν «να αναδείξουμε τα επιτεύγματα που έχει πετύχει το νησί της επανάστασης στον τομέα της Παιδείας, αλλά και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον Κουβανικό Λαό».
Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Κούβας κ. Κομπάτσο Μαρτίνεζ, καλησπέρισε τους παρευρισκόμενους στα Ελληνικά και ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι της επιτυχημένης ιστορίας της χώρας του στον τομέα της Παιδείας.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Κεφαλονιά για την αλληλεγγύη που εισέπραξε απέναντι στον Κουβανικό λαό. «Εδώ υπάρχει ένας σύνδεσμος φιλίας με την Κούβα, που πάντα δείχνει την αλληλεγγύη του» ήταν τα λόγια του κ. Κομπάτσο και συνέχισε: «Oσον αφορά το θέμα της εκπαίδευσης, στην Κούβα υπήρχε ένα ποσοστό 20% του πληθυσμού που ήταν αναλφάβητοι.

Ωστόσο μεγάλη δουλειά της επανάστασης ήταν να μπορέσει να μορφώσει τον κόσμο και το πέτυχε. Το πιο ωραίο μέτρο στην Κούβα ήταν η εκστρατεία κατά του αναλφαβητισμού στην οποία οι νέοι έπαιρναν από το χέρι τους γονείς τους και τους πήγαιναν να μορφωθούν. Η Κούβα έγινε η χώρα που εξολόθρευσε τον αναλφαβητισμό».
Την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Κομπάτσο παρακολούθησε αρκετός κόσμος, ο οποίος αψήφησε και την κακοκαιρία που εκείνη την στιγμή έπληττε το νησί.

(inkefalonia.gr)

www.onalert